Zoek
Sluit dit zoekvak.

Is Viator betrouwbaar? Onze ervaringen en tips!

Zeehonden tour Viator

Is Viator betrouwbaar? Onze ervaringen en tips!

Zeehonden tour Viator

Inhoudsopgave

Viator is een van de grootste partijen in het online aanbieden van tours en activiteiten. Het platform bied meer dan 300.000 activiteiten en ervaringen wereldwijd aan. Denk hierbij aan populaire attracties, workshops en unieke lokale tours. Maar wat zijn onze ervaringen en is het boeken van tours via Viator betrouwbaar? Lees het nu in deze uitgebreide review over Viator.

Is Viator een betrouwbare partij?

Op de vraag of Viator een betrouwbare partij is kunnen wij heel kort zijn: Ja, Viator is een betrouwbare partij. Zelf hebben wij regelmatig een tour geboekt via Viator en geen problemen gehad. Deze tours vonden plaats in verschillende landen. Bij het boeken kregen wij direct een bevestiging in onze mail en tijdens de tour was ook alles goed geregeld.

Als we kijken naar de reviews van andere reizigers, dan kunnen wij ook concluderen dat het boeken van tours en activiteiten via Viator goed is verlopen. Van de ruim 203.000 reviews scoren ze 4,3 van de 5 sterren. Dat is een uitstekende score. Deze positieve reviews komen uit verschillende landen, waaronder ook uit Nederland.

Viator vs GetYourGuide

Zowel GetYourGuide als Viator bieden gemakkelijk toegang tot onvergetelijke excursies over de hele wereld. Beiden partijen hebben een gebruiksvriendelijk website waarop je eenvoudig de juiste excursie of activiteit in een gewenst land kunt vinden. Voer de bestemming en data in en bij zowel Viator als GetYourGuide krijg je een mooi overzicht van de tours en activiteiten. Bij beiden systemen werkt het boekingssysteem goed en krijg je bij het boeken van een tour een boekingsbevestiging in je mail. Het aanbod van GetYourGuide is 75,000 activiteiten, terwijl Viator zegt dat ze meer dan 300.000 activiteiten aanbieden op hun platform. Het aanbod op Viator is dus groter.

Hoe werkt Viator?

Het zoeken en boeken van een tour of activiteit met Viator werkt heel eenvoudig. Voer op de website de bestemming en datum in, wanneer jij graag een tour wilt doen en klik op zoeken. Nu verschijnen alle tours en activiteiten van de gewenste bestemming. Het filteren kan nu beginnen. Viator bied namelijk verschillende categorieën aan waarbij je nog verder kunt filteren. Klik bijvoorbeeld op dagtours, natuur & wildlife tours of sunset cruises op je zoekopdracht nog specifieker te maken. Nu kom je steeds een stapje dichterbij bij de perfecte tour.

Klik op de gewenste tour om meer te lezen. Je hebt nu een uitgebreide beschrijving en kunt meer foto’s zien van de tour. Rechtsboven zie je het aantal reviews (wat ook niet onbelangrijk is). Je kunt zo in één oogopslag zien hoe goed deze tour scoort en wat andere mensen over de tour zeggen. Ben je eruit en wil je de tour boeken dan vul je het aantal personen in en klik je op beschikbaarheid checken. Je kunt hierna dan nog een eventuele tijd kiezen die beschikbaar is en direct de tour boeken. Zo simpel is het!

Waarom boeken via Viator?

  • Flexibiliteit: Geniet bij Viator van volledige controle met gratis annulerings- en betalingsopties voor elk plan en budget.
  • Gebruiksvriendelijke website: de website van Viator is heel gebruiksvriendelijk, waardoor je eenvoudig kunt zoeken en boeken.
  • Kwaliteit: De ervaringen op Viator voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en worden ondersteund door duizenden beoordelingen, zodat je verzekerd bent van de beste tours en activiteiten.
  • Support: Heb je een lagere prijs gespot of zijn je plannen gewijzigd? Geen zorgen. Hun supportteam staat 24/7 voor je klaar.

Onze persoonlijke tips over het boeken van tours

Tijdsduur van de tour

Op websites zoals Viator heb je vaak meerdere opties voor tours. Je kunt kiezen voor een tour van bijvoorbeeld 3 uur, maar er zijn ook langere versies die een halve of hele dag duren. Wij vinden het prettig als een tour niet te lang duurt, zodat het interessant blijft. Een te korte tour kan echter ook tegenvallen. Kies daarom voor een tour met een gemiddelde duur om een goede balans te vinden.

Doe een tour in de ochtend

Het is ook verstandig om, indien mogelijk, een tour in de ochtend te boeken. Zo heb je de rest van de middag en avond vrij om naar eigen wens te besteden. Bovendien ben je ’s ochtends vaak frisser, en met een ochtendtour hoef je niet te wachten tot de middag.

Let goed op de reviews

Voordat we tours boeken, letten we altijd goed op de reviews. Wat zeggen andere reizigers over een bepaalde tour en spreekt hun ervaring ons aan? Door reviews te lezen, krijg je vooraf een goed beeld van wat je kunt verwachten. Als je na het lezen van de reviews nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met de betreffende aanbieder. Kies bijvoorbeeld ook voor een tour met veel reviews. Tours met weinig beoordelingen hebben nog niet voldoende informatie om zeker te weten of een tour daadwerkelijk goed is.

Tour boeken

Ervaar het nu ook zelf en boek je tour of activiteit ook via Viator. Bekijk hier het aanbod aan tours

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis