Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kerstmarkt Düsseldorf, een dagje heerlijk vertoeven vlak over de grens

Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf, een dagje heerlijk vertoeven vlak over de grens

Kerstmarkt Düsseldorf

Inhoudsopgave

Kerstmarkt Düsseldorf – Het einde van het jaar betekent niet alleen een tijd van korte dagen en koud weer, maar ook een tijd van gezelligheid. Zodra de Sint het land uit is, worden de eerste kerstmarkten alweer opgebouwd.

Kerstmarkt Düsseldorf

Niet alleen Nederland kent veel leuke kerstmarkten, ook veel Duitse steden pakken elk jaar weer groots uit. Düsseldorf staat standaard in de top 3 leukste kerstmarkten van Duitsland en dat is zeker niet onterecht!

Kerstmarkt in Düsseldorf
Kerstmarkt in Düsseldorf

Vervoer naar Düsseldorf

Van de laatste week van november tot en met 30 december kan je genieten van een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Düsseldorf is vanuit Nederland goed te bereiken, je kan er makkelijk in één dag naartoe. Vanuit Utrecht rijd je er met de auto in ongeveer 2 uur heen.

Of ga met de trein. NS International biedt retourtickets voor ongeveer €60, maar een veel goedkopere optie biedt de site VRR.de. Deze site heeft de optie om een hele dag onbeperkt tussen Arnhem en Düsseldorf te reizen én het ticket is geldig in het openbaar vervoer in Düsseldorf. Het goedkoopst is een groepsticket voor vijf personen en kost €13 p.p. Ideaal dus om eens een dagje met vrienden op stap te gaan, zonder dat iemand BOB hoeft te zijn 😉

Eenmaal aangekomen op Düsseldorf Hauptbahnhof (centraal station), is de makkelijkste optie de Ubahn (metro) te nemen richting Heinrich Heine Allee. Wanneer je hier uitstapt, sta je meteen midden op de kerstmarkt!

In Düsseldorf ben je meer dan welkom
In Düsseldorf ben je meer dan welkom

Pleinen

De kerstmarkt van Düsseldorf bevindt zich in de oude binnenstad en bestaat eigenlijk uit zes marktjes met elk hun eigen sfeer. Zo geven de kraampjes op de Markt Platz het historische Düsseldorf weer. Hier kan je dan ook veel oude ambachten bewonderen, zoals glasblazen of ijzersmeden.

Gezelligheid tijdens de kerstmarkt
Gezelligheid tijdens de kerstmarkt

Een heel andere sfeer hangt er op de Schadowplatz. Wie wel van wat glamour houdt, zal zich hier helemaal thuis voelen. Midden op deze markt staat namelijk een luxe bar waar de beste champagne en rosé geschonken worden. Op de markt op het Heinrich Heine Platz hangt er dan weer een echte kerstsfeer, deze markt wordt ook wel de Engeltjesmarkt genoemd. Overal hangen er smeedijzeren engeltjes en de prachtige verlichting maakt deze markt nog sprookjesachtiger. Zo heeft elke markt zijn eigen karakteristieken, deze opzet maakt de kerstmarkt van Düsseldorf uniek.

Even opwarmen met een warme chocolademelk
Even opwarmen met een warme chocolademelk

Lekker genieten op de kerstmarkt

Op de kerstmarkt kan je beter maar even geen rekening houden met een dieet, want overal staan er kraampjes met het lekkerste eten en drinken. Van poffertjes tot raclette (speciale gesmolten kaas), je vindt het er allemaal. Natuurlijk mag ook een echte Duitse curryworst of een goed glas glühwein niet ontbreken.

Bij veel kraampjes moet je een paar euro borg betalen voor de glazen of mokken, wanneer je je glas inlevert, krijg je de borg weer terug. Wat je natuurlijk ook kan doen, is het glas niet inleveren en als souvenir meenemen naar huis 😉

Bierbrouwerijen in Düsseldorf

Als je even binnen op wilt warmen, dan is één van de bierbrouwerijen een echte aanrader! In de binnenstad van Düsseldorf zitten meerdere brouwerijen. Hier kan je genieten van het beste bier en word je meteen ondergedompeld in de Duitse cultuur. Veel Duitsers komen hier namelijk graag na het werk ook even gezellig een biertje drinken.

Bezoek een van de bierbrouwerijen in Düsseldorf
Bezoek een van de bierbrouwerijen in Düsseldorf

Activiteiten

De kerstmarkt van Düsseldorf bestaat niet alleen maar uit kraampjes met souvenirs en eten. Er zijn ook verschillende dingen te doen. Zo kan je vanuit het reuzenrad, vlak bij de Markt Platz, genieten van een prachtig uitzicht over Düsseldorf. Of toon je schaatskunsten op de schaatsbaan op de Gustaf Gründgens Platz. Huur voor drie euro een paar schaatsen en vlieg over de baan van maar liefst 450m2.

Ook aan de kleintjes is gedacht. Op meerdere markten zijn er draaimolens te vinden en op het Schadowplatz is er zelfs een poppentheater!

Wie even genoeg heeft van alle kerstlichtjes, kan een mooie wandeling maken langs de Rijn. De Rijn stroomt midden door Düsseldorf en de kerstmarkt ligt er op enkele minuten lopen vandaan.

Prachtige kerstboom!
Prachtige kerstboom!

De kerstmarkt van Düsseldorf is dus ideaal om eens een dagje met vrienden naartoe te gaan. Binnen enkele uurtjes sta je midden op deze sfeervolle markt! Loop door de mooi verlichte binnenstad en geniet van het lekkerste eten en drinken. Warm op in een authentieke bierbrouwerij of schaats een rondje op de schaatsbaan. Vergeet vooral je mok in te leveren, zo heb je meteen een leuk aandenken aan dit heerlijke dagje weg 😉

Enthousiast geworden over deze kerstmarkt?

Ga het ook zelf ervaren! Bekijk de mogelijkheden!

Plan je reis door Duitsland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Duitsland