Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Oost-Sicilië: deze 5 steden wil je niet missen tijdens je rondreis

5 steden die je niet wil missen in Oost-Sicilië.

Oost-Sicilië: deze 5 steden wil je niet missen tijdens je rondreis

5 steden die je niet wil missen in Oost-Sicilië.

Inhoudsopgave

Wie houdt er nu niet van Italië? De zon, het strand, de mensen, de taal, de cultuur en het eten om van te smullen. Sicilië vind je in de punt van de laars en is het eiland met het warmste klimaat van Italië. Een bezoek aan Oost-Sicilië is dus perfect voor een bezoek in de lente of herfst. Deze 5 steden wil je niet missen in Oost-Sicilië.

Taormina

Taormina ligt op een uur rijden vanaf de luchthaven in Catania en is werkelijk een heerlijke plek. Taormina is niet groot en het strand er dus ook niet. Vroeg op pad is dus een aanrader, net als waterschoenen, want het strand bestaat hier volledig uit grote keien. Klinkt onprettig, maar dat valt in praktijk best mee. Taormina ligt aan de voet van een berg en het wordt er daarom ook vrij vroeg donker. Perfect om af te koelen in de avond na een warme, zonnige dag en nog een wandeling te maken over de boulevard. Het is hier een echte aanrader om na een bezoek aan het strand of de boulevard weer terug omhoog te gaan met de kabelbaan. Scheelt je een flinke klim en het kost je maar € 3,- p.p.

Taormina
Taormina
Taormina
Taormina

Enna

Enna is een stadje wat je niet vaak terug ziet komen in lijstjes. Toch is het de moeite waard om het binnenland en de minder toeristische plekken te bezoeken. Enna is alleen te bezoeken als je een auto huurt op het vliegveld. Het ligt op zo’n 2 uur rijden van Taormina vandaan. De rit ernaar toe laat je mooi het droge klimaat op Sicilië zien afgewisseld met prachtige palmen. In Enna geniet je voornamelijk van de rust en de niet toeristische omgeving. Het eten is naar mijn mening ook beter op plekken als Enna.

Enna
Enna

Cefalù

Cefalù is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje strand en een avondje cultuur. Je vindt hier namelijk een strand zonder keien. Het is dan ook een van de grotere steden van deze rondreis door Oost-Sicilië. Wat in Cefalù direct opvalt is de grote rots die boven de stad uitsteekt. Dat is dan ook waar de naam Cefalù vandaan komt, het betekent ‘hoofd’. Maar ook de oud Normandische kathedraal van Cefalù is al van veraf te zien. Met zijn 2 grote torens domineert hij het uitzicht op de stad.

Cefalù in Oost-Sicilië
Cefalù in Oost-Sicilië
Straatje in Cefalù met de grote rots op de achtergrond
Straatje in Cefalù met de grote rots op de achtergrond
Strand bij Cefalu in Oost-Sicilië
Strand bij Cefalù

Agrigento

Agrigento zelf heeft niet veel te bieden, maar de omliggende bezienswaardigheden wel. Mijn advies zou dan ook zijn om een accommodatie buiten de stad te boeken, maar centraal ten opzichte van 2 grootse trekpleisters: Scala dei Turchi en Akragas. Scala dei Turchi is een prachtig witte klif aan het strand van Agrigento. De klif is het beste te bewonderen vanaf het reguliere strand. De trappen die vanaf boven naar beneden lopen zijn tegenwoordig ook gesloten, vanwege vallend gruis. Akragas is een andere bezienswaardigheid in Agrigento. Akragas is de oude naam voor de stad Agrigento en je vindt er nu de vallei van de tempels. Een belangrijke Griekse archeologische vindplaats.

Temple in Akragas
Voor een temple in Akragas
Agrigento
Agrigento

Siracusa

Wederom een vrij grote stad, maar met heerlijk eten. Zo aten wij bij trattoria O’Scina een pasta met zeevruchten en genoten we van een goed glas wijn. De voornaamste bezienswaardigheid van Siracusa ligt wederom buiten de stad, genaamd Cavagrande del Cassibile. Dit is een natuurreservaat in de bergen van deze stad. Er stroomt hier heerlijk, ijskoud water door de bergen wat voor prachtige watervallen en zwembronnen zorgt. Een afdaling is het wel, via de rotsen is het zeker een uur naar beneden lopen en weer terug omhoog. Maar wat een ervaring!

Cavagrande del Cassibile
Cavagrande del Cassibile

Deze gastblog is geschreven door Renée. Renée ruilde na haar 3-jarige wereldreis haar backpack in voor een camperbusje en reist sindsdien over de hele wereld. Ze is een echte avonturier en zit niet graag stil. Hiken, mountainbiken, klimmen, ze doet het allemaal! Benieuwd naar meer van Renée en haar avonturen als vanlifer? Kijk dan eens op www.meetmeatthebeach.nl en laat je inspireren op het gebied van reizen en ondernemen.

Sicilië bezoeken?

Deze mooie plekken in Italië ook zelf ontdekken? Bekijk hier de mogelijkheden

Plan je reis door Italië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Italië