Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Gepubliceerd: 21 jan 2022 | Foto: Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treintickets? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen, waardoor het nóg makkelijker en leuker is om met de trein op stedentrip te gaan. Ook de voorzieningen in treinen zijn de afgelopen jaren flink verbeterd. Zo kun je tegenwoordig in bijna elke trein je mobiel of laptop opladen en wordt een dutje doen steeds gemakkelijker in de nieuwe comfortabele stoelen. En ook van de treinticket prijzen worden we steeds vrolijker. Helemaal als je weet hoe je goedkope treintickets kunt boeken. In deze blog delen wij wat handige tips waar je op moet letten bij het zoeken en boeken van goedkope treintickets. Bespaar je mee?

Hoe vind en boek ik goedkope treintickets?

Het zoeken naar goedkope treintickets gaat iets anders in zijn werk dan bij vliegtickets. Zo zijn er bepaalde factoren bij het vinden van goedkope treintickets die een grote rol spelen. Probeer bij het zoeken naar goedkope treinkaartjes op de volgende punten te letten.

1. Boek zo vroeg mogelijk je treintickets

Een van de belangrijkste dingen is het tijdstip waarop je de treintickets boekt. Bij treinreizen geldt: hoe eerder je boekt hoe goedkoper de treintickets zijn. Wacht daarom niet te lang met het zoeken en boeken van je tickets, maar plan in het vooruit. Hoe leger de trein is, des te goedkoper de treintickets. Het vroeg boeken van treintickets loont!

2. Plan de reisdatum doordeweeks

Boek je tickets voor doordeweeks, dan zijn internationale treinen namelijk het minst druk bezet. De minst drukke dagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Op deze dagen heb je dus de grootste kans dat tickets beschikbaar zijn met een goedkoper tarief. Speel wat met de data en wissel tussen deze doordeweekse dagen om te kijken wanneer de treintickets het goedkoopst zijn.

3. Reis heel vroeg of heel laat met de trein

Om de goedkoopste treintickets te kunnen scoren is het aan te raden om heel vroeg of heel laat te reizen op de dag. Treinen zijn dan namelijk het minst vol, waardoor je een grotere kans hebt op goedkopere tarieven. Vermijd ook zoveel mogelijk de spits, dit zijn vaak ook hogere tarieven en er is dan ook minder kans op een zitplek in de trein.

4. Vergelijk verschillende spoorwegmaatschappijen

Ga niet over een nacht ijs en vergelijk verschillende spoorwegmaatschappijen. Alleen als je alles hebt vergeleken weet je zeker dat je de beste prijs hebt. Tegenwoordig zijn er verschillende websites die de prijzen van treintickets naast elkaar leggen, waarbij je in een oogopslag kunt zien welke spoorwegmaatschappij de goedkoopste is.

5. Overweeg een kortingskaart

Als je vaak met dezelfde spoorwegmaatschappij reist kan het lonen om een kortingskaart aan te schaffen. Hiermee kun je tussen de 25% en 50% korting krijgen op elk treinticket. Het is een kleine investering die je er al na een aantal keer reizen met de trein uit hebt gehaald. Om te zien welke kortingskaarten er gelden, kun je het beste op de website van de NS of NS International kijken.

6. Koop je treinkaartjes online

Het online kopen van treinkaartjes heeft verschillende voordelen. Bij het online zoeken kun je eenvoudig prijzen vergelijken zonder opgejaagd te worden bij een automaat of loket. Als je online boekt weet je zeker dat je die treinreis kunt maken. Ook bespaar je tijd op de reisdag zelf, want je hebt je tickets bij het betreden van het station al op zak en hoeft niet nog eens in de rij te staan bij een loket of automaat.

Zoek nu naar de goedkoopste treintickets

Welke rechtstreekse treinverbindingen zijn er op dit moment?

  • Met Eurostar is het sinds kort mogelijk om vanuit Amsterdam en Rotterdam rechtstreeks te reizen naar Londen. Zo kun je binnen 4 uur in het bruisende Londen zijn.
  • Met de nieuwe Nederlandse spoormaatschappij European Sleeper kun je binnenkort met de nachttrein vanuit Nederland rechtstreeks naar het mooie Praag reizen. Deze nachttrein gaat 3 keer per week rijden.
  • Met de Thalys kun je vanuit Amsterdam en Rotterdam rechtstreeks naar Parijs reizen. Binnen een kleine 3 uur zit je al in de stad van de liefde. Daarnaast kun je met de Thalys natuurlijk ook rechtstreeks naar de mooiste steden in België afreizen. Een stedentrip in België is nog nooit zo eenvoudig geweest.
  • Met de Intercity Berlin kun je rechtstreeks vanuit Amsterdam en Rotterdam naar het bruisende Berlijn reizen. Binnen 7 uurtjes ben je met de trein in het mooie Duitse Berlijn.
  • Met de ICE International kun je rechtstreeks reizen naar 12 stations in Duitsland en naar 1 station in Zwitserland. Een bezoek aan Zwitserland is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Ontdek hier alle bestemmingen die met de trein bereikbaar zijn

Treinrondreizen

Wil je liever meer dan één bestemming bezoeken met de trein? Dan is een treinrondreis misschien wel wat voor jou. Tijdens een treinrondreis bezoek je meerdere landen, een soort van roadtrip maar dan op het spoor. Het rondreizen door Europa met de trein is een duurzame manier van reizen waarbij je veel van de wereld kunt zien en met veel mooie reisherinneringen terugkomt. Het toffe aan een treinrondreis is dat je ook vaak de reis nog kan aanpassen op je wensen, een beetje maatwerk reis dus. Bekijk hier de mogelijkheden en ervaar het ook zelf!

Goedkope treinkaartjes aanbiedingen

Wat je ook kunt doen om de goedkoopste treinkaartjes te vinden is door je bijvoorbeeld in te schrijven voor de nieuwsbrief van NSInternational of regelmatig een kijkje te nemen op de website waarop je de laatste aanbiedingen kunt vinden. Ook kun je natuurlijk de social media kanalen in de gaten houden.

Wil je liever in Nederland blijven en ben je op zoek naar een treinabonnement, kijk dan op de website van de NS en vergelijk de abonnementen.

Waar gaat jouw volgende Europese treinreis naartoe?

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy