Zoek
Sluit dit zoekvak.

Top 5 mooiste plekken in Spanje – De onontdekte parels!

Top 5 mooiste plekken in Spanje

Top 5 mooiste plekken in Spanje – De onontdekte parels!

Top 5 mooiste plekken in Spanje

Inhoudsopgave

Zit je eraan te denken om een vakantie naar Spanje te boeken, maar heb je nog geen idee waar naartoe? Geen paniek, want op deze pagina ga je ongetwijfeld inspiratie krijgen. In dit artikel nemen we je namelijk mee naar de 5 mooiste plekken in Spanje en laten we je ook nog eens een gave drone video zien.

Drone video mooie plekken in Spanje

YouTube video

Vond je deze video leuk? Neem dan eens een kijkje op Drone Me Away voor meer toffe drone video

Congost de Mont Rebei

Op zo’n 3 uur rijden van Barcelona, ligt een prachtige kloof, genaamd; Congost de Mont Rebei. Dit natuurwonder behoort wat ons betreft absoluut tot de mooiste plekken in Spanje. En het leuke is: deze plek is nog relatief onontdekt door het toerisme. Vanuit Barcelona worden er wel excursies naar aangeboden, maar het massatoerisme is hier gelukkig nog ver weg. Wil je deze plek bezoeken? Maak dan zeker de wandelroute naar de Pasarelas de Montfalco. Dit is een prachtige wandeling langs de steile kliffen en onderweg geniet je van panoramische uitzichten.

Sevilla

Ben je een stedenliefhebber? Dan is een bezoek aan Sevilla als een droom die uitkomt. Deze bruisende stad is de hoofdstad van Andalusië en staat bekend om haar prachtige gebouwen en heerlijke vakantiesferen. Met name het Plaza Espana is wereldwijd bekend en wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. Daarnaast kun je in Sevilla overheerlijke tapa’s eten en genieten van sensuele flamenco shows. Kortom, Sevilla is zonder twijfel een van de mooiste plekken in Spanje.

Sevilla
Sevilla – foto: Lara

Cordoba

Een andere mooie stad in Andalusië is Cordoba. Het leuke aan deze stad is dat het relatief klein en overzichtelijk is, maar dat er toch ontzettend veel te zien en te beleven is. Waar de stad met name om bekend staat is de moskee-kathedraal Mezquita en de Joodse wijk ‘Juderia’, waar je tal van prachtige binnentuinen kunt bewonderen.

Cordoba
Cordoba – Foto: Lara

Tabernas woestijn

Wist je dat Spanje maar liefst 2 woestijnen heeft? Een daarvan is de Tabernas woestijn in Andalusië. Hier vind je indrukwekkende natuur en een aantal bijzondere themaparken, volledig in western-stijl. En het leuke is: in deze regio worden zelfs klassieke western-films opgenomen! Het is een super bijzondere ervaring om tijdens je vakantie in Andalusië ineens het gevoel te hebben alsof je op de filmset bent beland. En dat gewoon in Spanje!

Nationaal Park Occidentales

Helemaal in het noorden van Spanje, vlakbij de Franse grens, ligt Nationaal Park Occidentales. Dit park herbergt een aantal prachtige valleien, waar je schitterende wandelroutes kunt maken. Deze variëren van een paar uurtjes tot meerdaagse hikes. Een van de mooiste bezienswaardigheden in het park is de Aguas Tuertas. Dit is een roodkleurige rivierbedding die dwars door de groene vallei loopt. Zeker als je van rust, ruimte en natuur houdt, is dit één van de mooist plekken in Spanje!

Welke mooie plekken in Spanje ga jij bezoeken?

Zoals je kunt zien zijn er in Spanje ontzettend veel mooie plekken te ontdekken. Van schitterende natuurparken tot culturele steden en pittoreske dorpjes: Spanje heeft het allemaal! Hopelijk hebben bovenstaande tips je een aantal leuke ideeën gegeven voor een onvergetelijke vakantie!

Neem voor meer reistips over Spanje een kijkje op onze speciale Spanje pagina.

Deze gastblog is geschreven door Tom van Dronemeaway.com

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Spanje