De mooiste fietsroutes van Europa

Gepubliceerd: 03 apr 2017 | Foto: Waarom ieder mens in Zweden geweest moet zijn.

Wij Nederlands zijn er gek op; fietsen! Als het even lekker weer is pakken we de fiets uit de schuur en gaan de hort op, heerlijk genieten van de frisse buitenland en met de haren in de wind. Je kunt natuurlijk een blokje om fietsen en bij bekende gebieden gaan fietsen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nieuwe gebieden te gaan ontdekken. Er zijn duizenden mooie fietsroutes in Europa, de één nog mooier dan de andere. Wij hebben een paar mooie fietsroutes voor je op een rijtje gezet. Welke fietsroute spreekt jou het meeste aan? Heb je op dit moment geen goede fiets en is je fiets aan vervanging toe, kijk dan eens op Fietsenopfietsen.nl. Een goede fiets is namelijk wel belangrijk bij deze lange fietsroutes.  

Nederland, België, Luxemburg en Oost-Frankrijk

Groene Weg naar de Middellandse Zee

Over mooie fietsroutes gesproken. Deze fietsroute laat je veel mooie plekken van Nederland, België, Luxemburg en Oost-Frankrijk zien. Voor deze route moet je wel minimaal 20 vakantiedagen hebben, het is namelijk een afstand van 1300 km. De route begint in Nederland en loopt via België, Luxemburg en Oost-Frankrijk naar de Middellandse Zee en mijdt daarbij druk verkeer en grote steden. Het eerste deel wordt gedomineerd door weidse heuvellandschappen en de prachtige oevers van de Saône. Bij het tweede deel van de fietsroute maak je kennis met overweldigende landschappen, maar ook met eeuwenoude cultuur in Orange en een van Gogh-achtige sfeer in en rondom Arles. Na een rit over het vlakke land van Camargue kom je uiteindelijk uit bij de Middellandse Zee. Lijkt jou deze fietsroute wat? 

Lees meer over deze fietsroute

Arles, Frankrijk

Arles, Frankrijk

Duitsland

Elbe-fietsroute – Tussen ‘Florence aan de Elbe’ & de Waddenzee

Fietsen langs de Elbe, de op een na grootste rivier van Duitsland. Deze langeafstandssroute is door fietstoeristen 12 keer op rij uitgeroepen tot populairste fietsroute. De fietsroute loopt direct door het Elbedal, hier heb je prachtige uitzichten op de meest romantische rotsformaties. Met de Frauenkirche in Dresden en de Semperoper kom je al snel langs hoogtepunten. Onderweg richting het Noorden fiets je langs interessante steden zoals Wittenberg, Dessau en Torgau. Als je interesse hebt voor techniek dan is een tussenstop bij de waterkruising nabij Magdeburg echt een aanrader. Het grootste gedeelte van deze fietsroute bestaat uit een apart fietspad dat vaak op of naast de Elbedijk loopt. 

Lees meer over deze fietsroute door Duitsland

België

Fietsen door en langs het water in de Wijers

Een mooie Belgische fietsroute is de route tussen Hasselt, Zonhoven en Genk. Hier vind je rustige en groene natuurgebieden, waar je heerlijk kunt fietsen. De route brengt je onder andere langs het vijvergebied de Wijers, waar je kunt genieten van de vele vijvers, bijzondere bezienswaardigheden en natuurlijk de groene natuur. De fietsroute is in totaal 48 km en na zo’n 17 kilometer kom je bij de trekpleister ‘Fietsen door het Water’ aan. Hier volg je namelijk een fietspad dat dwars door een vijver heenloopt. Dit bijzondere fietspad is aangelegd in harmonie met de groene natuur eromheen. Samengevat, een prachtige groene fietsroute door het mooie België. 

Lees meer over deze fietsroute door België

Zweden

Fietsen in het mooie Zweden, vertrekpunt Göteborg 

Onze reporters Bert en Marloes hebben een paar jaar geleden een indrukwekkende fietsroute afgelegd door het prachtige Zweden. Met als vertrekpunt Göteborg hebben zij in totaal 12 dagen zo’n 700 km afgelegd. Een avontuurlijke en afwisselende fietstocht waarbij ze door veel mooie natuurgebieden van Zweden hebben gefietst, veel leuke steden hebben gezien en te gekke wildlife hebben gespot. Zo stonden ze o.a. oog in oog met een eland. Tijdens deze fietsroute, die ze overigens zelf hadden uitgestippeld, kwamen ze er ook achter wat ze bij een volgende fietsvakantie door Zweden zeker anders zouden doen. Wat voor jou? Een fietsvakantie door Zweden?

Lees meer over deze fietsvakantie door Zweden

Fietsen in Zweden!

Marloes en Bert fietsen door Zweden

Wist je trouwens dat het in sommige landen verplicht is om een fietshelm te dragen. Kijk voor vertrek altijd eerst naar de verkeersregels en wetten van een land, dit scheelt je namelijk achteraf gezeur en boetes. Heb je een fietshelm nodig, kijk dan eens op Helmonline.nl. Een veilige fietsvakantie gewenst!

Welke fietsroute kun jij aanraden? 

Laat je reactie achter! Wij zijn benieuwd!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy