Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canada: de mooiste hikes in de buurt van Whistler

Canada: de mooiste hikes in Whistler

Canada: de mooiste hikes in de buurt van Whistler

Canada: de mooiste hikes in Whistler

Inhoudsopgave

Whistler is een skiresort 2 uur ten noorden van Vancouver, maar wist je dat Whistler ook geweldig is in de zomer? Ik heb bijna twee jaar in dit prachtige, levendige, unieke dorp gewoond. In de zomer ging ik vaak hiken, kamperen, fietsen en naar de meren. In deze blog vertel ik jullie graag over mijn favoriete hikes in de buurt.

High note trail

High note trail is mijn absolute favoriet in Whistler. Het is een prachtige hike, die wel erg lang is en best zwaar, maar helemaal de moeite waard. Deze route bevindt zich boven op Whistler Mountain waardoor je prachtige uitzichtpunten hebt. De hike is 9,4 km en je doet er ongeveer 4 uur over. Tijdens deze route kan je genieten van het uitzicht op het dorp, Black Tusk, op Cheakamus Lake en op Blackcomb Mountain. Je loopt langs rivieren, open weides, bossen, rotsen en nog veel meer.

High note trail - de mooiste hikes in Whistler
High note trail – mooiste hikes in Whistler

Het is een heel gevarieerde hike. Als deze hike te lang en te zwaar is kan je ook de Half note trail doen, deze is 3,3 km en duurt ongeveer anderhalf uur. Het begin van de route is hetzelfde, maar hij is ingekort en je zal het uitzicht over Blackcomb Mountain niet zien. Persoonlijk vind ik dat je het mooiste gedeelte van de hike ook met de Half note trail ziet.

High note trail - de mooiste hikes in Whistler
High note trail – mooiste hikes in Whistler

Lake Cheakamus

Lake Cheakamus is een makkelijke wandelroute aangezien het behoorlijk vlak is. Zoals de naam al zegt loop je naar Lake Cheakamus, een prachtig blauw meer omringd door bossen en bergen. Dit is één van mijn favoriete hikes omdat je een prachtig, typisch Canadese landschap ziet met de minste moeite.

Lake Cheakamus
Lake Cheakamus

De volledige hike is ongeveer 16 km, maar je kan het een flink stuk inkorten. Je loopt namelijk eerst door een bos totdat je bij het meer komt. Dan kan je een lang stuk langs het meer lopen, maar dat hoeft niet. Aan het begin zijn genoeg plekjes waar je kan picknicken of gewoon van het meer kan genieten. De terugweg is dezelfde route. Er zijn ook kampeerplekken langs het meer, maar die zijn altijd vroeg volgeboekt, dus wees er op tijd bij als je dit wilt doen. Deze wandeling is geschikt voor families en beginnende wandelaars.

Lake Cheakamus
Lake Cheakamus – mooiste hikes in Whistler

Black Tusk/Panorama Ridge/Garibaldi Lake

Black Tusk en Panorama Ridge zijn de langste hikes die je rondom Whistler kunt lopen, deze zijn zo’n 30 km in totaal en je zal er ongeveer 10 a 11 uur over doen.

Er zijn ook meerdere kampeerplekken onderweg zodat je er een twee a drie daagse hike van kan maken. Beide hikes kan je beginnen en eindigen in Rubble Creek Trailhead of Cheakamus Lake Parking (hetzelfde punt waar je begint voor de Cheakamus Lake wandeling). 

Panorama Ridge
Panorama Ridge

Als je bij Rubble Creek begint kom, na ongeveer 9 km langs Garibaldi Lake. Dit is een prachtig meer waar je kan kamperen of lunchen. Het is ook mogelijk om na deze route andersom te lopen.

Lake Garibaldi
Lake Garibaldi – mooiste hikes in Whistler

Persoonlijk ben ik één keer naar Garibaldi Lake gelopen en toen weer terug, we waren namelijk te laat weggegaan om naar Black Tusk of Panorama Ridge te gaan. Vlak voordat ik uit Canada vertrok heb ik ook Panorama Ridge gehiked, we zijn begonnen om 7 uur ’s ochtends in Rubble Creek en hebben hem helemaal uitgelopen naar Cheakamus Lake Parking.

Panorama Ridge - de mooiste hikes in Whistler
Panorama Ridge

We zijn niet naar Black Tusk gegaan en ook hebben we Garibaldi Lake deze keer overgeslagen. Het is echt een hele zware en lange hike met veel hoogteverschillen. Het is wel een prachtige route met veel verschillende landschappen.

We zijn zelfs wat wilde dieren tegengekomen. Helaas hadden we wel heel erg veel pech met het weer, in plaats van het prachtige uitzicht te zien vanaf Panorama Ridge zagen we alleen maar wolken (zie foto).

Panorama Ridge - in de wolken
Panorama Ridge, in de wolken

Desondanks was het de moeite waard en ik zal het zo weer doen als ik in de buurt ben, maar dan wil ik Black Tusk beklimmen. Ik heb in totaal die dag 33,3 km gelopen.

Lost Lake

Lost Lake is een meer dichtbij het centrum van Whistler, op zo’n 10 minuten lopen. Rondom het meer zijn meerdere wandelpaden waar je wel een dag mee zoet bent. Er zijn ongeveer 7 wandelroutes, met verschillende moeilijkheidsgraden en tijdsduur. Je kan het zo lang maken als je zelf wilt. Het zijn wel allemaal makkelijk of gemiddelde routes, er zitten geen moeilijke bij. Er is ook niet heel veel hoogteverschil tijdens deze wandelingen.

In de zomer worden deze routes ook gebruikt als fietspaden en in de winter zijn het langlaufpaden. Ik ging hier vaak heen voor wat kortere wandelingen op dagen dat ik werkte. In de zomer is het ook heerlijk om hier te zwemmen of op het gras te zonnen.

Trainwreck

De Trainwreck hike is de kortste hike van deze lijst. Het is namelijk maar 1 km lopen om er te komen. Zoals de naam zegt loop je naar een treinwrak, hier is jaren geleden een trein gecrasht en hebben ze vervolgens de wagons verder in het bos geplaatst. Deze wagons worden nu gebruikt voor graffiti kunstwerken. Ik ben hier gedurende de twee jaar meerdere keren geweest en elke keer zijn er weer nieuwe kunstwerken op de wagons. Naast de trein te bewonderen kan je ook genieten van Cheakamus river, die loopt er namelijk langs.

De Trainwreck hike - de mooiste hikes in Whistler
De Trainwreck hike

Blackcomb mountain trails

High Note trail op Whistler mountain is niet de enige mooie hike die je op de bergen kan doen. Aan de andere kant op Blackcomb Mountain zijn ook veel mooie hikes. Je kan er meerdere combineren om het zo lang te maken als je zelf wilt.

Blackcomb mountain
Blackcomb mountain

Boven aan de gondel begin je met de Alpine loop, dit is een korte wandeling van 1,4 km. Deze kan je verlengen door de Overlord Trail te doen, hiermee verleng je de hike met 3,7 km. Vanaf de Overlord trail kan je er ook nog de Decker loop en/of de Lakeside loop en eventueel de Marmot Trail aan toevoegen. De Lakeside loop brengt je naar Blackcomb Lake waar je een mooi uitzicht hebt. De Decker Loop is erg steil en daarom erg zwaar. Klik hier voor een kaart met de trails.

Blackcomb mountain
Blackcomb mountain – mooiste hikes in Whistler

Alta Lake

De Valley Trail is een route die door heel Whistler loopt, vanuit het centrum naar het Noorden en het Zuiden. Je zou hier dagen op kunnen lopen of fietsen. Eén van de routes die ik zelf heel leuk vind is de route rondom Alta Lake.

Onderweg loop je langs rivieren en meerdere parken zoals Rainbow Park, Wayside Park en Lakeside park. In deze parken kan je volleyballen, SUP’n, kanoën of gewoon lekker liggen. Ook kan je genieten van de mooie bergen rondom Whistler. Het is een makkelijke route aangezien de weg voornamelijk vlak is.

Alta Lake - de mooiste hikes in Whistler
Alta Lake

Beren en andere dieren

Zoals jullie misschien al weten ligt Whistler in berengebied. De zwarte beren leven hier. Deze kan je dan ook regelmatig tegenkomen, in het dorp, maar vaker nog tijdens het hiken. Zwarte beren ontwijken mensen liever en zullen niet zomaar aanvallen, maar dit doen ze wel als ze zich bedreigd voelen.

Ik raad iedereen die gaat hiken aan om een “Bear bell” te dragen, dit is een belletje aan je tas die de beren laat weten dat je eraan komt, hierdoor zullen ze zelf al weggaan.

Als je een zwarte beer tegenkomt moet je rustig tegen ze praten terwijl je langzaam achteruit loopt. Voor de zekerheid kan je ook berenspray kopen (zorg er dan voor dat je weet hoe je die moet gebruiken). De Bear bell is in de supermarkt te koop, maar voor de Bear spray moet je naar grotere winkels zoals Walmart of Canadian Tire.

Als je gaat kamperen of picknicken zorg er dan ook voor dat je al je afval meeneemt want dit kan de beren en andere dieren aantrekken.

Oog in oog met een zwarte beer
Oog in oog met een zwarte beer

Naast beren zijn er veel andere wilde dieren te vinden in en rondom Whistler. Hou je ogen open voor marmotten, deze dieren vind je voornamelijk boven op de berg. Wist je dat de naam Whistler is ontleend aan het fluitgeluid van deze dieren? Ook zijn er herten, eekhoorn, grondeekhoorns, adelaars en andere dieren te vinden.

Marmot gespot! - de mooiste hikes in Whistler
Marmot gespot!

Deze leuke gastblog over het Canadese Whistler is geschreven door Nadeche. En Canada heeft nog veel meer adembenemende plekken, wat dacht je bijvoorbeeld van Rocky Mountains. Meer leuke tips over Canada vind je op onze Canada pagina.

Meer mooie hikes in Whistler ontdekken? Bekijk dan dit mooie lijstje met hikes

Plan je reis door Canada
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Canada