Zoek
Sluit dit zoekvak.

De mooiste fietsroutes van Europa

Waarom ieder mens in Zweden geweest moet zijn.

De mooiste fietsroutes van Europa

Waarom ieder mens in Zweden geweest moet zijn.

Inhoudsopgave

Wij Nederlands zijn er gek op; fietsen! Als het even lekker weer is pakken we de fiets uit de schuur en gaan de hort op, heerlijk genieten van de frisse buitenland en met de haren in de wind. Je kunt natuurlijk een blokje om fietsen en bij bekende gebieden gaan fietsen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nieuwe gebieden te gaan ontdekken. Er zijn duizenden mooie fietsroutes in Europa, de één nog mooier dan de andere. Wij hebben een paar mooie fietsroutes voor je op een rijtje gezet. Welke fietsroute spreekt jou het meeste aan? Heb je op dit moment geen goede fiets en is je fiets aan vervanging toe, kijk dan eens op Fietsenopfietsen.nl. Een goede fiets is namelijk wel belangrijk bij deze lange fietsroutes.  

Nederland, België, Luxemburg en Oost-Frankrijk

Groene Weg naar de Middellandse Zee

Over mooie fietsroutes gesproken. Deze fietsroute laat je veel mooie plekken van Nederland, België, Luxemburg en Oost-Frankrijk zien. Voor deze route moet je wel minimaal 20 vakantiedagen hebben, het is namelijk een afstand van 1300 km. De route begint in Nederland en loopt via België, Luxemburg en Oost-Frankrijk naar de Middellandse Zee en mijdt daarbij druk verkeer en grote steden. Het eerste deel wordt gedomineerd door weidse heuvellandschappen en de prachtige oevers van de Saône. Bij het tweede deel van de fietsroute maak je kennis met overweldigende landschappen, maar ook met eeuwenoude cultuur in Orange en een van Gogh-achtige sfeer in en rondom Arles. Na een rit over het vlakke land van Camargue kom je uiteindelijk uit bij de Middellandse Zee. Lijkt jou deze fietsroute wat? 

Lees meer over deze fietsroute

Arles, Frankrijk
Arles, Frankrijk

Duitsland

Elbe-fietsroute – Tussen ‘Florence aan de Elbe’ & de Waddenzee

Fietsen langs de Elbe, de op een na grootste rivier van Duitsland. Deze langeafstandssroute is door fietstoeristen 12 keer op rij uitgeroepen tot populairste fietsroute. De fietsroute loopt direct door het Elbedal, hier heb je prachtige uitzichten op de meest romantische rotsformaties. Met de Frauenkirche in Dresden en de Semperoper kom je al snel langs hoogtepunten. Onderweg richting het Noorden fiets je langs interessante steden zoals Wittenberg, Dessau en Torgau. Als je interesse hebt voor techniek dan is een tussenstop bij de waterkruising nabij Magdeburg echt een aanrader. Het grootste gedeelte van deze fietsroute bestaat uit een apart fietspad dat vaak op of naast de Elbedijk loopt. 

Lees meer over deze fietsroute door Duitsland

België

Fietsen door en langs het water in de Wijers

Een mooie Belgische fietsroute is de route tussen Hasselt, Zonhoven en Genk. Hier vind je rustige en groene natuurgebieden, waar je heerlijk kunt fietsen. De route brengt je onder andere langs het vijvergebied de Wijers, waar je kunt genieten van de vele vijvers, bijzondere bezienswaardigheden en natuurlijk de groene natuur. De fietsroute is in totaal 48 km en na zo’n 17 kilometer kom je bij de trekpleister ‘Fietsen door het Water’ aan. Hier volg je namelijk een fietspad dat dwars door een vijver heenloopt. Dit bijzondere fietspad is aangelegd in harmonie met de groene natuur eromheen. Samengevat, een prachtige groene fietsroute door het mooie België. 

Lees meer over deze fietsroute door België

Zweden

Fietsen in het mooie Zweden, vertrekpunt Göteborg 

Onze reporters Bert en Marloes hebben een paar jaar geleden een indrukwekkende fietsroute afgelegd door het prachtige Zweden. Met als vertrekpunt Göteborg hebben zij in totaal 12 dagen zo’n 700 km afgelegd. Een avontuurlijke en afwisselende fietstocht waarbij ze door veel mooie natuurgebieden van Zweden hebben gefietst, veel leuke steden hebben gezien en te gekke wildlife hebben gespot. Zo stonden ze o.a. oog in oog met een eland. Tijdens deze fietsroute, die ze overigens zelf hadden uitgestippeld, kwamen ze er ook achter wat ze bij een volgende fietsvakantie door Zweden zeker anders zouden doen. Wat voor jou? Een fietsvakantie door Zweden?

Lees meer over deze fietsvakantie door Zweden

Fietsen in Zweden!
Marloes en Bert fietsen door Zweden

Wist je trouwens dat het in sommige landen verplicht is om een fietshelm te dragen. Kijk voor vertrek altijd eerst naar de verkeersregels en wetten van een land, dit scheelt je namelijk achteraf gezeur en boetes. Heb je een fietshelm nodig, kijk dan eens op Helmonline.nl. Een veilige fietsvakantie gewenst!

Welke fietsroute kun jij aanraden? 

Laat je reactie achter! Wij zijn benieuwd!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis