Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goedkoop een auto huren? 7 handige tips bij het zoeken!

Goedkoop een auto huren? 7 handige tips

Goedkoop een auto huren? 7 handige tips bij het zoeken!

Goedkoop een auto huren? 7 handige tips

Inhoudsopgave

Een auto huren in het buitenland is niet voordelig en het kan soms vrij lastig zijn om de juiste huurauto te vinden gezien het enorme aanbod. Maar met de juiste zoekcriteria en met deze 7 handige tips moet het helemaal goed komen en kun ook jij de kosten laag houden bij het boeken van een huurauto. Of je nou een auto gaat huren in Spanje, Australië of Kroatië, deze 7 handige tips zijn altijd toepasbaar bij het zoeken van een goedkope huurauto in het buitenland. Bespaar je mee?

Vergelijk prijzen online

Net als bij veel andere dingen zoals bijvoorbeeld vliegtickets en accommodaties, loont het om online goed te zoeken en vergelijken voordat je een auto huurt. Er zijn verschillende websites en apps beschikbaar die prijzen vergelijken van verschillende verhuurbedrijven, waardoor je gemakkelijk de beste deal kunt vinden. Een van de beste vergelijkingswebsites van dit moment is DiscoverCars, die momenteel 4,4 sterren scoren met meer dan 29.000 reviews. Zorg ervoor dat je niet alleen naar de basisprijs kijkt, maar ook naar extra kosten zoals verzekeringen en belastingen. Via vergelijkingswebsites krijg je binnen no-time een mooi overzicht en worden de kosten van het huren van een auto meteen inzichtelijk.

Boek altijd bij een betrouwbare partij

Op internet vind je verschillende partijen voor autohuur, alleen niet elke partij is even goed en betrouwbaar. Kijk altijd goed naar de reviews en wat andere reizigers zeggen over het huren van een auto. Wij hebben speciaal voor jou de best scorende autoverhuur partijen op een rijtje gezet. Bekijk hier het lijstje met meest betrouwbare autoverhuurders

Boek altijd vooruit

Boek indien mogelijk altijd je huurauto vooruit. Door zo vroeg mogelijk te reserveren kun je profiteren van vroegboekkortingen en speciale aanbiedingen die beschikbaar zijn. Hoe langer je wacht, hoe minder het aanbod is en hoe hoger dus de kosten van je huurauto worden. Ook heb je bij het vroeg zoeken naar een huurauto veel meer beschikbaarheid en een ruimere keuze in auto’s. Dit geldt vooral tijdens drukke seizoenen waarin veel mensen een huurauto boeken.

Wees flexibel met ophaal- en terugbrenglocaties

Het kan zijn dat het huren van een auto vanaf een luchthaven of treinstation duurder is dan vanuit bijvoorbeeld een locatie in de stad. Overweeg daarom om verschillende ophaal- en terugbrenglocaties te vergelijken om te zien welke de goedkoopste optie is. Soms kan het zelfs lonen om een paar extra kilometers te rijden om een betere deal te krijgen. Het voordeligst is altijd als je bij de ophaallocatie weer uitkomt en de auto op dezelfde locatie weer inlevert. Stel je wilt een roadtrip plannen en weer terugkomen op de eerste locatie dan kan dit zeker veel geld schelen bij het huren van een auto. Maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk of handig, dit ligt helemaal aan het land dat je bezoekt en welke route je wilt afleggen.

Kies de juiste auto die bij je past

Het kiezen van de juiste huurauto is ook belangrijk. Als je bijvoorbeeld in je eentje of met je partner reist heb je waarschijnlijk geen grote auto nodig. Jullie bagage kan dan makkelijk meegenomen worden in de auto. Stel je gaat met een groep rondreizen dan is het slimmer om een grote auto te huren zodat alle bagage er makkelijk in mee genomen kan worden. Ook kun je bijvoorbeeld bezuinigen op de extra luxe opties die er tegenwoordig in zitten zoals een navigatiesysteem (gebruik indien het kan je eigen smartphone met navigatie) of ga niet voor een premium geluidssysteem. Met het inperken van dit soort extra opties kun je de kosten ook lager houden. En kijk ook bijvoorbeeld goed naar de bestemming waar je gaat rijden. Ga je bijvoorbeeld alleen van stad naar stad rijden en pak je de normale wegen dan heeft het weinig zin om en 4WD te nemen. Maar ga je van de verharde wegen af dan is het weer wel slim om hiervoor te gaan.

Let op verborgen kosten

Voordat je een auto huurt, is het belangrijk om de kleine lettertjes te lezen en ervoor te zorgen dat je geen verrassingen tegenkomt bij het afrekenen. Het voordeel van online boeken is dat je van te voren rustig op je gemak alles kunt doorlezen. Als je op locatie een auto huurt kan het gebeuren dat je door bijvoorbeeld de taalbarrière iets over het hoofd ziet bij het huren van een auto. Let vooral op kosten zoals extra verzekeringen, brandstofbeleid en boetes voor te late terugkeer. Door van tevoren alles goed door te lezen, kun je onverwachte kosten vermijden.

Let op de tank-regeling

Wanneer je op zoek bent naar de meest voordelige manier om een ​​auto te huren, is het belangrijk om ook de tankregeling in overweging te nemen. De gunstigste regeling is meestal de ‘vol-tot-vol’-regeling. Hierbij ontvang je de auto met een volle tank en dien je deze ook weer in te leveren met een volle tank. Een regeling waarbij de tank leeg moet worden ingeleverd is vaak minder voordelig, omdat het lastig is om van tevoren precies te bepalen hoeveel brandstof je nodig zult hebben.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis