De Efteling: voor een onvergetelijk familieweekend

Gepubliceerd: 27 sep 2017 | Foto: Hotel en receptie van Efteling Loonsche Land

De Efteling: als klein mannetje liep ik er al rond, iets waar ik altijd erg naar uitkeek. Heerlijk rondlopen met mijn ouders en mij laten betoveren door al het moois wat er te ontdekken is in de Efteling. Nu ongeveer 20 jaar later is het tijd om samen met mijn zus, zwager en 2 nichtjes de Efteling weer te gaan ontdekken.

Uitbreiding van het attractiepark 

De Efteling heeft de afgelopen jaren absoluut niet stilgestaan en er zijn heel veel mooie attracties bijgekomen. Zo is de Efteling 2 achtbanen (De Vliegende Hollander en Baron 1898) rijker. Attracties die weer tot in detail zijn ontwikkeld en waarbij je het ultieme Efteling gevoel krijgt. Ook is het park in de afgelopen jaren verrijkt met het prachtige openlucht theater Raveleijn. Hier kun je genieten van een spannende show waarbij de 5 elementen water, hout, vuur, aarde en metaal centraal staan. 

De Baron 1898 - De Efteling

De Baron 1898 (links) – De Efteling

Op het terrein van Raveleijn kun je in de avond met je gezin genieten van een bourgondische maaltijd. Waarbij er 1 tafelheer aangewezen wordt die voor de hele tafel de kip uit de keuken mag halen. Een hele leuke ervaring! 

Jesper in de Efteling (2017)

Jesper in de Efteling (2017) – Bourgondisch eten

Efteling Raveleijn show

Efteling Raveleijn parkshow

Symbolica

Begin van deze zomer werd het mooie Symbolica geopend, waarbij je een betoverende rondreis maakt door het paleis en samen op audiëntie gaat bij de koning. Een fantastische nieuwe attractie, wat een hele goede uitbreiding is van het Efteling park. Sla deze attractie niet over als je in het park bent, Symbolica is écht de moeite waard! 

Dit vind ik de 5 leukste attracties van de Efteling: 

  1. Symbolica
  2. Baron 1898
  3. Piraña
  4. Joris en de Draak
  5. Raveleijn parkshow
Symbolica - Paleis der Fantasie

Symbolica – Paleis der Fantasie (nieuwe attractie)

Het Efteling park is niet alleen met attracties uitgebreid, ook het sprookjesbos is verrijkt met nieuwe sprookjesverhalen. Zo kun je sinds een paar jaar genieten van het sprookje van Pinokkio, de Sprookjesboom en de Nieuwe Kleren van de Keizer. Met deze nieuwe attracties komt het park op een totaal van 62 attracties, genoeg te zien en te doen dus voor jong en oud. 

Efteling sprookje Pinokkio

Efteling sprookje Pinokkio

Efteling Loonsche Land

Naast het attractiepark zijn er buiten het park ook veel ontwikkelingen geweest. Zo is er een totaal nieuw vakantiepark neergezet, maak kennis met Efteling Loonsche Land. Dit prachtige park ligt aan de rand van natuurgebied Loonsche Land en ligt op loopafstand (15 minuten lopen) van het attractiepark. Het vakantiepark bestaat uit het hoofdgebouw met een indrukwekkende entree met een groot gewei aan de voorkant. In het hoofdgebouw kunnen bezoekers overnachten en in de ochtend en avond kunnen zij in een sfeervol restaurant eten. 

Hotel Efteling Loonsche Land

Hotel Efteling Loonsche Land

Proeftuyn & Stookhuys

Voor het entree is een moestuin (de proeftuyn) gerealiseerd, waar de koks verse producten plukken om mee te koken. Ook is er naast het hotel het stookhuys, een biomassacentrale om het hele vakantiepark Efteling Loonsche Land te verwarmen. Dit Stookhuys is ook voor gasten van het vakantiepark te bekijken. Meer informatie hierover vind je aan de parkzijde van het gebouw, hier hangt een bordje met uitleg. 

