Zoek
Sluit dit zoekvak.

11 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

Inhoudsopgave

Zin in een weekendje weg in Nederland? Wat dacht van je een weekendje Rotterdam? Tijdens jouw bezoek aan deze leuke stad in Zuid-Holland hoef je je sowieso niet te vervelen. Deze stad heeft namelijk veel leuke plekken om te bezoeken. In deze blog delen wij 11 leuke dingen om te doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg. Ontdek je mee?

De Markthal

De Markthal in Rotterdam is een prachtig en fotogeniek gebouw en wat ons betreft een attractie die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Rotterdam. Zowel van buiten als van binnen is het een zeer interessant gebouw. Het ontwerp is zeer uniek vanwege de grote grijze halfronde gevel en het grote raam met uitzicht op de achterliggende binnenplaats. De binnenkant van de Markthal is voorzien van verbazingwekkende kunstwerken van Arno Coenen en toont een verscheidenheid aan kleurrijke vruchten, planten en insecten. Tijdens jouw bezoek aan Rotterdam mag een rondje door deze veelzijdige markthal niet ontbreken. Maak kennis met lokale producten en laat je op culinair gebied verrassen.

De Markthal
De Markthal

Maritiem Museum Rotterdam

Museumliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen in het Maritiem Museum. Maritiem Museum Rotterdam is gevestigd in het centrum nabij de Markthal en Kubuswoningen. Een museum vol met interessante tentoonstellingen waarbij je veel leert over de scheepvaart in Nederland. Je kunt hier verschillende schepen, uniformen en vlaggen bewonderen. Meer informatie over Maritiem Museum Rotterdam

Boottocht door Rotterdam

Een boottocht is de perfecte manier om Rotterdam vanaf het water te bewonderen en om de havens van Rotterdam te zien. Hoor de meest bijzondere verhalen over de stad en kom meer te weten over de havens. Er is een heel divers aanbod van boottochten, maar een van de bijzonderste is wat ons betreft de speedboottocht, die ongeveer 75 minuten duurt. Meer informatie over deze boottocht door Rotterdam

Depot Boijmans-van Beuningen

Bezoek Depot Boijmans-van Beuningen, gelegen in de wijk Dijkzigt. Dit charmante museum is een ​​van de belangrijkste kunstmusea van het land. Het museum toont beelden, schilderijen en decoratieve kunst van verschillende kunstenaars uit diverse landen, waaronder werken van Van Gogh, Dali en Rembrandt. Kunstliefhebbers kijken hier hun ogen uit.

Depot Boijmans-van Beuningen
Depot Boijmans-van Beuningen

SS Rotterdam

Stap aan boord van de SS Rotterdam. Dit prachtige schip is in het jaar 2000 met pensioen gestuurd en dient vandaag de dag als hotel en museum. Op het schip worden rondleidingen gegeven die je de brug en de machinekamer van het schip laten zien en ervaren. Tijdens zo’n tour krijg je een goed beeld van de manier waarop het schip tijdens de gloriedagen functioneerde.

De Euromast

Breng een bezoek aan de Euromast. In 1960 werd de Euromast toren gebouwd om een ​​panoramisch uitzicht over de Rotterdamse stad te bieden. De toren is 180 meter hoog en geeft je daadwerkelijk een prachtig uitzicht over de stad. Naast het panoramische 360 graden uitzicht heeft de Euromast ook een conferentieruimte, een hotelsuite, een restaurant en een observatiedek.

Erasmusbrug

Neem een kijkje bij de Erasmusbrug. Deze monumentale brug kruist samenvloeiing van de rivieren Noord en Lek in de Nieuwe Maas. Deze indrukwekkende brug is maar liefst 802 meter lang en daarmee de op één na langste van Nederland. De brug heeft de bijnaam “De Zwaan” vanwege de grote verticale mast die lijkt op de nek van een zwaan.

De Erasmusbrug
De Erasmusbrug

Historisch Delfshaven

Bezoek het historische en pittoreske Delfshaven, de geboorteplek van zeeheld Piet Hein. Vroeger verdiende men hier de kost met de haringvisserij en het distilleren van jenever. Tegenwoordig is Delfshaven een gezellige plek met historische grachtenpandjes waarbij je kunt genieten van leuke antiek-zaakjes, winkels met snuisterijen, cafés en restaurants. En helemaal wanneer het terrasjesweer is, dan is het extra genieten in het zonnetje.

Diergaarde Blijdorp

Heb je nog tijd over bezoek dan een van de leukste dierentuinen van Nederland: Diergaarde Blijdorp. Met verschillende mooie themagebieden waaronder een Chinese tuin, Mongoolse steppe en een Maleisisch bos is het genieten voor jong en oud. Bewonder o.a. de Aziatische olifant, de zwarte neushoorn en Sumatraanse tijger. Meer informatie over Diergaarde Blijdorp

Witte de Withstraat

Laat je op culinair gebied verrassen in de Witte de Withstraat. In deze omgeving vind je de leukste lunch- en koffietentjes. Door het diverse aanbod is er voor ieder wat wils. De Witte de Withstraat is ook een leuke plek om je weekendje in Rotterdam af te sluiten.

Live Escape

Maak van je weekend in Rotterdam een onvergetelijk weekend door een escape room te spelen bij Live Escape. Live Escape is de meest geboekte escape room in de stad en biedt vier thrilling escape rooms. Durf jij het aan om je weekendje Rotterdam nog spannender te maken? 

Rotterdam bezoeken?

Heb je meteen zin gekregen in een weekendje Rotterdam? De leukste hotels in hartje Rotterdam vind je hier.

Plan je reis door Nederland

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nederland