Een droom: werken en reizen in het buitenland!

Gepubliceerd: 19 feb 2021 | Foto: Werken en reizen in het buitenland | (ADV)

Werken en reizen in het buitenland
Reisblog Liefde voor Reizen

Werken in het buitenland en tegelijkertijd reizen, dat klinkt toch als de perfecte combinatie? Je ontdekt de wereld, leert nieuwe culturen kennen en ontmoet medereizigers van over de hele wereld. Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij jij het beste van werken en reizen ervaart. Kies voor een working holiday waarbij je een paar weken werkt en vervolgens weer volop van je vakantie geniet. Of zoek een leuke vaste baan in het buitenland, vakantiewerk of vrijwilligerswerk. Kortom, genoeg mogelijkheden en wij lichten ze in deze blog allemaal toe!

1 – Working Holiday

Wil jij ultieme vrijheid ervaren, overweeg dan zeker een working holiday. Populaire landen voor een working holiday zijn Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Ben je tussen de 18 en 30 jaar dan mag je in deze landen een Working Holiday visum aanvragen. Met dit visum mag je 12 maanden lang rondreizen en werken door één van deze prachtige landen.

Wat voor werk je gaat doen en voor hoe lang, dat is helemaal aan jou! Veel reizigers die een working holiday doen, werken een paar weken in een restaurant, hostel of boerderij. Vervolgens pakken ze de backpack weer in en hervatten ze hun rondreis (inclusief een aangevulde rekening). Het werk is geen enorme boost voor je cv, maar het is wel een onvergetelijke ervaring om zo op verschillende plekken in een land te werken. En dat is ook wat waard toch?!

2 – Vaste baan in het buitenland 

Lijkt het je fantastisch om een hele nieuwe stad te ervaren? Dan biedt een vaste baan in het buitenland uitkomst. Jaarlijks gaan er duizenden Nederlanders voor een jaar of langer werken in het buitenland. En geef ze eens ongelijk! Je doet internationale werkervaring op, leert mensen van over de hele wereld kennen en vaak leer je de lokale taal spreken.

Een vaste baan in het buitenland

Een unieke werk- en levenservaring, waarbij je een stad ook op een ander niveau leert kennen. Je gaat er immers voor minimaal één jaar wonen en bouwt er echt een leven op. Doordat je voor een langere periode in het buitenland woont, heb je ook alle tijd om het land te ontdekken. Zowel binnen als buiten Europa zijn er behoorlijk wat vaste banen in het buitenland. Aansluitend op een studierichting, maar ook zonder diploma zijn er veel mogelijkheden. Ga in het buitenland bijvoorbeeld aan de slag in de sales, marketing, customer support of IT.

3 – Vakantiewerk in het buitenland

Het beste van een seizoen ervaar je tijdens vakantiewerk in het buitenland. In de zomermaanden werk je bijvoorbeeld op een camping in Frankrijk, in een club in Portugal of in een restaurant op Mallorca. Dé manier om werk te combineren met het ultieme vakantiegevoel. Toeristen die volop in de vakantiesferen zijn, warme temperaturen en veel gezelligheid. Ook vakantiewerk in de winter behoort tot de mogelijkheden.

Vakantiewerk in het buitenland

Als wintersport liefhebber is werken als skileraar, chaletstaf of horeca medewerker natuurlijk een geweldige ervaring. Na het werk stap je weer op de ski’s en heb je het ultieme gevoel van vrijheid op de pistes. Een voordeel van vakantiewerk is dat je dit werk vaak af kunt stemmen op jouw beschikbaarheid. Vakantiewerk in het buitenland is namelijk al mogelijk vanaf een paar weken. In een kort tijdsbestek ervaar je hoe het is om te werken in het buitenland, het weg zijn van thuis en een hele nieuwe omgeving. Dit maakt vakantiewerk een goede tussenstap voor als je in de toekomst eventueel voor een langere periode naar het buitenland wilt.

4 – Vrijwilligerswerk in het buitenland

Wil je tijdens een rondreis iets unieks ervaren en een bijdrage leveren aan de maatschappij? Heb je dan al eens gedacht aan vrijwilligerswerk in het buitenland? Samen met de lokale bevolking en andere vrijwilligers werk je aan een project naar keuze.

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Denk aan een bouwproject waarbij je huizen opknapt of een wildlife project waarbij je wilde diersoorten beschermd. Je werkt een aantal weken onbetaald mee aan een project en hebt de rest van je leven een waardevolle ervaring. Omdat deze projecten vaak afhankelijk zijn van donaties en vrijwillige bijdragen, betaal je zelf de kosten voor vervoer, begeleiding en accommodatie. Calculeer dit in je reis, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Vind vacatures in het buitenland

Het vinden van een baan lijkt misschien lastig, maar dat is het niet. Op het internationale vacatureplatform Grenzelooswerk vind je uiteenlopende banen: van vaste banen in bruisende Europese steden tot vakantiewerk in de winter- of zomer maanden en vrijwilligerswerk. Het internationale team heeft zelf gestudeerd, gewerkt of voor een langere tijd gereisd in het buitenland.

Met deze ervaring voorzien zij jou van alle informatie om een passende baan in het buitenland te vinden. Op de website maak je eenvoudig een profiel aan en kun je direct solliciteren op het actuele vacatureaanbod. Zit er nog geen passende vacature voor je tussen? Wekelijks komen er nieuwe vacatures op het platform, waardoor jij gegarandeerd een leuke baan in het buitenland vindt.

Dit artikel is geschreven door de redactie van Grenzelooswerk

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Huur een camper in IJsland of Noorwegen
Reisinspiratie

Huur een camper in IJsland of Noorwegen voor de ultieme vakantie!

Ben je op zoek naar een vakantie-ervaring die anders is dan anders? Overweeg dan eens om een camper te huren en de vrijheid te ervaren die deze manier van reizen met zich meebrengt. Of je nu kiest voor het prachtige IJsland of het adembenemende Noorwegen, een camperreis biedt je de mogelijkheid om op je eigen Huur een camper in IJsland of Noorwegen voor de ultieme vakantie!

Overnachten in Nieuw-Zeeland
Reisinspiratie

Overnachten in Nieuw-Zeeland: onze favoriete accommodaties

Wat een droomreis was onze road trip door Nieuw-Zeeland. Van adembenemende gletsjers tot idyllische strandjes. We genieten nog steeds na. Tijdens onze rondreis door Nieuw-Zeeland hebben wij op verschillende mooie plekken overnacht. Wil jij ook overnachten in Nieuw-Zeeland? Onze favoriete plekken en accommodaties vind je terug in deze blog. Lees nu onze ervaringen en waarom Overnachten in Nieuw-Zeeland: onze favoriete accommodaties

Maak een vakantieglossy
Reisinspiratie

Maak een vakantieglossy met je mooiste reisherinneringen

Wie droomt er niet van om op de voorpagina van een magazine te staan. Met het maken van een vakantieglossy wordt dit realiteit. Verzamel je mooiste reiskiekjes, schiet een knallende portretfoto voor op de voorkant en beschrijf je mooiste reismomenten. Met de software van My glossy is dit in een handomdraai geregeld. Hoe het maken van een Maak een vakantieglossy met je mooiste reisherinneringen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy