Australië

Australië ga je nooit in 1 vakantie ontdekken. Dit land, noem het gerust maar continent, is enorm groot en zeer veelzijdig. Terwijl in het zuiden van Australië de bomen vol zitten met koala’s, zwemmen de zoutwater krokodillen in de rivieren van Northern Territory. Het contrast tussen bruisende steden zoals Sydney en de rust van nationale parken zoals Kakadu National Park maakt Australië zo bijzonder.

Overal in Australië vind je nationale parken, waar je de mooiste natuur en wildlife kunt spotten. Met 830 vogelsoorten en diverse reptielen, amfibieën en zoogdieren hoef je niet bang te zijn dat je geen wildlife zult spotten tijdens jouw rondreis door Australië. Australië kenmerkt zich door haar verschillende klimaten waarbij de zon een grote rol speelt. Maar extreem weer is ook regelmatig aan de orde.

Onze liefde voor Australië is erg groot. Zo groot zelfs dat wij in 2019 naar Australië zijn geëmigreerd. Onze ervaringen, reistips en favorieten plekken in Australië delen wij graag met jullie.

Reistips Australië

Beste reistijd noorden van Australië: mei t/m oktober

Beste reistijd midden van Australië: mei t/m oktober

Beste reistijd zuiden van Australië: oktober t/m april

Hoogseizoen: december t/m februari

Hoofdstad: Canberra

Valuta: Australische Dollar (AUD)

Hoogtepunten: Oostkust van Australië, Kakadu National Park, Fitzroy Island, Outback trip, Litchfield National Park, Phillip Island, Daintree Wilderness Lodge, Darwin, Port Douglas, Kangaroo Valley, Townsville, Brisbane, Magnetic Island

Reisgids (tip): Backpackgids Australië

Visum Australië: vraag hier je visum aan

Tip: camperreis door Australië

Meer over Australië: Wij hebben een speciale Liefde voor Australië pagina op Facebook, waarop wij de leukste Australië tips delen.

Reisblogs over Australië