Park Güell

Doen in Barcelona: 5 plekken die je niet mag overslaan!

Gepubliceerd: 06 sep 2018 | Foto: Park Güell

Doen in Barcelona tijdens een stedentrip – Als stedentripper mag je het Spaanse Barcelona eigenlijk niet overslaan. Een stad met 1,6 miljoen inwoners en ontzettend veel mooie bezienswaardigheden. Jaarlijkse komen er duizenden toeristen naar Barcelona om te genieten van al het moois wat deze bijzondere stad te bieden heeft. Ik heb 5 leuke hotspots op een rijtje gezet. 5 plekken die je niet mag overslaan als je op stedentrip bent in Barcelona. Hoeveel kun jij er afvinken?

1. Bewonder de Sagrada Familia

In Barcelona kan je een hoop cultuur vinden; Sagrada Familia is daar uiteraard een goed voorbeeld van. Deze Basiliek ontworpen door Gaudi staat wel heel lang in de stijgers! Het is van buiten al indrukwekkend, maar ook van binnen is het zeker de moeite om te bekijken.

Doen in Barcelona: Sagrada Familia

Sagrada Familia

2. Bezoek het stadspark: Parc Guell

Een van mijn hoogtepunten was toch wel het Parc Guell. Hier vind je een hoop bijzondere kunst in de stijl van Gaudi. Gebouwen met vloeiende vormen en lijkend op een soort koekhuisjes. Heel gaaf om te zien!

Doen in Barcelona: Park Güell

Park Güell

3. Doe de Camp Nou experience tour

Als je in Barcelona bent en voetballiefhebber bent of een voetballiefhebber meehebt, dan moet je uiteraard ook even kijken in het stadion van FC Barcelona. Doe de Camp Nou experience tour en kom op de meest gave plekken, waar jouw voetbalhelden uiteraard ook zijn geweest.

Doen in Barcelona: Camp Nou Experience tour

Camp Nou Experience tour

4. Ga rondstruinen in de Mercat de la Boqueria

Zoals in elke (grote) stad mag er geen markthal ontbreken, zo ook in Barcelona. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Mercat de la Boqueria. Je kunt hier uiteraard van alles vinden, maar de sfeer is ook goed!

Doen in Barcelona: Mercat de la Boqueria (Markthal in Barcelona)

Mercat de la Boqueria (Markthal in Barcelona)

5. Bezoek de haven van Barcelona

Ook leuk is om even een kijkje te nemen bij de kust en de haven van Barcelona. Hier kun je mooie schepen bewonderen en je kunt hier natuurlijk ook een mooie zonsondergang spotten!

De haven van Barcelona

De haven van Barcelona

Ook zin in een stedentrip naar Barcelona?

Ga ook zelf op stedentrip en ontdek het prachtige Barcelona. Bekijk de mogelijkheden!

Reisblogger Marloes

Met liefde geschreven door:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy