Zoek
Sluit dit zoekvak.

Slapen in een pipowagen aan de Schotse kust, een onvergetelijke ervaring

Slapen in een pipowagen in Schotland

Slapen in een pipowagen aan de Schotse kust, een onvergetelijke ervaring

Slapen in een pipowagen in Schotland

Inhoudsopgave

Bij onze roadtrip door Schotland wilden we niet alleen voor hotels gaan, maar ook tussendoor unieke slaapplekken kunnen ervaren. Slapen in een pipowagen aan de Schotse kust, dat leek ons wel wat. Na onze hotelovernachtingen in Edinburgh stond deze toffe Harvest Hut in Rosehearty (Aberdeenshire) als tweede slaapplek op het programma.

De Harvest Hut (Pipo wagen)
De Harvest Hut (Pipowagen)

Slapen in een pipowagen

De Harvest Hut is een soort van ‘pipowagen’ waar vroeger landarbeiders uit de stad in sliepen als ze op het land aan het werk waren. Nu is het helemaal ingericht voor toeristen. Alles wat je nodig hebt is er in principe. Er is geen stroom, behalve een heel kleine generator die op zonne-energie werkt. De Harvest Hut staat midden in het weiland, waardoor er aan alle kanten van de hut koeien lopen, wat een heel leuk gezicht is.

Koeien om de Harvest Hut in Rosehearty
Koeien om de Harvest Hut in Rosehearty

Verder zit er een tweepersoonsbed in en nog een enkel bed boven. Er is een gasstelletje met twee pitjes, waarop je water kunt opwarmen voor de koffie of thee, en waar je op kunt koken, als je daar zin in hebt. Er zit een houtkacheltje in de wagen en er is voor een voorraad droog hout, papier en lucifers gezorgd. We hadden het ’s avonds heerlijk aangenaam warm in de wagen. Bestek, borden, bekers, glazen, alles is aanwezig.

Bijzonder leuk overnachten, in de Harvest Hut
Bijzonder leuk overnachten, in de Harvest Hut

Ook een wc ontbreekt niet, maar hiervoor moet je wel even naar buiten, want deze is in een klein hokje achter de wagen gemaakt. Een ecologisch toilet, waar je alleen wat zaagsel over je nr.2 gooit en waar je gewoon in de frisse buitenwind zit. Het heeft ook wel weer wat. ? Voor een douche moeten we naar een schuurtje voor in de wei(+/-150 meter lopen), maar hij is er wel.

Uitzicht vanaf de pipowagen
Uitzicht vanaf de pipowagen

Sterrenhemel

Als je in Schotland bent, moet je rekening houden dat het weer alle kanten op kan gaan. Bij ons was het ook wisselvallig, wat het extra bijzonder maakte. Wij kwamen met regen aan bij de Harvest Hut, waarna het later op de avond droog werd met zelfs een heldere hemel. Doordat er weinig lichtvervuiling in de buurt was konden wij deze avond en nacht genieten van een prachtige sterrenhemel, welke wij er natuurlijk ook even op hebben gezet. Mooi hé?

Sterrenhemel tijdens onze overnachting
Sterrenhemel tijdens onze overnachting

Down on The Farm

De Harvest Hut is onderdeel van Down On The Farm wat is opgericht door de Schotse Matthew en Carole. Naast het werken op het platteland, vonden zij het leuk om voor reizigers unieke slaapplekken te creëren aan de Schotse kust. Zo kun je naast de Harvest Hust ook overnachten in de High Seas Hobbits en de Coastal Carriage. Ook deze slaaplekken zijn weer helemaal in stijl ingericht en zorgen voor een onvergetelijke slaapervaring. Je ziet dat alle accommodaties met veel passie en liefde zijn gemaakt.

In de Harvest Hut
In de Harvest Hut
Een weids uitzicht
Een weids uitzicht

Tijdens ons verblijf hadden wij goed contact met Carole, zij zorgde ervoor dat alles naar wens was. Wij voelden ons erg thuis door de vriendelijkheid van de eigenaren en komen zeker nog eens terug als we in de buurt zijn. Deze slaapplek gaan wij nooit meer vergeten, een hele mooie ervaring. Lijkt jou dit ook te gek tijdens je Schotland reis? Lees meer over de Harvest Hut en ervaar het ook zelf.

Bekijk de sfeervideo

YouTube video

Plan je reis door Schotland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Schotland