Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Terugblik: leven in Darwin, dit zijn onze ervaringen tot nu toe!

Leven in Darwin - onze ervaringen

Terugblik: leven in Darwin, dit zijn onze ervaringen tot nu toe!

Leven in Darwin - onze ervaringen

Inhoudsopgave

Wauw, wat vliegt de tijd! We zijn alweer bijna een maand in Darwin, na een lang emigratieproces. Tijd om even terug te blikken en onze ervaringen te delen.

Hoe bevalt het in Darwin?

Tot nu toe bevalt het goed, qua klimaat voelen we ons erg verwend en mensen zijn net zoals in de rest van Australië heel sociaal. Elke ochtend als ik met de hond een wandeling ga maken kom ik buurtgenoten tegen en sta ik soms zo een half uur tot een uur te praten over van alles.

Wij hebben ons huis destijds vanuit Nederland via het internet bekeken en op de gok gehuurd, maar dat is een goede keuze geweest. Deze elevated home is precies wat wij zochten en ook qua locatie ligt het prima. Met een mooie groene tropische tuin, veranda’s aan de voor en achterkant en een zwembad (wat absoluut geen overbodige luxe is hier) is het goed toeven hier in de tropen.

Ons huis in Darwin
Ons huis in Darwin

Wat is het grote verschil met Nederland?

Het grote verschil en dat hadden wij ook wel verwacht is dat alles hier op een rustiger tempo gaat. Ik merk aan mezelf dat ik die Nederlandse stress nog steeds moet loslaten, maar dat gaat per dag beter haha. Waarschijnlijk gaat dat nog maanden duren voordat ik op hetzelfde tempo ben als de Australiërs. Ook merk ik dat Australiërs voornamelijk positief in het leven staan en een stuk minder klagen. Ik heb ook het idee dat ze online een stuk minder actief zijn. Misschien komt dat ook wel door het klimaat hier.

Laid-back Australiërs
Laid-back Australiërs – leven in Darwin

Wat is er tot nu toe tegengevallen?

Wat soms wel frustrerend is, is het feit dat er in Australië voor alles een formulier gebruikt wordt. We wisten natuurlijk wel met het visumproces hoe ver ze in Australië gaan, maar ook in het dagelijkse leven houden ze ervan om alles op papier vast te leggen. Voordeel hiervan is wel dat je nooit meningsverschillen achteraf krijgt.

Is het leven echt zo anders dan in Nederland?

In principe zijn de basisdingen natuurlijk hetzelfde gebleven. We zijn allebei aan het werk, in de weekenden doen we leuke dingen en we gaan regelmatig de gezelligheid opzoeken. Wat wel een groot verschil is en dat is denk met name in vergelijking met de Nederlandse winter, dat wij hier veel minder voor de tv zitten en veel vaker even op de fiets stappen om naar de kust te gaan of om een gezellige avondmarkt op te zoeken.

Met de fiets naar Nightcliff
Met de fiets naar Nightcliff

Het is in de avond zo’n 23 graden, dus heerlijk fietsweer. En door het klimaat zit je ook veel vaker buiten, je leeft voornamelijk in de ochtend en avond buiten en overdag zit je lekker koel in een ruimte met airco.

Mindil beach market
Mindil Beach Market – leven in Darwin

Wat mis je het meest aan Nederland?

Daar hoef ik niet lang over na te denken, maar dat zijn toch mijn familie en vrienden. Het is tegenwoordig wel ideaal dat je even snel kunt videobellen, dat doe ik dan ook regelmatig. Het is dan soms net alsof je elkaar echt even hebt gezien. Voor de rest mis ik niet heel veel. Qua eten is het hier echt een paradijs, er zijn zoveel verschillende keukens. En qua spullen kan je ook zo goed als alles krijgen hier.

Wanneer zou je mensen aanraden om ook deze stap te maken?

Natuurlijk is dat heel erg persoonsafhankelijk. Maar ik denk dat mensen die op zoek zijn naar rust, ruimte, een stabiel klimaat en een sociale omgeving zeker zo’n stap kunnen maken. Je moet niet snel last van heimwee krijgen, anders ga je het zwaar krijgen, zo ver weg van familie en vrienden. Ik heb hier zelf geen last van, maar er zijn soms wel dagen dat ik even denk: ‘waarom deden we dit ook alweer?’. Vaak kijk ik dan even om mij heen en dan weet ik het weer.

Wat is het leukste aan wonen in Darwin?

Elke dag is het weer een feestje om wakker te worden hier in de tropen. Dan hoor je namelijk de natuur hier tot leven komen. Een heel fluitconcert van kaketoe’s, papegaaien, duiven en andere tropische vogels. Als ik dan in de ochtend de sproeier aanzet op het gras springen de hagedissen alle kanten op. Het blijft fascinerend om in zo’n groene ’tropische’ omgeving te wonen.

Nieuwe taak erbij: het zwembad schoonmaken
Nieuwe taak erbij: het zwembad schoonmaken

Hoe zien de komende maanden eruit?

De komende tijd gaan we verder integreren en zorgen dat we ook net zo’n tempo krijgen als de Australiërs. We willen regelmatig leuke events bezoeken. Zo gaan we aanstaande zondag bij de start van de Solar World Challenge kijken en staat er volgend maand De Melbourne Cup op het programma. December is net zoals in Nederland natuurlijk echt een feestmaand. Erg benieuwd hoe ze in het noorden kerst en oud & nieuw vieren.

Leven in Darwin

Meer over het leven in Darwin lees je in een volgende update!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je nieuwe reis