Sardinië Experience

Reisblog vol Liefde voor Reizen!

Ontdek het mooie Sardinië

Onthaasten op Sardinië

Het mooie Italiaanse eiland Sardinië ligt aan de Middellandse Zee, heeft een oppervlakte van 24.090 km² en heeft rond de 1,6 miljoen inwoners. Het eiland ligt onder het Franse eiland Corsica en is een perfect eiland voor hikers, strandgangers en stedentrippers.

Sardinië is een prima plek voor een zonvakantie, maar ook voor een doe-vakantie is Sardinië de perfecte bestemming. Ontdek het eiland bijvoorbeeld met de auto of met de trein en sta oog in oog met de pareltjes van dit Italiaanse eiland. Je vliegt er al heen voor 99 euro!

De Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken, misschien wel de bekendste keuken ter wereld. Wie van lekker eten houdt zit in Italië helemaal goed. Van heerlijke spaghetti tot uitgebreide pizza’s. Het eten op Sardinië is betaalbaar. Als je de hoofdstraten vermijd en gaat eten bij familierestaurants in zijstraatjes kun je zelfs voor 10 euro p.p. eten en drinken. 

De volgende restaurants en koffiebarretjes in Olbia raden wij aan: 

Ristorante Il Veliero

L’Arte Gelato

 

Leuke bezienswaardigheden

Als je op Sardinië bent, is de kans ook groot dat je het eiland wil verkennen. Je kunt een auto huren of net als ons de trein pakken. Breng een bezoek aan Cagliari, de hoofdstad van Sardinië of Ga naar Alghero en bezoek Grotta di Nettuno

Wij brachten een bezoek aan de stad Sassari en het kustplaatsje Golfo Aranci. Prachtige plekken om te verkennen en echte aanraders, zeker als je in de buurt bent van Olbia. 

Leuk en betaalbaar overnachten

Wil je net als ons leuk en betaalbaar overnachten in Olbia, ga dan voor de spiksplinternieuwe B & B Les Suites Magnolia. 

Deze centraal gelegen B & B is ons erg goed bevallen. Prachtige kamers, iedere ochtend een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte taart en croissants en zeer vriendelijke eigenaren. Ohja…en vergeet de prijs niet, heel betaalbaar!

Lees snel meer over Les Suites Magnolia.

Meer leuke reistips ontvangen?

Deze experience delen