Hotel Efteling Loonsche Land

Hotel Efteling Loonsche Land

6-persoons hut 

Naast het slapen in het hotel zijn er ook hutten beschikbaar. Wij verbleven in een 6-persoons hut, welke sfeervol en helemaal in stijl was ingericht. De hut had een gezellige woon- en eetkamer met een grote eettafel met 3 stoelen en een houten bank. De keuken was van alle gemakken voorzien en past perfect bij de stijl en sfeer van het huisje. In de woonkamer staat een fijne bank, is er een zitzak en 2 krukjes voor de kids. 

Onze 6-persoons hut

Onze 6-persoons hut

Hut 917 - Vakantiepark Loonsche Land

Hut 917 – Vakantiepark Loonsche Land

De woon- eetkamer van de 6-persoons hut

De woon- eetkamer van de 6-persoons hut

In de hut zijn 2 slaapkamers: 1 slaapkamer met een stapelbed voor de kids en 1 bed voor de volwassenen. De andere slaapkamer heeft 1 tweepersoonsbed. Verder is er een fijne badkamer, een aparte wc en is er ook nog een zitje buiten, mocht je lekker buiten willen ontbijten of dineren.

Aaaaan tafel!!! Klaar voor het ontbijt!

Aaaaan tafel!!! Klaar voor het ontbijt!

Hutten - Efteling Loonsche Land

Hutten – Efteling Loonsche Land

Wij hebben geslapen in een hut, maar er zijn op het vakantiepark ook andere mooie accommodaties. Zo kun je overnachten (zoals ik al eerder beschreef) in het hotel van het hoofdgebouw, waar ook de receptie en het restaurant gevestigd zitten of kun je met een grote groep overnachten in de Schaapskooi van maximaal 12 personen. Ook zijn er nog themakamers, waarbij je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een huisje met water- of boomzicht

Sfeerfoto van het vakantiepark

Sfeerfoto van het vakantiepark

Sfeerfoto

Themakamers met waterzicht

Het vakantiepark

Naast de vele mooie accommodaties is er in het vakantiepark voor kinderen ook een hoop te doen. Zo zijn er diverse mooie speelweiden aangelegd, waarbij water centraal staat. Kinderen kunnen klauteren en over loopbruggen lopen en een bezoek brengen aan de hooischuur met een grote glijbaan en een dierenverblijf. Ook heeft het vakantiepark een uitkijktoren, een mooie grote loopbrug over het water en een kinderspeelhoek in het restaurant. 

Loopbruggen, genoeg te doen voor kids

Loopbruggen: genoeg te doen voor kids

Loopbruggen over het water

Loopbruggen over het water

Hooischuur met glijbaan en geitjes

Hooischuur met glijbaan en dierenverblijf

Voor kinderen die graag de natuur van Loonsche Land van dichtbij willen beleven is er een ontdekbox. Deze box vol met spannende doe-dingen kunnen zij bij de receptie halen. In het natuurgebied Loonsche land is ook een keienspoor die kinderen kunnen volgen. Tijdens de route komen zij allemaal dieren tegen, een leuke en leerzame speurtocht. 

Efteling app

Als je naar de Efteling gaat, download dan zeker de Efteling app. Deze handige app bevat praktische informatie en geeft je ook een realtime update van de wachttijden van alle attracties. Wij merkten vaak dat de tijden van de app exact kloppen en dat de tijden op het bordje voor de attractie er vaak wel naast zit. 

Download ook de Efteling App

Download ook de Efteling App

Het perfecte familieweekend

Het was voor mij een fantastisch weekend, waarbij ik veel nieuwe dingen in de Efteling heb ontdekt en in een bijzonder gezellige hut heb overnacht. Leuk om zo weer even bij te kletsen met je familie en tijd met elkaar door te brengen. Mijn nichtjes vonden het ook geweldig en waren helemaal enthousiast over Symbolica en de hut waar we verbleven. Mijn jongste nichtje zei zelfs, toen we weer terugreden naar huis, gaan we weer in dat leuke huisje slapen?! 

De Efteling: voor een onvergetelijk familieweekend!

De Efteling: voor een onvergetelijk familieweekend!

Tip: wil je de Efteling volledig beleven, ga dan voor een overnachting. De Efteling heeft namelijk veel leuke attracties die je helaas bij drukke dagen niet in 1 dag allemaal kunt doen. Met een overnachting heb je dit probleem niet en kun je 100% genieten

Meer informatie over Efteling Loonsche Land!

 

Bekijk ook de sfeervideo

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy