Interview met Rebecca die in Ecuador woont

Het roer om: Rebecca koos voor Ecuador en deelt haar ervaringen!

Gepubliceerd: 02 nov 2018 | Foto: Interview met Rebecca die in Ecuador woont

Hoe is het om als Nederlandse in Ecuador te wonen en alles in Nederland achter je te laten. Rebecca maakte deze grote stap een tijdje geleden en heeft ondertussen helemaal haar plek gevonden. Lees nu het interview over haar ervaringen in Ecuador. Zou jij zo’n grote stap durven maken?

Wanneer kwam je op het idee om naar Ecuador te verhuizen?

Toen ik nog klein was, bracht ik vrijwel al mijn vrije tijd door op de manege. Ik deed niets liever dan paardrijden! Dit was mijn passie, mijn hobby, mijn liefde en op dat moment misschien zelfs mijn leven. Toen ik 18 jaar oud was, verhuisde ik naar Amsterdam om Business Administration te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Dit was een geweldige periode uit mijn leven! Ik had geweldige vrienden en ik vond het geweldig om in onze hoofdstad te leven en wonen. Meteen na mijn afstuderen, kreeg ik een geweldige positie te pakken bij het bedrijf van mijn dromen: KLM!

Ik had een geweldige baan, lieve collega’s, een leuk huis in Amsterdam en natuurlijk mijn vrienden. Alles ging goed, maar iets heel belangrijks ontbrak in mijn leven; paarden! Ik realiseerde me dat ik weer zoals vroeger meer tijd wilde doorbrengen met paarden, dit was iets wat ik altijd zo graag deed en zo’n groot onderdeel was van mijn leven. Nu had ik daar geen eens tijd meer voor. Of ik maakte er geen tijd voor.

Paardrijden

Paardrijden

Het leven is kort, dus ik besloot het mijne om te gooien. De keuze was snel gemaakt: ik nam 3 maanden vrij en zocht naar een plekje in de wereld waar ik vrijwilligerswerk kon doen met paarden. Na even googelen, vond ik dat er hulp werd gezocht in het trainen van paarden op een ranch in Ecuador, midden in het Andesgebergte. Deze kans greep ik meteen en een paar weken later zat ik in het vliegtuig onderweg naar Ecuador! Ik voelde me hier zo fijn en het land had me zoveel te bieden; de natuur, de cultuur, de geweldige mensen.. Toen de 3 maanden eenmaal voorbij waren gevlogen, besloot ik te verhuizen naar Ecuador.

Je maakte van jouw hobby een reisbureau. Hoe kwam je op dit idee en hoe is het in werking gegaan?

Ik besloot mijn hart te volgen en een leven op te bouwen aan de andere kant van de wereld. Maar ik moest wel geld verdienen om rond te komen. Daarom besloot ik om paardrij tours te organiseren en te verkopen aan het KLM-personeel dat 48 uur vrije tijd had in Quito. Ik zette mijn eigen bedrijfje ‘Ecuahorserides’ op, ik kocht een Jeep en nam de KLM-ers mee op de tours. Ik was er oprecht van overtuigd dat dit mijn droombaan was; elke dag paardrijden door het prachtige Andes met verschillende mensen, mijn eigen auto en mijn eigen bedrijfje.

Maar ik begon het business-aspect en de dynamiek te missen die ik had ervaren toen ik werkte voor KLM. Daarom besloot ik twee websites te creëren waar gasten hun tours online konden boeken. Deze websites liepen heel goed, en ik kan nu met trots zeggen dat mijn bedrijf, Rebecca Adventure Travel, een officiële touroperator is in Quito, waar mensen gepersonaliseerde, authentieke en avontuurlijke tours kunnen boeken door Colombia, Peru en Ecuador (inclusief de Galapagos eilanden)!

In Ecuador

In Ecuador

We werken met een internationaal team van 12 man, en ik kan nu oprecht zeggen dat ik gelukkig ben. In mijn privéleven heb ik een Ecuadoraans vriendje met wie ik inmiddels samenwoon en dezelfde passie deel: paardrijden.

Was het moeilijk om uit je comfortzone te stappen en een aan nieuw avontuur te beginnen aan de andere kant van de wereld?

