Auto huren in het buitenland, hier moet je op letten!

Auto huren in het buitenland? Hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 11 jul 2019 | Foto: Auto huren in het buitenland, hier moet je op letten!

Wanneer je op vakantie in het buitenland een auto wilt huren kun je tegen een heleboel problemen aanlopen, maar hoe kun je deze voorkomen? Heb jij al veel ervaring met het huren van een auto in het buitenland, en ben je alleen op zoek naar de goedkoopste huurauto’s? Zoek dan eens via Sunnycars.nl. Gegarandeerd de laagste prijzen.

Aantrekkelijke prijs, wel verrassingen

Bekende verhalen zijn bijvoorbeeld dat je thuis een auto huurt via een website tegen een heel aantrekkelijke prijs, maar bij het ophalen van de auto krijg je te horen dat je niet goed verzekerd bent en dat je nog flink moet bijbetalen om enigszins verzekerd de weg op te gaan.

Beschadigingen

Of je krijgt een auto mee met allemaal beschadigingen, welke niet op het uitgifteformulier staan, welke jij moet tekenen, want die schades stellen niets voor en daar zul je geen problemen mee krijgen. Tot je terugkomt en de schades toch worden opgenomen en jij moet afrekenen voor de schades.

Niet de juiste auto

Of je reserveert een bepaalde grootte auto met bepaalde specificaties en je krijgt bij aankomst bij de verhuurbalie te horen dat deze niet meer aanwezig is en je krijgt een kleinere auto met mindere specificaties, dan gereserveerd. Allemaal zaken waar je tegenaan kunt lopen met huren in het buitenland(of binnenland).

Met de auto ben je een stuk flexibeler
Met de auto ben je een stuk flexibeler

Voorkom nare ervaringen

Hoe kun je voorkomen dat je tegen deze nare ervaringen aanloopt? Een goede voorbereiding is in dit geval het halve werk!

Boek je via internet dan heb je veel keus, want er zijn diverse (grote) verhuurmaatschappijen, maar er zijn ook heel veel tussenpersonen, die weer verhuren via de diverse verhuurmaatschappijen.

Onze ervaring is dat tussenpersonen zoals Sunny Cars, Happycar of Holiday Cars, regelmatig voordelige aanbiedingen hebben dan de (grote) huurmaatschappijen zelf, maar wanneer je een voordelige aanbieding hebt gevonden bij een lokale verhuurder via zo’n tussenpersoon, kijk dan ook eens op de website van deze lokale verhuuraanbieder wat zijn prijs is op zijn eigen website. Zo hadden wij in Schotland de voordeligste aanbieding via de Schotse verhuurder zelf toen wij in Edinburgh een auto huurden.

Roadtrip door Schotland
Roadtrip door Schotland

Online je huurauto boeken

Wanneer je online de auto boekt, kijk dan ook altijd heel goed naar de verzekeringsvoorwaarden. Wat is er verzekerd? En hoe hoog is het eigen risico? En zijn er wettelijke verplichtingen tot verzekering in het vakantieland?

Goedkoop kan duurkoop zijn

Vaak ben je geneigd om op vakantie voor de goedkoopste huurauto te gaan, want de vakantie is al duur genoeg, maar bedenk wel, dat wanneer je de goedkoopste auto huurt, je waarschijnlijk ook de slechtste verzekeringsvoorwaarden hebt.

Eigen risico

Je kunt dit risico bewust nemen, als je een groot eigen risico kunt betalen en je de kans op schade heel klein acht, maar wanneer je geen duizenden euro’s aan eigen risico kunt of wilt betalen is het verstandig om iets meer te betalen voor de huurauto. Dat rijdt wel een stukje prettiger, dan dat je de hele rit een hoog eigen risico boven je hoofd hebt hangen. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje, hoe goed je ook kunt rijden.

Bij de balie van de verhuurmaatschappij wordt heel vaak gemeld dat je niet voldoende verzekerd bent, wanneer je via een tussenpersoon geboekt hebt. Wanneer je dit bij het boeken echt grondig bekeken hebt en bewust voor die verzekering met eigen risico gekozen hebt, sta dan sterk in je schoenen en geef duidelijk te kennen dat je geen extra verzekering wilt afsluiten.

Print je boekingsformulieren uit

Neem ook altijd je boekingsformulieren uitgeprint mee, zodat je kunt aantonen welke verzekering je hebt geboekt. Dit is ook meteen handig voor het type auto dat je gereserveerd hebt. Je wilt tenslotte wel een vergelijkbare auto krijgen, als je gereserveerde auto niet meer aanwezig is. Dan is het prettig als je de specificaties van de reservering bij de hand hebt.

Mocht je een kleinere auto met mindere specificaties aangeboden krijgen, kun je altijd nog wat van de prijs af laten halen, maar je kunt ook vragen om een grotere auto voor dezelfde prijs. Probeer hier in ieder geval wat voordeel mee te behalen, dat wordt door de meeste verhuurders als normaal ervaren.

Controleer de auto goed

Bij de uitgifte van de auto moet je de auto altijd goed controleren op schade. Kijk zelf goed rond de auto van boven naar beneden of je deuken of krassen ziet en geef deze aan de verhuurmedewerker aan, die de auto uitgeeft. Laat iedere beschadiging aantekenen op het uitgifteformulier, want je wilt niet betalen voor een schade die er al op zit bij aanvang van de huur. Let hier bijvoorbeeld ook goed op het dak, of hier een deuk in zit, of krassen en let tevens goed op de dorpels en velgen, want die zitten laag, maar bevatten vaak wel schade.

Check de kilometerstand

Tot slot moet je de kilometerstand goed controleren bij het vertrek met je uitgifteformulier. Dit is vooral van belang wanneer je een beperkt aantal kilometers per dag hebt. Bij onbeperkte kilometers is dit niet interessant natuurlijk.

Weet de verkeersregels

Verder is het verstandig om je van tevoren te verdiepen in de verkeersregels in het land waar je je auto gaat huren. Zo kun je beter anticiperen wanneer je de weg op gaat en zul je minder snel in een gevaarlijke situatie terecht komen.

Geniet!

En de laatste tip als je een auto huurt in het buitenland: maak regelmatig een stop om te genieten van het mooie landschap!

Huurauto zoeken?

Vergelijk hier verschillende partijen en vind eenvoudig de goedkoopste huurauto. Hoe zijn jouw ervaringen met het huren van een auto in het buitenland?

(Deze pagina bevat affiliatelinks, lees meer hierover in onze disclaimer)

Reisblogger Martin

Met liefde geschreven door:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Sydney(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy