Gratis activiteiten in Australië

Gratis activiteiten in Australië waarmee je kunt besparen op je reis

Gepubliceerd: 07 nov 2022 | Foto: Gratis activiteiten in Australië

Rondreizen door Australië is niet goedkoop en zeker met het boeken van verschillende excursies kunnen de kosten snel oplopen. Gelukkig zijn er veel leuke gratis activiteiten in Australië waarmee je op een snelle manier kunt besparen tijdens je rondreis door Australië. In deze blog delen wij de leukste gratis activiteiten in Australië waarmee je eenvoudig kunt besparen op je reis down under.

Ga wildlife spotten in nationale parken

Bezoek een nationaal park en geniet van natuur, wildlife en typische Australische landschappen. Veel van de nationale parken in Australië zijn gewoon gratis te bezoeken. Maak een mooie wandeling, ontdek hoe weids en veelzijdig Australië is en sta oog in oog met Australisch wildlife. Australië heeft meer dan 500 nationale parken met meer dan miljoenen hectares, genoeg te ontdekken dus.

Bezoek een leuke lokale markt

Australië is gek op markten, in bijna elke stad of dorp vind je wel een leuke lokale markt. Slenter heerlijk rond langs de leukste snuisterijen en maak kennis met lokale producten uit de streek. Het bezoeken van de lokale markten is (meestal) gratis en een zeer leuke activiteit. Op sommige lokale markten kun je ook genieten van livemuziek, workshops en vuurwerk.

Fremantle Markets - Gratis activiteiten in Australië
Fremantle Markets

Maak een avontuurlijke hike

Australië is het ideale land om te hiken. De uitgestrekte landschappen en paradijselijke kustlijnen maken het land het walhalla voor hikers. Start de dag bijvoorbeeld met een prachtige hike langs de kust en geniet van de mooiste vergezichten. Hiken is een leuke activiteit waarmee je lekker sportief bezig bent en veel van een omgeving kunt zien, en het is nog gratis ook.

Bezoek gratis musea

Wat veel mensen niet weten is dat er in veel Australische steden gratis musea te vinden zijn. Zo heb je bijvoorbeeld in Darwin het Museum and Art Gallery of the Northern Territory, in Brisbane het Queensland Museum, in Sydney het Chau Chak Wing Museum en in Melbourne The Australian Centre for Contemporary Arts. En zo zijn er nog een heleboel andere musea in Australië die gratis te bezoeken zijn.

Gratis museum - Museum and Art Gallery Of The Northern Territory
Gratis museum – Museum and Art Gallery Of The Northern Territory

Ga ronddwalen door de botanische tuinen

Elke (grote) Australische stad heeft mooi aangelegde botanische tuinen waar je heerlijk kunt rondwandelen en relaxen. Tijdens een bezoek aan de botanische tuinen maak je kennis met de meest exotische planten en leer je meer over de flora en fauna van Australië. En ook voor een bezoek aan de botanische tuinen betaal je helemaal niets.

Maak gebruik van gratis openbaar vervoer

In verschillende steden kun je gebruik maken van gratis openbaar vervoer. Zo kun je bijvoorbeeld in Brisbane gebruik maken van de Brisbane City Council’s CityHopper waarmee je gratis over de Brisbane rivier kunt varen. En kun je in het centrum van Melbourne de City Circle Tram pakken en een deel van het centrum gratis doorreizen. Een leuke en makkelijke manier om je te verplaatsen en direct te besparen op je reiskosten.

De City Circle Tram in Melbourne - Gratis activiteiten in Australië
De City Circle Tram in Melbourne

Kijk voordat je naar een grote stad afreist in welke gebieden je gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Dat scheelt weer wat dollars 😉

Doe een street art tour

Als je van kunst en kleur houdt dan zit je in Australische steden ook helemaal goed. In veel steden kun je de mooiste street art kunstwerken spotten. Stippel zelf een route uit en bewonder de mooiste street art ter wereld. Het leuke aan street art is dat het gratis en vrij is voor iedereen om te bewonderen.

Street art in Darwin
Street art in Darwin – Kunstwerk: Miss Polly

Meer gratis activiteiten in Australië?

Mochten we de komende tijd meer leuke tips tegenkomen voor gratis activiteiten in Australië, dan vullen we dit lijstje verder aan. Wij wensen je alvast een mooie rondreis door Australië. Volg ons, reis mee en ontdek de leukste plekken van Australië.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy