Zoek
Sluit dit zoekvak.

Liefde voor Italië: virtuele reis door Italië

Virtuele reis door Italië

Liefde voor Italië: virtuele reis door Italië

Virtuele reis door Italië

Inhoudsopgave

La bella Italia. Een land dat ik maar niet uit mijn hoofd krijg. Zeker de laatste maanden niet. Het venijnige beestje mag er dan wel voor zorgen dat we (nog) niet kunnen reizen of dat anders zullen moeten doen, het kan onze Liefde voor Reizen niet wegnemen 😉.

Virtuele reis door Italië

Daarom zijn we ook hier natuurlijk. In deel één van deze fotoblog kunnen jullie mee op virtuele reis naar misschien wel een van de mooiste landen in Europa. Ik geef jullie graag een aantal highlights en tips mee voor een toekomstige trip naar Italië.

Italië heeft vele gezichten, maar er zijn er nog maar enkele die ik nog niet zag. En diegene die ik al zag, wil ik steeds terugzien. Van het bergachtige noorden, het schilderachtige Umbrië en Toscane tot het pure zuiden. Van wereldsteden als Rome, Milaan en Napels, cultuursteden als Turijn, Verona en Firenze tot werelden op zich zoals Venetië, Vaticaanstad en San Marino. Nu ik het hier neerpen, ben ik alweer verbaasd: Italië heeft het écht allemaal. Het reisvuur weer aangewakkerd? Laat ons van noord naar zuid gaan ;).

Mysterieus Turijn
Mysterieus Turijn
Interieur kerk in Turijn
Interieur kerk in Turijn
Gezellige barretjes in Turijn
Gezellige barretjes in Turijn

Het uiterste noorden van Italië geeft me altijd een verward gevoel: de traditionele bouwstijl van de huisjes en de prachtige bergen en natuur (hallo stevige bergwandelingen!) doen denken dat je nog in Oostenrijk bent, maar je ziet meer en meer Duits-Italiaanse opschriften opduiken en kan er overal naar een ristorante. Jawohl, je bent in Zuid-Tirol, waar je uiteraard ook terechtkan als je een woordje Duits spreekt.

Tweetalige opschriften in Zuid-Tirol
Tweetalige opschriften in Zuid-Tirol
Natuur in Zuid-Tirol
Gastblogger Valerie in Zuid-Tirol

Highlights: steden als Trento, Bolzano en Como. Kleine schattige bergdorpjes zoals Altrei.

Tips: 

  • Bezoek ijsmummie Ötzi in het South Tyrol Museum of Archaeology in Bolzano
  • Doe een bergwandeling in de prachtige natuur
  • Laat je verwonderen door de mooie en levensgrote fresco’s die je in dit gebied op gevels van oude palazzo’s en in kerkjes ziet
Bolzano
Bolzano
Het bergachtige Bolzano
Het bergachtige Bolzano
Fresco's in kerk in Bolzano
Fresco’s in kerk in Bolzano
Fresco op gevel
Fresco op gevel

Als we nu wat verder westwaarts trekken, komen we steden als Milaan, Turijn en Verona tegen. De ene (mode)cultuurbakermat na de andere. In Milaan kan je die modecultuur op haast elke hoek van de straat opsnuiven.

Trento
Centraal plein in Trento
Centraal plein in Trento
Kleurrijke gevels in Trento
Kleurrijke gevels in Trento

Maar Milaan is ook de stad van Leonardo Da Vinci. In de Pinacoteca en Biblioteca Ambrosiana kan je enkele van zijn werken inkijken. Het Laatste Avondmaal, een van zijn belangrijkste werken, kan je tijdens een zeer streng gereguleerd bezoek gaan bewonderen in het Cenacolo Vinciano, een voormalig klooster.

Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan - reis door Italie
Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan

Turijn is dan weer de meest mysterieuze Italiaanse stad met dito gebouwen, talloze musea en straatlantaarns met blauw glas ;). En wat moet ik zeggen over fair Verona, de stad der geliefden? De foto’s spreken boekdelen.

Straatlantaarns met blauw glas in Turijn
Straatlantaarns met blauw glas
Arena di Verona
Arena di Verona
Verona
Verona
Dante Verona - virtuele reis door Italië
Dante Verona
In de kerk in Verona - virtuele reis door Italië
In de kerk in Verona
Kleurrijke gevels in Verona
Kleurrijke gevels in Verona
Fijne sfeer in Verona - virtuele reis door Italië
Fijne sfeer in Verona

Highlights: steden als Turijn, Verona en Milaan.

Tips:

  • Informeer naar de prijzen voor drankjes op terrasjes in Milaan om te vermijden dat je € 50 betaalt voor twee drankjes 😉
  • Verdwaal in kleurrijk Verona
  • Bezoek de kathedraal van Turijn niet alleen voor de lijkwade. Je krijgt enkel een foto te zien van een kopie van de lijkwade …
Duomo di Milano - virtuele reis door Italië
Duomo di Milano – virtuele reis door Italië
In de Duomo
In de Duomo – virtuele reis door Italië

Confession: in België ben ik niet zo’n pasta- of pizza-eter … maar eenmaal in Italië schakel ik snel over op pastamodus. Er gaat niets boven vers gemaakte pasta of pizza in een klein lokaal restaurantje. Misschien komt het wel daardoor dat ik in eigen land niet graag pasta eet ;). Zoals in elk zuiders land, zoek je best naar kleinschalige vaste stekjes van de locals zelf. Een heerlijke en vaak ook goedkope maaltijd gegarandeerd.

Als je in een huisje of hotelletje verblijft, kan je daar uiteraard naar advies vragen. Zo deden wij het toen we intussen meer dan tien jaar geleden voor de eerste keer in Italië kwamen. En nog steeds is de vers gemaakte pasta in restaurant Archigusto waar we toen terechtkwamen een van de beste culinaire herinneringen die ik maakte in de laars van Europa. Als je erin slaagt om je verstaanbaar te maken, kan je ook proberen om als aperitief een huisgemaakte mocktail te vragen als je graag zoals ik alcoholvrij drinkt, maar wel eens wat anders wil ;). De Italianen doen dat met veel passie en plezier, merkte ik al.

Tips:

  • Bezoek kleinere plaatsjes en wijnstreken zoals Gabbiano
  • Verblijf eens in een oud kasteel en neem een duik in een middeleeuws aandoend zwembad. Het Castello di Gabbiano is daar dé perfecte plek voor. Lees meer over Castello di Gabbiano
Castello di Gabbiana - virtuele reis door Italië
Castello di Gabbiana
Castello di Gabbiana - reis door Italie
Castello di Gabbiano
Zwembad Castello di Gabbiano
Zwembad Castello di Gabbiano
Ons optrekje in kasteel Gabbiano - virtuele reis door Italië
Ons optrekje in kasteel Gabbiano
  • Reserveer een tafeltje bij Archigusto, nog steeds numero uno in het plaatsje Crescentino
  • Een beetje Italiaans spreken is zeker geen overbodige luxe ;). In de kleine dorpjes of stadjes krijgen Engels of andere talen meestal weinig of geen voet aan wal

Volgende keer neem ik jullie in deel twee van deze fotoblog mee verder zuidwaarts Italië in. 

Ik kijk er nu al naar uit!

Ciao, Valerie.

Ook het mooie Italië bezoeken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Plan je reis door Italië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Italië