Het is zeker niet altijd makkelijk geweest. Er zijn meerdere moeilijke momenten geweest waarin ik niets liever wilde dan mijn spullen pakken en de eerstvolgende vlucht naar Nederland te nemen. Maar ik ben heel blij dat ik heb volgehouden! Soms realiseer ik me hoeveel geluk ik heb gehad dat ik deze kans heb gekregen en hoe blij ik ben dat ik hem heb gegrepen. Door tours te bieden door Zuid-Amerika, hoop ik deze blijdschap te kunnen delen met zoveel mogelijk anderen!

Tijdens het duiken

Tijdens het duiken

Wat zijn de plus- en minpunten van leven in Zuid-Amerika?

Om eerlijk te zijn is het een stuk makkelijker om de positieve aspecten te noemen aan leven in Ecuador dan de negatieve aspecten. Het leven hier is zoveel relaxeter dan in Nederland, de natuur is prachtig, de cultuur is geweldig om te ontdekken, de mensen zijn erg vriendelijk en je moet wel houden van de Latijns Amerikaanse muziek!

Een van de meest negatieve aspecten van het leven hier is de armoede en dat het soms gevaarlijk kan zijn. In Nederland kan je elk tijdstip bijna overal wel naartoe alleen op je fiets. In Quito moet je erg voorzichtig zijn wanneer het donker is.

Welke bezienswaardigheden en activiteiten (naast de grote toeristenattracties) zou je aanbevelen aan mensen die op vakantie gaan naar Ecuador?

Mijn belangrijkste advies is: blijf zo lang als je maar kan en zie zoveel als je maar kan. Een bezoek aan de Amazone en aan de Galapagos eilanden zijn een must, maar de stranden zijn ook geweldig! Vooral als je wilt relaxen. Voor mij zijn de vulkanen ook nog steeds heel speciaal om te ontdekken, en het Andesgebergte is zo prachtig! Rondom Quito zijn er zoveel indrukwekkende bergen en vulkanen waar je kan hiken en kan genieten van de rust die de natuur daar biedt. Ecuador heeft zo onwijs veel te bieden, ik kan niet kiezen!

Paardrijden in Ecuador

Paardrijden in Ecuador

Mis je ‘thuis’ en je familie wel eens?

Natuurlijk zijn er wel eens van die momenten dat ik mijn vrienden en familie erg mis. Dat gebeurt meestal wanneer er wat dingetjes misgaan en ik me over het algemeen niet zo goed voel. Gelukkig hebben we tegenwoordig Skype, e-mail, Whatsapp en meer om met elkaar in contact te blijven. Ookal is dit niet hetzelfde als thuis zijn, het helpt. Ik ben ook wel realistisch, dus meestal wanneer ik een slechte dag heb en ik mijn vrienden en familie erg mis, realiseer ik me dat ik in Nederland ook een slechte dag zou hebben gehad en Ecuador zou missen. Mijn vader woont op Curaçao dus wij leven in bijna dezelfde tijdszone. Dit maakt het makkelijker! Meestal heb ik behoefte om in de avond met vrienden en familie te bellen, maar de avond hier is de nacht daar. Dus dan slaapt iedereen. Op dat soort momenten bel ik met mijn vader.

Heb je tips voor mensen die overwegen om in het buitenland te gaan wonen?

Dit klinkt als een cliché, maar volg je hart! Als je het écht wilt doen, wat houd je dan nog tegen?! Ga, probeer het, als het uiteindelijk niet werkt is dat oké! Je kunt altijd terug naar je veilige thuisbasis, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Het is beter om spijt te hebben van iets dat je hebt gedaan dan van iets wat je nooit hebt kunnen doen.

Rebecca: "Volg altijd je hart".

Rebecca: “Volg altijd je hart”.

Noem 3 redenen waarom iedereen z’n tas moet pakken en de eerstvolgende vlucht naar Ecuador moet nemen.

Vergeleken met andere landen in Zuid-Amerika is Ecuador klein, maar heeft het onwijs veel te bieden. De natuur is geweldig en met een paar uur ga je van de Pacifische kust naar de Amazone, en van het Andesgebergte naar de Galapagos eilanden. Daarnaast is de lokale bevolking heel vriendelijk! In veel delen van Ecuador kan je in aanraking komen met de inheemse bevolking en hun authentieke cultuur en manier van leven ervaren!

Zou jij zo’n stap kunnen / durven maken?

Laat jouw reactie achter!

Ben jij een reis door Zuid-Amerika aan het voorbereiden? Haal het maximale uit je trip met de backpackgids Zuid-Amerika.

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy