Auto huren in het buitenland? Hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 11 jul 2019 | Foto: Auto huren in het buitenland, hier moet je op letten!

Auto huren in het buitenland, hier moet je op letten!
Reisblog Liefde voor Reizen

Wanneer je op vakantie in het buitenland een auto wilt huren kun je tegen een heleboel problemen aanlopen, maar hoe kun je deze voorkomen?

Heb jij al veel ervaring met het huren van een auto in het buitenland, en ben je alleen op zoek naar de goedkoopste huurauto’s? Zoek dan eens via Rentalcars.com. Gegarandeerd de laagste prijzen.

Aantrekkelijke prijs, wel verrassingen

Bekende verhalen zijn bijvoorbeeld dat je thuis een auto huurt via een website tegen een heel aantrekkelijke prijs, maar bij het ophalen van de auto krijg je te horen dat je niet goed verzekerd bent en dat je nog flink moet bijbetalen om enigszins verzekerd de weg op te gaan.

Beschadigingen

Of je krijgt een auto mee met allemaal beschadigingen, welke niet op het uitgifteformulier staan, welke jij moet tekenen, want die schades stellen niets voor en daar zul je geen problemen mee krijgen. Tot je terugkomt en de schades toch worden opgenomen en jij moet afrekenen voor de schades.

Niet de juiste auto

Of je reserveert een bepaalde grootte auto met bepaalde specificaties en je krijgt bij aankomst bij de verhuurbalie te horen dat deze niet meer aanwezig is en je krijgt een kleinere auto met mindere specificaties, dan gereserveerd. Allemaal zaken waar je tegenaan kunt lopen met huren in het buitenland(of binnenland).

Met de auto ben je een stuk flexibeler
Met de auto ben je een stuk flexibeler

Voorkom nare ervaringen

Hoe kun je voorkomen dat je tegen deze nare ervaringen aanloopt? Een goede voorbereiding is in dit geval het halve werk!

Boek je via internet dan heb je veel keus, want er zijn diverse (grote) verhuurmaatschappijen, maar er zijn ook heel veel tussenpersonen, die weer verhuren via de diverse verhuurmaatschappijen.

Onze ervaring is dat tussenpersonen zoals Sunny Cars, Happycar of Holiday Cars, regelmatig voordelige aanbiedingen hebben dan de (grote) huurmaatschappijen zelf, maar wanneer je een voordelige aanbieding hebt gevonden bij een lokale verhuurder via zo’n tussenpersoon, kijk dan ook eens op de website van deze lokale verhuuraanbieder wat zijn prijs is op zijn eigen website. Zo hadden wij in Schotland de voordeligste aanbieding via de Schotse verhuurder zelf toen wij in Edinburgh een auto huurden.

Roadtrip door Schotland
Roadtrip door Schotland

Online je huurauto boeken

Wanneer je online de auto boekt, kijk dan ook altijd heel goed naar de verzekeringsvoorwaarden. Wat is er verzekerd? En hoe hoog is het eigen risico? En zijn er wettelijke verplichtingen tot verzekering in het vakantieland?

Goedkoop kan duurkoop zijn

Vaak ben je geneigd om op vakantie voor de goedkoopste huurauto te gaan, want de vakantie is al duur genoeg, maar bedenk wel, dat wanneer je de goedkoopste auto huurt, je waarschijnlijk ook de slechtste verzekeringsvoorwaarden hebt.

Eigen risico

Je kunt dit risico bewust nemen, als je een groot eigen risico kunt betalen en je de kans op schade heel klein acht, maar wanneer je geen duizenden euro’s aan eigen risico kunt of wilt betalen is het verstandig om iets meer te betalen voor de huurauto. Dat rijdt wel een stukje prettiger, dan dat je de hele rit een hoog eigen risico boven je hoofd hebt hangen. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje, hoe goed je ook kunt rijden.

Bij de balie van de verhuurmaatschappij wordt heel vaak gemeld dat je niet voldoende verzekerd bent, wanneer je via een tussenpersoon geboekt hebt. Wanneer je dit bij het boeken echt grondig bekeken hebt en bewust voor die verzekering met eigen risico gekozen hebt, sta dan sterk in je schoenen en geef duidelijk te kennen dat je geen extra verzekering wilt afsluiten.

Print je boekingsformulieren uit

Neem ook altijd je boekingsformulieren uitgeprint mee, zodat je kunt aantonen welke verzekering je hebt geboekt. Dit is ook meteen handig voor het type auto dat je gereserveerd hebt. Je wilt tenslotte wel een vergelijkbare auto krijgen, als je gereserveerde auto niet meer aanwezig is. Dan is het prettig als je de specificaties van de reservering bij de hand hebt.

Mocht je een kleinere auto met mindere specificaties aangeboden krijgen, kun je altijd nog wat van de prijs af laten halen, maar je kunt ook vragen om een grotere auto voor dezelfde prijs. Probeer hier in ieder geval wat voordeel mee te behalen, dat wordt door de meeste verhuurders als normaal ervaren.

Controleer de auto goed

Bij de uitgifte van de auto moet je de auto altijd goed controleren op schade. Kijk zelf goed rond de auto van boven naar beneden of je deuken of krassen ziet en geef deze aan de verhuurmedewerker aan, die de auto uitgeeft. Laat iedere beschadiging aantekenen op het uitgifteformulier, want je wilt niet betalen voor een schade die er al op zit bij aanvang van de huur. Let hier bijvoorbeeld ook goed op het dak, of hier een deuk in zit, of krassen en let tevens goed op de dorpels en velgen, want die zitten laag, maar bevatten vaak wel schade.

Check de kilometerstand

Tot slot moet je de kilometerstand goed controleren bij het vertrek met je uitgifteformulier. Dit is vooral van belang wanneer je een beperkt aantal kilometers per dag hebt. Bij onbeperkte kilometers is dit niet interessant natuurlijk.

Weet de verkeersregels

Verder is het verstandig om je van tevoren te verdiepen in de verkeersregels in het land waar je je auto gaat huren. Zo kun je beter anticiperen wanneer je de weg op gaat en zul je minder snel in een gevaarlijke situatie terecht komen.

Geniet!

En de laatste tip als je een auto huurt in het buitenland: maak regelmatig een stop om te genieten van het mooie landschap!

Huurauto zoeken?

Vergelijk hier verschillende partijen en vind eenvoudig de goedkoopste huurauto. Hoe zijn jouw ervaringen met het huren van een auto in het buitenland?

Misschien vind je dit ook interessant:

Camper huren in Australië? Dit moet je weten!

3 x mooiste autoroutes ter wereld

Hoe kom ik op het snelst en voordeligst op Schiphol? Auto, trein of taxi?

(Deze pagina bevat affiliatelinks, lees meer hierover in onze disclaimer)

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat kost een gemiddelde hotelovernachting
Budgettips

Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Wanneer je op reis gaat zijn er diverse zaken die meewegen in waar je naartoe gaat. Een van die zaken is hoeveel het gaat kosten. Het boeken van een accommodatie is dan een van de grotere kostenposten, naast de reiskosten. In deze blog vergelijken we de gemiddelde kosten voor hotels in drie verschillende segmenten. Dit Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Zo bespaar je makkelijk geld en tijd om te reizen
Budgettips

Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde geld. Toch vinden we het allemaal lastig om te besparen op onze reizen, die liefde blijft gewoon enorm. Gelukkig zijn er eenvoudige aanpassingen waarmee je op een snelle manier geld kunt besparen en kunt wegzetten Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie
Budgettips

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de paniek toe. Hij kan uiteraard ergens in de hotelkamer rondslingeren, maar wat nou als hij gestolen is? Wij leggen jou uit welke stappen je moet nemen zodra je jouw telefoon (op vakantie) kwijt bent. Tip 4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy