Zoek
Sluit dit zoekvak.

De leukste plekjes in Camden Town

De leukste plekjes in Camden Town

De leukste plekjes in Camden Town

De leukste plekjes in Camden Town

Inhoudsopgave

Camden Town is één van de populairste wijken van Londen. Een bezoekje aan deze toffe plek mag tijdens je reisje naar de Britse hoofdstad dan eigenlijk ook echt niet ontbreken. In deze blog deel ik de leukste plekjes die in Camden Town te vinden zijn.

Eerst wat algemene informatie. Camden Town ligt in het noorden van Londen en was vroeger zo’n typische volksbuurt. In de jaren zeventig werd de eerste markt georganiseerd waarna vele anderen volgden. Hierdoor wordt deze wijk alsmaar populairder, gezelliger en drukker.

De bereikbaarheid van Camden Town is goed. Als je met de metro reist (toch wel het meest handige vervoersmiddel in Londen) stap je uit bij de halte ‘Camden Town’.

Camden Market

Vanaf het metrostation loop je door de winkelstraat vol souvenirwinkels naar een viaduct waarop ‘Camden Lock’ geschilderd is. Je slaat af naar links en loopt zo Camden Market binnen. Deze markt bestaat uit een aantal losse markten:

Camden Lock Market

Met deze markt is het allemaal begonnen. Je vindt Camden Lock Market naast Regent’s Canal en de sluizen. De markt is deels overdekt en de kramen verkopen voornamelijk kunst, tweedehands kleding en sieraden.

Camden Canal Market

Ook deze markt ligt aan het kanaal en beschikt over talloze restaurantjes. Eet je gekochte etenswaar op terwijl je op één van de halve scooters zit die als terras fungeren.

Stables Lock Market

Stables Lock Market zit gevestigd onder het spoorviaduct en is de grootste en populairste markt van Camden Town. Hier vind je naast kraampjes met onder meer kleding en meubels ook diverse leuke eettentjes.

Stables market

Inverness Street Market

Inverness Street Market is de kleinste (straat)markt van Camden Town en bevindt zich op de locatie waar vroeger de oorspronkelijke weekmarkt gehouden werd.

Buck Street Market

Gek op (vintage) mode? Ga dan naar Buck Street Market. Deze markt kom je als eerste tegen aan je rechterhand als je van het metrostation naar de markten loopt.

Electric Ballroom

Doordeweeks is de Electric Ballroom een nachtclub (één van de bekendste in Londen!), maar in het weekend wordt de ruimte omgebouwd tot een overdekte markt waar je allerlei bijzondere snuisterijen kunt vinden. De markt ligt direct naast het metrostation en is enkel op zondag geopend.

Regent’s Canal

Het mooiste gedeelte van Camden Town is bij de sluizen van Regent’s Canal. Hier liggen Engelse kanaalschepen en je kunt opstappen voor een boottocht langs de London Zoo naar Little Venice. Langs het water zitten ook verscheidene gezellige eethuisjes gevestigd.

Over die gezellige eethuisjes gesproken: Camden Town beschikt over tal van fijne plekjes om even neer te strijken voor een natje en een droogje. De volgende twee tentjes vond ik in ieder geval echte aanraders!

Camden Bakery

Deze bakkerij verkoopt naast waanzinnig gebak en heerlijke broodjes ook heel smakelijke (pasta)salades en andere hartige lekkernijen.

Poppies Fish and Chips

Je kunt Londen eigenlijk niet verlaten zonder een overheerlijke ‘Fish and Chips’. Bij Poppies Fish and Chips eet je naar mijn mening de lekkerste. Je kunt kiezen uit verschillende soorten vis en diverse ‘sides’.

Camden Town biedt eigenlijk voor ieder wat wils en mede daarom vind ik het zo’n aanrader die echt niet mag ontbreken tijdens jouw stedentrip naar Londen.

Deze leuke gastblog over Camden Town is geschreven door gastblogger Annelies

Londen bezoeken?

Zin gekregen in een stedentrip naar Londen? Een weekendje Londen is zo geregeld. Bekijk deze leuke opties maar eens

Plan je reis door Verenigd Koninkrijk
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Verenigd Koninkrijk