Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Puerto de Mogan op Gran Canaria

Puerto de Mogan op Gran Canaria

Wat te doen in Puerto de Mogan op Gran Canaria

Puerto de Mogan op Gran Canaria

Inhoudsopgave

Zoek je een land binnen Europa waar het gehele jaar warm is? Dan kan ik je aanraden op vakantie te gaan naar een van de zeven Canarische eilanden, allen eigendom van Spanje. “Gran Canaria” is een goede keuze, omdat het diverse mogelijkheden biedt. Het is het derde grootste eiland en het heeft een schattig vissersdorpje genaamd “Puerto de Mogan“, waar de zon praktisch gezien de hele dag schijnt. Erg bekend ook onder de toeristen.

Gezien het leven in verhouding met de andere dorpjes in Gran Canaria vrij prijzig is, kiezen veel toeristen ervoor ‘Puerto de Mogan’ alleen te bezoeken voor een dag. Toeristen met een hoger budget kunnen terecht bij verschillende appartementencomplexen of hotels, een wel bekend en luxieus hotel  is ‘Cordial Playa Mogan‘. Alleen al bij het bekijken van het hotel buitenaf, krijg ik letterlijk kippenvel. Het is net een sprookje, overal kleur en exotische bomen en een diversiteit aan slaapmogelijkheden, inclusief een zwembad, een tennisbaan en activiteiten voor de kinderen.

Wat bracht mij hier?

Aan het einde van mijn wereldreis belande ik toevallig in ‘Puerto de Mogan’, omdat ik daar vrijwilligerswerk gevonden had. Het plan was om twee tot vier weken te verblijven en daarna (na een jaar reizen) eindelijk weer terug naar  Nederland te gaan. Terug naar mijn baan als leidinggevende in de gezondheidszorg, waar men nog altijd met smart op mijn terugkomst zat te wachten. Een heuse luxepositie, dat kun je wel zeggen. Maar, het leven liep anders zoals dat soms gaat,  tenminste als je het een kans durft te geven…

Marie-Louise in Puerto de Mogan

Nieuw leven in Puerto de Mogan

Zo kwam ik de liefde van mijn leven tegen en besloot een sprong in het diepe te nemen! Met weinig geld op zak, maar met een hoop positiviteit besloot ik mijn veilige leven in Nederland te verruilen voor een leven in het zonnige ‘Puerto de Mogan’. Niet wetende dat vlak daarna ‘Covid 19’ in beeld kwam en alle kansen op banen verkeken waren.. Toch heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn keuze, de beste keuzes maak je immers met je hart en niet met je hoofd.

Waarom een bezoekje wagen aan  ‘Puerto de Mogan’?

Gezien de variatie aan de (gratis) activiteiten. Er is een strand, klein, maar overzichtelijk. Voor wie het wil kan een ligbedje huren of met een handdoek op het strand liggen. De temperatuur van de zee is aangenaam. Een absolute aanrader is een duikbril en snorkel met je mee te nemen en de gekleurde vissen te bewonderen. Helemaal gratis, van moeder natuur. 

Leuke restaurantjes

Aan het strand gelegen is een boulevard, waar ze allerlei (vis)restaurantjes hebben, er zijn diverse aanbiedingen voor het eten van het wel bekende ‘Paella’, geserveerd met een grote kan  ‘Sangria’. Voor de mensen onder ons die gauw dronken worden, ernaast goed water drinken, is geen verkeerde keuze! Men lijkt te vergeten dat de combinatie van de hete zon op je bol en alcohol een stuk sneller gaat, dan dat je misschien gewend bent van het weer in Nederland. Door de hitte heb je voortdurende dorst, ook loop je gemakkelijk de kans op voor een zonnesteek.

Restaurans en winkels in Puerto de Mogan - Gran Canaria
Restaurans en winkels in Puerto de Mogan

IJs van Gelatomania

Naast restaurantjes is er ook een geweldig ijstentje, waar je kunt genieten van allerlei zoete gerechten, zoals wafels, pannenkoeken, ijs en heerlijke koffie. Ook voor de vegans onder ons kun je voor een kleine meerprijs genieten van deze aangepaste mierzoete gerechten. Je kunt de ijszaak ‘Gelatomania’ herkennen aan de groene stoeltjes buiten en het onwijs vriendelijke personeel.

De haven

Heb je niet het restaurant kunnen vinden, waar je naar zocht? Ga dan naar de haven, de keuze in restaurants is enorm. Waan je in ‘klein Venetie’, door over de snoezige bruggetjes te lopen, zoek de witte huisjes met rood, groen, geel en blauwe strepen en ontdek de verborgen straatjes met exotische fel gekleurde bloemen. Hier vind je zeker de perfecte plek om mooie foto’s te schieten!

De haven van Puerto de Mogan op Gran Canaria
De haven

Kleding- en souvenirwinkels

Als je een shopliefhebber bent, heb je een goede aan ‘ Puerto de Mogan’. Er zijn verschillende kleding en souvenirwinkels. Elke vrijdag is een grote markt, met van alles en nog wat te koop.

Mijn favoriete kledingwinkeltje is ‘Natura’, waar ze betaalbare hippe exotische kleding verkopen, ook kun je er terecht voor cadeautjes. Een andere tip is de winkel ‘Ale-Hop’, makkelijk te herkennen aan de grote plastic koe bij de ingang. Deze winkel zou je kunnen vergelijken met de Xenos in Nederland, goedkoop, maar voldoende kwalitatief.

Sportles

Een andere leuke (gratis) activiteit is deelnemen aan een bewegingsles van ‘De Pinguins’ , tussen 9:00 – 10:00. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ‘komen’ en een yoga-matje meebrengen. Je krijgt les ( in stilte ) van een lenige 80 jarige man die werkelijk zijn benen nog in zijn nek kan leggen. Het is erg inspirerend! En terwijl je daar braaf je oefeningen doet, samen met andere toeristen en locals, hoor je het geluid van de zee, die tegen de rotsen klotst. Ik zeg ‘de dag kan niet beter beginnen’!

Wandelen in de bergen

Voor ‘de lockdown’ nam ik vaak deel aan deze lessen. Tegenwoordig heb ik de taak om de hond uit te laten rond dit tijdstip en moet ik het helaas missen. Dat brengt mij op een volgende reistip: ‘wandelen in de bergen’ , wel zorgen dat je met stevige dichte schoenen aan de wandeling begint en voldoende water meebrengt. Vroeg in de ochtend is de beste tijd! Maar als je geen vroege vogel bent, is een wandeling aan het einde van de dag ook haalbaar.

Wandelen in de bergen vlakbij Puerto de Mogan
Wandelen in de bergen

Nog meer inspiratie nodig? Breng dan een bezoekje aan mijn Instagram: https://www.instagram.com/drawingsofmluz/ . Hier kun je 30 illustraties bekijken van ‘Puerto de Mogan’. Tip: de tekeningen zijn te herkennen aan de rose hartjes.

Gratis activiteiten:

  • Zonnebaden op het strand (houd rekening met beperkte ruimte).
  • Gekleurde vissen spotten in de zee met eigen snorkel en duikbril.
  • Deelnemen aan een bewegingsles in de ochtend, vraag locals naar  ‘De Pinguïns’. 
  • Wandelen in de bergen.
  • Zonsondergang bekijken vanaf de bergen of het uitzichtpunt. 
  • Bezoek de grote vrijdagmarkt tussen 8:00 en 13:00. 
Zonsondergang Puerto de Mogan
Zonsondergang Puerto de Mogan
Zonsondergang
Zonsondergang Puerto de Mogan

Betaalde activiteiten:

  • Paragliden. Vlieg in de lucht, voel de vrijheid, de zon op je huid en de wind door je haar en bekijk de berggebieden en de kustlijn van Gran Canaria van bovenaf.
  • Maak een boottochtje met de ‘Glass Bottom Ferry’ naar een van de vele andere leuke plaatsjes op Gran Canaria. En bekijk de diverse vissen op de doorzichtige bodem van de boot, met name een hele leuke activiteit voor kinderen. 
  • Pak een restaurantje of bezoek een café met live muziek. Over je Spaans hoef je je geen zorgen te maken, de meeste locals spreken hier voldoende Engels. 

Deze leuke gastblog over Puerto de Mogan is geschreven door Marie-Louise Rost van Tonningen

Ook het mooie Puerto de Mogan op Gran Canaria bezoeken? Bekijk nu de mogelijkheden!

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Spanje