Hoe boek ik goedkope treintickets?

Gepubliceerd: 21 jan 2022 | Foto: Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen, waardoor het nóg makkelijker en leuker is om met de trein op stedentrip te gaan. Ook de voorzieningen in treinen zijn de afgelopen jaren flink verbeterd. Zo kun je tegenwoordig in bijna elke trein je mobiel of laptop opladen en wordt een dutje doen steeds gemakkelijker in de nieuwe comfortabele stoelen. En ook van de treinticket prijzen worden we steeds vrolijker. Helemaal als je weet hoe je goedkope treintickets kunt boeken. In deze blog delen wij wat handige tips waar je op moet letten bij het zoeken en boeken van goedkope treintickets. Bespaar je mee?

Hoe vind en boek ik goedkope treintickets?

Het zoeken naar goedkope treintickets gaat iets anders in zijn werk dan bij vliegtickets. Zo zijn er bepaalde factoren bij het vinden van goedkope treintickets die een grote rol spelen. Probeer bij het zoeken naar goedkope treinkaartjes op de volgende punten te letten.

1. Boek zo vroeg mogelijk

Een van de belangrijkste dingen is het tijdstip waarop je de treintickets boekt. Bij treinreizen geldt: hoe eerder je boekt hoe goedkoper de treintickets zijn. Wacht daarom niet te lang met het zoeken en boeken van je tickets, maar plan in het vooruit. Hoe leger de trein is, des te goedkoper de treintickets.

2. Plan de reisdatum doordeweeks

Boek je tickets voor doordeweeks, dan zijn internationale treinen namelijk het minst druk bezet. De minst drukke dagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Op deze dagen heb je dus de grootste kans dat tickets beschikbaar zijn met een goedkoper tarief.

3. Reis heel vroeg of heel laat

Om de goedkoopste treintickets te kunnen scoren is het aan te raden om heel vroeg of heel laat te reizen op de dag. Treinen zijn dan namelijk het minst vol, waardoor je een grotere kans hebt op goedkopere tarieven.

4. Vergelijk verschillende spoorwegmaatschappijen

Ga niet over een nacht ijs en vergelijk verschillende spoorwegmaatschappijen. Alleen als je alles hebt vergeleken weet je zeker dat je de beste prijs hebt.

5. Overweeg een kortingskaart

Als je vaak met dezelfde spoorwegmaatschappij reist kan het lonen om een kortingskaart aan te schaffen. Hiermee kun je tussen de 25% en 50% korting krijgen op elk treinticket. Het is een kleine investering die je er al na een aantal keer reizen met de trein uit hebt gehaald.

6. Koop je treinkaartjes online

Het online kopen van treinkaartjes heeft verschillende voordelen. Bij het online zoeken kun je eenvoudig prijzen vergelijken zonder opgejaagd te worden bij een automaat of loket. Als je online boekt weet je zeker dat je die treinreis kunt maken. Ook bespaar je tijd op de reisdag zelf, want je hebt je tickets bij het betreden van het station al op zak en hoeft niet nog eens in de rij te staan bij een loket of automaat.

Zoek nu naar de goedkoopste treintickets

Welke rechtstreekse treinverbindingen zijn er op dit moment?

  • Met Eurostar is het sinds kort mogelijk om vanuit Amsterdam en Rotterdam rechtstreeks te reizen naar Londen. Zo kun je binnen 4 uur in het bruisende Londen zijn.
  • Met de nieuwe Nederlandse spoormaatschappij European Sleeper kun je binnenkort met de nachttrein vanuit Nederland rechtstreeks naar het mooie Praag reizen. Deze nachttrein gaat 3 keer per week rijden.
  • Met de Thalys kun je vanuit Amsterdam en Rotterdam rechtstreeks naar Parijs reizen. Binnen een kleine 3 uur zit je al in de stad van de liefde. Daarnaast kun je met de Thalys natuurlijk ook rechtstreeks naar de mooiste steden in België afreizen. Een stedentrip in België is nog nooit zo eenvoudig geweest.
  • Met de Intercity Berlin kun je rechtstreeks vanuit Amsterdam en Rotterdam naar het bruisende Berlijn reizen. Binnen 7 uurtjes ben je met de trein in het mooie Duitse Berlijn.
  • Met de ICE International kun je rechtstreeks reizen naar 12 stations in Duitsland en naar 1 station in Zwitserland. Een bezoek aan Zwitserland is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Ontdek hier alle bestemmingen die met de trein bereikbaar zijn

Treinrondreizen

Wil je liever meer dan één bestemming bezoeken met de trein? Dan is een treinrondreis misschien wel wat voor jou. Tijdens een treinrondreis bezoek je meerdere landen, een soort van roadtrip maar dan op het spoor. Het rondreizen door Europa met de trein is een duurzame manier van reizen waarbij je veel van de wereld kunt zien en met veel mooie reisherinneringen terugkomt. Bekijk hier de mogelijkheden en ervaar het ook zelf!

Goedkope treinkaartjes aanbiedingen

Wat je ook kunt doen om de goedkoopste treinkaartjes te vinden is door je bijvoorbeeld in te schrijven voor de nieuwsbrief van NSInternational of regelmatig een kijkje te nemen op de website waarop je de laatste aanbiedingen kunt vinden. Ook kun je natuurlijk de social media kanalen in de gaten houden.

Waar gaat jouw volgende Europese treinreis naartoe?

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde...

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy