Directe treinverbinding Amsterdam naar Londen. Amstedam-Londen

Rechtstreeks met de trein vanaf Amsterdam of Rotterdam naar Londen

Gepubliceerd: 12 feb 2020 | Foto: Directe treinverbinding Amsterdam naar Londen.

Reizen met de trein naar Londen wordt dit jaar een stuk relaxter. Vanaf 30 april kun je namelijk rechtstreeks reizen tussen Amsterdam en Londen, dus zonder overstap in Brussel. Dat is fantastisch nieuws, vind je ook niet?

Van Amsterdam naar Londen

Reizen met de trein van Amsterdam naar Londen wordt dus een stuk aantrekkelijker. Nog een reden om het vliegtuig naar Londen te skippen en voor dit duurzame alternatief te kiezen. Reizen met de trein is ook nog eens een stuk comfortabeler en je hoeft geen rekening te houden met de extra tijd dat je aanwezig moet zijn op Schiphol.

Minder reistijd

Doordat de overstap in Brussel vanaf 30 april komt te vervallen, scheelt dat 3 kwartier in reistijd. Vanaf Amsterdam ben je dan dus 4 uur en 10 minuten onderweg naar Londen. Het vertrek is vanuit Eurostar Departures Terminal in Amsterdam, waar o.a. je paspoort en bagage worden gecontroleerd.

Van Rotterdam naar Londen

Kom je uit het zuiden en is Amsterdam te ver voor je, dan hebben wij ook goed nieuws. Vanaf 18 mei is het namelijk mogelijk om vanaf Rotterdam Centraal met een rechtstreekse trein naar Londen te reizen. Je bent dan in iets minder dan 3,5 uur in hartje Londen. Nog steeds is de reistijd een stuk langer dan met het vliegtuig, maar het duurzame aspect en het gemak van het reizen maken dit een zeer interessante manier van reizen naar Londen.

Ontspannen manier van reizen

Wat is er nou fijner dan de trein in te kunnen stappen en na een paar uurtjes uit te kunnen stappen in hartje Londen. Stap in Amsterdam of Rotterdam in de Eurostar, luister naar je favoriete muziek of bekijk je favoriete Netflix serie en binnen enkele uren ben je gewoon in het mooie Londen. En dat zonder overstap, wie wil dat nou niet?

Vliegreis vs treinreis

Normaal gesproken is vliegen naar Londen goedkoper. Wil je relatief goedkoop reizen met de trein, zorg dan dat je op tijd je treintickets boekt. Hoe langer je namelijk wacht hoe duurder het wordt. Last minute treintickets boeken is altijd duurder!

Met NS International boek je een enkele reis (tweede klas) Amsterdam -> Londen al vanaf 40 euro. Tickets online kopen

Tip: ga je reizen met de trein naar Londen, neem dan altijd je paspoort mee!

Leuk om te doen in Londen

Londen is een ontzettend grote stad, er valt daarom genoeg te ontdekken. Reizigers die nooit eerder in Londen zijn geweest mogen de volgende bezienswaardigheden niet missen:

  • Bewonder de Big Ben, het iconisch nationaal uurwerk van Londen.
  • Neem een kijkje bij Tower of London, een Middeleeuws kasteel met de kroonjuwelen.
  • Maak een ritje in de London Eye, het iconische reuzenrad aan de rivier de Theems.
  • Loop langs Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse koningin.
  • Bewonder de Westminster Abbey, de in gotische stijl opgetrokken kerk en de plek waar kroningen en begrafenissen van leden van de Britse vorstenhuizen plaatsvinden.
  • Maak een mooie wandeling door Hyde Park, het bekendste (en grootste) stadspark van Londen.

Combineer je treinreis meteen met een leuke overnachting in Londen, zodat je meer tijd hebt om Londen te verkennen. Dit zijn de leukste hotels in Londen!

Staat een bezoek aan Londen met de trein op de planning dit jaar?

Laat jouw reactie achter. Op zoek naar de goedkoopste treintickets naar Londen? Neem dan hier een kijkje!

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy