Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

Southampton - Hidden gems

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

Southampton - Hidden gems

Inhoudsopgave

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad aan het water. Southampton is een belangrijke havenstad in Engeland met een fascinerende geschiedenis, een rijk maritiem verleden, leuke winkels en restaurants en veel hidden gems. Over dat laatste vertel ik je graag meer in deze inspirerende blog over Southampton.

Old Town
Old Town
Carlton Place
Carlton Place – Foto: Katie Hatch

Oxford Street

Een van de plekken die niet overgeslagen mag worden in Southampton is Oxford Street. Dé plek waar hippe bars, gezellige restaurants en leuke koffietentjes samenkomen. Maak kennis met de beste lokale producten tijdens een uitzonderlijke lunch, ga dineren in de openlucht, of geniet in de avond van livemuziek met een heerlijke cocktail in je hand. Op welk dagdeel je Oxford Street ook bezoekt, het is altijd een goed moment om er te zijn. En dát op een historische locatie.

Stap bijvoorbeeld eens binnen bij Docs Coffee, een gezellig koffietentje wat bekend staat om hun beroemde brunches, waarbij je kunt kiezen uit gezonde gerechten zoals hun bekroonde granola of gerookte zalm met roerei. Maar ook voor een heerlijk full English breakfast zit je er helemaal goed.

Ocean Village

Midden in het hart van Southampton vind je de jachthaven Ocean Village. Deze levendige plek in de stad is tegenwoordig veel meer dan een jachthaven. In de omgeving vind je vele leuke winkels, bars en restaurants (culinaire hoogstandjes en een lekker wijntje zijn daarom snel gevonden), en is er zelfs een bioscoop voor de filmliefhebbers. Tijdens een bezoek aan Ocean village kun je genieten van de vele grote schepen en jachten die de haven aandoen. De haven is tevens ook bekend vanwege de start- en finishplaatsen van zeilraces rond de wereld. Tevens kun je er het hoogste gebouw van Southampton bewonderen.

Cultural Quarter

Ook op cultureel gebied heeft Southampton zichzelf op de kaart gezet, en zeker bij Cultural Quarter is dit goed zichtbaar. Dit gebied heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en is een levendige en met kunst verrijkte wijk geworden vol met live muziek, galleries, bars en musea.

SeaCity Museum
SeaCity Museum

In deze leuke, levendige omgeving vind je de Southampton City Art Gallery, de O2 Guildhall, de Stage Door, de Southampton City Art Gallery, het SeaCity Museum (met een interessante Titanic-tentoonstelling), de John Hansard Gallery, City Eye en de MAST Mayflower Studios, het langverwachte nieuwe culturele centrum voor Southampton. Genoeg te ontdekken dus op cultureel vlak.

Mayflower
Mayflower Theatre

Tudor House & Garden Museum

Tijdens een bezoek aan Westquay en de oude binnenstad van Southampton mag een bezoek aan het oudste museum van Southampton ook niet ontbreken. In het Tudor House & Garden Museum vind je meer dan 800 jaar geschiedenis op één locatie. Ontdek het King Johns Palace onder in de tuin, dat deel uitmaakt van de buitenste middeleeuwse muur van Southampton. In Tudor House & Garden Museum worden ook regelmatig workshops gehouden en is er een plek waar je vers lokaal eten kunt proeven of een heerlijke koffie kunt nuttigen.

middeleeuwse muur van Southampton
Middeleeuwse muur van Southampton
West Quay
West Quay – Foto: Stewart Turkington

Vinilo Record Store

Muziekliefhebbers kunnen in Southampton hun hart ophalen bij Vinilo Record Store. Deze leuke platenzaak, die alleen vinyl verkoopt, ligt vlakbij High Street en verkoopt een eclectische mix van onafhankelijke releases en gelimiteerde oplagen van new wave, alt rock, dream pop, funk en meer. Zo kun je meteen je muziekcollectie een stukje uitbreiden en heb je ook weer een mooie herinnering aan deze leuke stad.

High street
High street

Fredericks Chocolates

Vervolg je ontdekkingsreis door het centrum en ga eens buurten bij Fredericks Chocolates, de bekroonde plaatselijke chocoladewinkel en café in het hart van Southampton. Ervaar de smaak van handgemaakte chocolade (variërend van melk, puur en wit) en maak kennis met eigenaren Jan en Mark, die passie hebben voor alles wat met chocolade te maken heeft. Verlaat de winkel niet eerder voordat je een (chocolade) souvenirtje hebt gekocht, zodat je bij thuiskomst ook nog lekker kunt nagenieten.

Meer leuke bezienswaardigheden

Mocht je tijdschema het toelaten dan kun je ook nog de volgende leuke bezienswaardigheden bezoeken:

  • Solent Sky Museum: breng een bezoek aan hét luchtvaartmuseum van Southampton.
  • Southampton City Art Gallery: bewonder de mooiste kunst in het Southampton City Art Gallery, gevestigd in het Civic Centre.
  • God’s House Tower: breng een bezoek aan een late 13e eeuws poortgebouw, gevestigd aan de zuidoostelijke hoek van de stadsmuren.
  • MAST Mayflower Studios: woon een voorstelling bij in het gerenoveerde Mayflower theater.
  • High Score Arcade: geniet onbeperkt van de leukste arcade games bij High Score Arcade. Een leuk uitje voor jong en oud.
Park in Southampton
Park in de stad

Southampton bezoeken?

Ook het levendige Southampton in Engeland bezoeken? Met een directe vlucht van KLM ben je in minder dan 1,5 uur op Southampton Airport en kun je direct genieten van deze leuke Engelse stad. De stad waar geschiedenis, maritiem erfgoed en culinair genieten centraal staan. Staat Southampton (nu) ook op jouw lijstje?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zapper PR.

Plan je reis door Verenigd Koninkrijk
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Verenigd Koninkrijk