Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Gepubliceerd: 17 aug 2021 | Foto: Autoschade tijdens je vakantie

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je schade rijdt. Kortom: als je stil staat langs de weg en je niet verder kunt rijden naar je vakantiebestemming. Wel handig om dan te weten wat je kunt doen en wat je aan je verzekeringen hebt. We leggen het je uit.

Autoschade in het buitenland

Er is een groot verschil tussen schade of pech. Ook als het gaat met welke verzekering je contact opneemt. Op het moment van schade kun je gebruik maken van je autoverzekering. Dus ben je ergens tegenaan gereden, heb je een botsing met een andere auto of is je auto slachtoffer van vandalisme? Neem dan contact op met de alarmcentrale van je autoverzekeraar. Zij zijn vaak 24/7 bereikbaar en het telefoonnummer vind je op je groene kaart.

Tip: overleg alles met je verzekeraar en volg de instructies op. Zo weet je zeker dat je alles goed regelt en voorkom je ook dat je niet zelf voor (een deel van) de kosten opdraait.

Wat te doen met een aanrijding

Op het moment dat je te maken hebt met een aanrijding met een andere auto, is dat ten eerste natuurlijk flink schrikken. De alarmcentrale van je autoverzekering vertelt je precies welke stappen je moet ondernemen. Dit kan per land verschillen namelijk. Waar je aan moet denken?

  • Samen het Europees schadeformulier invullen 
  • Maak foto’s: van zowel de schade als de plek van het ongeluk 
  • Vraag getuigen en hun gegevens 

Hoe snel is autoschade gerepareerd in het buitenland

Het ligt natuurlijk een beetje aan het soort schade en of de auto wel gerepareerd kan worden. Dit beslist de alarmcentrale van je autoverzekering. Het kan ook zijn dat de auto in Nederland gerepareerd moet worden.

Kun je niet verder rijden met je auto? Dan zorgt de alarmcentrale dat de auto wordt weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage wordt weggesleept. Het maakt hiervoor niet uit welke dekking je hebt voor je auto. Ook niet als dit de goedkoopste autoverzekering is. 

Autopech in het buitenland
Komt er rook onder de motor vandaan of heb je een klapband? Dan heb je niet veel aan je autoverzekering, maar heb je hier pechhulp in het buitenland voor nodig. Verstandig om deze verzekering voor je vakantie af te sluiten als je met je auto naar de zon rijdt. Dit kun je via je autoverzekering regelen, maar ook via je reisverzekering, garage of autodealer.

Dit artikel is geschreven door de redactie van Independer.nl


Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Reizen in coronatijd: hier moet je op letten!

Al sinds maart 2020 heeft corona de wereld in haar greep. Veel branches worden getroffen door dit ernstige virus. Zo...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy