De mooiste fietsroutes van Europa

Gepubliceerd: 03 apr 2017 | Foto: Waarom ieder mens in Zweden geweest moet zijn.

Waarom ieder mens in Zweden geweest moet zijn.
Reisblog Liefde voor Reizen

Wij Nederlands zijn er gek op; fietsen! Als het even lekker weer is pakken we de fiets uit de schuur en gaan de hort op, heerlijk genieten van de frisse buitenland en met de haren in de wind. Je kunt natuurlijk een blokje om fietsen en bij bekende gebieden gaan fietsen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nieuwe gebieden te gaan ontdekken. Er zijn duizenden mooie fietsroutes in Europa, de één nog mooier dan de andere. Wij hebben een paar mooie fietsroutes voor je op een rijtje gezet. Welke fietsroute spreekt jou het meeste aan? Heb je op dit moment geen goede fiets en is je fiets aan vervanging toe, kijk dan eens op Fietsenopfietsen.nl. Een goede fiets is namelijk wel belangrijk bij deze lange fietsroutes.  

Nederland, België, Luxemburg en Oost-Frankrijk

Groene Weg naar de Middellandse Zee

Over mooie fietsroutes gesproken. Deze fietsroute laat je veel mooie plekken van Nederland, België, Luxemburg en Oost-Frankrijk zien. Voor deze route moet je wel minimaal 20 vakantiedagen hebben, het is namelijk een afstand van 1300 km. De route begint in Nederland en loopt via België, Luxemburg en Oost-Frankrijk naar de Middellandse Zee en mijdt daarbij druk verkeer en grote steden. Het eerste deel wordt gedomineerd door weidse heuvellandschappen en de prachtige oevers van de Saône. Bij het tweede deel van de fietsroute maak je kennis met overweldigende landschappen, maar ook met eeuwenoude cultuur in Orange en een van Gogh-achtige sfeer in en rondom Arles. Na een rit over het vlakke land van Camargue kom je uiteindelijk uit bij de Middellandse Zee. Lijkt jou deze fietsroute wat? 

Lees meer over deze fietsroute

Arles, Frankrijk

Arles, Frankrijk

Duitsland

Elbe-fietsroute – Tussen ‘Florence aan de Elbe’ & de Waddenzee

Fietsen langs de Elbe, de op een na grootste rivier van Duitsland. Deze langeafstandssroute is door fietstoeristen 12 keer op rij uitgeroepen tot populairste fietsroute. De fietsroute loopt direct door het Elbedal, hier heb je prachtige uitzichten op de meest romantische rotsformaties. Met de Frauenkirche in Dresden en de Semperoper kom je al snel langs hoogtepunten. Onderweg richting het Noorden fiets je langs interessante steden zoals Wittenberg, Dessau en Torgau. Als je interesse hebt voor techniek dan is een tussenstop bij de waterkruising nabij Magdeburg echt een aanrader. Het grootste gedeelte van deze fietsroute bestaat uit een apart fietspad dat vaak op of naast de Elbedijk loopt. 

Lees meer over deze fietsroute door Duitsland

België

Fietsen door en langs het water in de Wijers

Een mooie Belgische fietsroute is de route tussen Hasselt, Zonhoven en Genk. Hier vind je rustige en groene natuurgebieden, waar je heerlijk kunt fietsen. De route brengt je onder andere langs het vijvergebied de Wijers, waar je kunt genieten van de vele vijvers, bijzondere bezienswaardigheden en natuurlijk de groene natuur. De fietsroute is in totaal 48 km en na zo’n 17 kilometer kom je bij de trekpleister ‘Fietsen door het Water’ aan. Hier volg je namelijk een fietspad dat dwars door een vijver heenloopt. Dit bijzondere fietspad is aangelegd in harmonie met de groene natuur eromheen. Samengevat, een prachtige groene fietsroute door het mooie België. 

Lees meer over deze fietsroute door België

Zweden

Fietsen in het mooie Zweden, vertrekpunt Göteborg 

Onze reporters Bert en Marloes hebben een paar jaar geleden een indrukwekkende fietsroute afgelegd door het prachtige Zweden. Met als vertrekpunt Göteborg hebben zij in totaal 12 dagen zo’n 700 km afgelegd. Een avontuurlijke en afwisselende fietstocht waarbij ze door veel mooie natuurgebieden van Zweden hebben gefietst, veel leuke steden hebben gezien en te gekke wildlife hebben gespot. Zo stonden ze o.a. oog in oog met een eland. Tijdens deze fietsroute, die ze overigens zelf hadden uitgestippeld, kwamen ze er ook achter wat ze bij een volgende fietsvakantie door Zweden zeker anders zouden doen. Wat voor jou? Een fietsvakantie door Zweden?

Lees meer over deze fietsvakantie door Zweden

Fietsen in Zweden!

Marloes en Bert fietsen door Zweden

Wist je trouwens dat het in sommige landen verplicht is om een fietshelm te dragen. Kijk voor vertrek altijd eerst naar de verkeersregels en wetten van een land, dit scheelt je namelijk achteraf gezeur en boetes. Heb je een fietshelm nodig, kijk dan eens op Helmonline.nl. Een veilige fietsvakantie gewenst!

Welke fietsroute kun jij aanraden? 

Laat je reactie achter! Wij zijn benieuwd!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Kanovakantie in Noorwegen
Reisinspiratie

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Wat te doen in Edinburgh
Reisinspiratie

Wat te doen in Edinburgh: deze plekken mag je niet missen!

Edinburgh is de ideale stad voor een stedentrip. Tijdens onze rondreis door Schotland maakte ik voor het eerst kennis met deze prachtige Schotse stad. Een stad waar je heerlijk kunt ronddwalen tussen de historische gebouwen, maar waar het ook geen straf is om een gezellige pub binnen te stappen. De hoofdstad van Schotland heeft namelijk Wat te doen in Edinburgh: deze plekken mag je niet missen!

Wat is het mooiste deel van Australië?
Reisinspiratie

Wat is het mooiste deel van Australië?

Wat is het mooiste deel van Australië? Een vraag die misschien lastig te beantwoorden is, aangezien elke staat van Australië bijzonder is. Maar toch zit er wel veel verschil tussen de Australische staten. De afgelopen jaren heb ik bijna alle staten, op ACT (het Australian Capital Territory) na bezocht. Tijd om mijn ervaringen en tips Wat is het mooiste deel van Australië?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy