Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Google Flights: hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Google Flights: hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Inhoudsopgave

Google Flights – Hoe boek ik goedkope vliegtickets? In de onderstaande blog leggen wij je haarfijn uit je hoe je het beste naar goedkope vliegtickets kunt zoeken. Wij gebruiken hiervoor vaak Google Flights en willen je daarom ook uitleggen hoe Google Flights werkt en waar je op moet letten bij het zoeken naar vluchten met Google Flights.

Wist je dat je naast Google Flights ook met Skyscanner eenvoudig vliegtickets kunt vergelijken en binnen enkele seconde de goedkoopste tickets kunt vinden. Probeer het zelf eens:

Vliegtickets zoeken

Zoek je naast betaalbare vliegtickets ook een betaalbare huurauto? Bekijk dan snel ons lijstje met meest betrouwbareautoverhuurders en regel je huurauto nu!

Vind de goedkoopste vliegtickets!

Met deze tips betaal je nooit meer teveel voor je vliegtickets. Wij plaatsen regelmatig updates over de ontwikkelingen van Google Flights. Scroll naar beneden om de laatste updates te lezen of lees verder en maak kennis met Google Flights. 

Google Flights

Met Google Flights kun je in een paar stappen eenvoudig zoeken naar de goedkoopste vliegtickets. Het zoeken en boeken van de goedkope vliegtickets gaat via een soort vergelijkingssysteem waarmee Google zelf aangeeft wat de beste datum en de beste luchtmaatschappij is om uiteindelijk de goedkoopste tickets eruit te kunnen halen. We zullen de stappen in het kort voor je toelichten.

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Met Google Flights kun je op een zeer eenvoudige manier zoeken naar vluchten en zien welke vluchten het goedkoopst zijn. Het mooie aan Google Flights is dat er een wereldkaart beschikbaar is waarop je in 1 oogopslag kunt zien wat de goedkoopste vluchten zijn en naar welke landen je dan moet reizen. Super handig toch? Naast de wereldkaart bevat Google Flights ook een zoekformulier waarbij je door middel van het invullen van een vertrekpunt en reisbestemming eenvoudig kunt zoeken naar vluchten. Onder het formulier verschijnen de vluchten, op volgorde van prijs van laag naar hoog.

Hoe werkt Google Flights?

Kies de plaats (luchthaven) waar je vandaan wilt vliegen en de reisbestemming waar je heen wilt gaan. Stel je kiest het land: Engeland. Vul dan in het linker veld Amsterdam (Schiphol) in en in het rechter veld Engeland. Als je een land kiest dan zie je de vluchten niet, maar de wereldkaart. Je kunt nu meteen zien op welke plaatsen je het goedkoopst kunt vliegen naar Engeland. Als je erop klikt kun je daarna direct zien welk vliegticket het goedkoopste is.

Hoe boek ik goedkope vliegtickets?
Hoe boek ik goedkope vliegtickets?

Er verschijnt nu automatisch een wereldkaart onder:

Hoe boek ik goedkope vliegtickets naar Engeland?
Hoe boek ik goedkope vliegtickets naar Engeland?

Bij het invullen van een stad (luchthaven) verschijnen de vluchten er wel onder. Dus stel je kiest voor Londen, dan verschijnt er een lijst met luchtmaatschappijen en de prijzen voor een vlucht naar Londen. Let er altijd goed op dat je de juiste luchthaven selecteert. Om verwarring te voorkomen kun je het beste in het rechter veld direct de luchthaven typen. Soms kan het vliegen op een andere luchthaven weer tientallen euro’s schelen. Probeer hiermee in combinatie met de data wat te spelen. Flexibiliteit loont!

Beste vluchten van Amsterdam naar Londen!
Beste vluchten van Amsterdam naar Londen!

Overstap tijdens de vlucht?

Google Flights geeft ook netjes aan of je te maken hebt met een overstap. Het allermooiste aan Google Flights is dat het systeem je zo stuurt dat je precies kunt zien op welke dag je het goedkoopste kunt vliegen. Wees flexibel en speel wat met de data om te zien wanneer je het goedkoopste vliegt. Google Flights geeft ook meldingen die je kunnen helpen bij de zoektocht naar de goedkoopste vliegtickets. Meldingen die verschijnen zijn bijvoorbeeld: Bespaar ‘x bedrag’ als u vertrek vanaf ‘datum x’ en terugkeert op ‘datum y’. Probeer het nu zelf en zoek en boek  je goedkope vluchten via Google Flights.

Prijzen volgen via Google Flights

Een vrij nieuwe functie van Google Flights is het volgen van de prijzen. Je kunt dit met 1 klik aanzetten aan de bovenkant, door de schuif over te zetten. Mochten er prijswijzigingen plaatsvinden in de komende tijd, dan laat Google Flights dit netjes weten. De opgeslagen reizen zijn gekoppeld aan je Gmail account. Bij het heropenen van Google Flights kun je aan de linkerkant het menu openen en op ‘gevolgde prijzen’ drukken om te zien wat de ontwikkelingen van de prijzen van de vliegtickets zijn.

Prijs vliegtickets volgen via Google Flights
Prijs vliegtickets volgen via Google Flights – Voorbeeld: Retourticket Amsterdam – Dublin

Zoek goedkope vliegtickets met Google Flights

Wil je zelf op zoek gaan naar de goedkoopste vliegtickets? Kijk dan eens op de website van Google Flights.

Nog een tip om goedkope vliegtickets te vinden

Zoek ook eens via de website van Skyscanner. Hierop kun je heel eenvoudig goedkope vluchten vinden en boeken. Skyscanner vergelijkt razendsnel meer dan 1200 reisorganisaties wereldwijd en vindt de goedkoopste vliegtickets. De afgelopen maanden hebben wij regelmatig extreem goedkope vliegtickets gevonden en ook gedeeld. Kijk voor de meest recente aanbiedingen in het menu onder bespaartips. Een fijne vlucht alvast! Ben je nieuwsgierig geworden en vraag je je af hoe je het beste Skyscanner kunt gebruiken in je zoektocht naar goedkope vliegtickets? Lees dan ook onze blog: ‘5 fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner.

Google Flights is vernieuwd en werkt nu nóg beter

Goed nieuws, reizigers! Google Flights is vernieuwd en heeft een nieuw jasje. Google Flights is nu nóg overzichtelijker en je zult merken dat je nóg sneller de goedkoopste vliegtickets zult vinden. De gevolgde prijzen hebben nu een prominentere plek gekregen en ook zie je beter wat je zoekopdrachten zijn. Het is momenteel nog een BETA versie, maar ik verwacht dat Google het snel zal doorvoeren. Probeer het ook eens uit, bekijk de BETA versie van Google Flights. 

Google Flights is vernieuwd!
Google Flights is vernieuwd! – Bekijk de nieuwe layout

Zoeken met de wereldkaart

Heb je nog geen idee waar je heen wilt? Dan kun je het beste naar je vliegtickets zoeken via de wereldkaart. Vul alleen je vertrekpunt en data in en zie direct waar je het goedkoopste heen kunt vliegen. Aan de linkerkant zie je netjes op volgorde van ‘laag naar hoog’ welke reisbestemmingen het goedkoopste zijn in de gewenste reisperiode. De wereldkaart kun je overigens ook verder inzoomen om een beter overzicht te kunnen krijgen. Ook hierbij kun je weer met de data spelen om te zien in welke periode je het goedkoopste kunt vliegen. Heb jij Google Flights al eens eerder gebruikt in je zoektocht naar vliegtickets?

Gebruik de wereldkaart om te zoeken naar de voordeligste vliegtickets
Gebruik de wereldkaart om te zoeken naar de goedkoopste vliegtickets – Foto: Google Flights

Nieuw: wat is de gemiddelde prijs?

Google Flights is de laatste tijd weer uitgebreid en heeft nu ook een functie waarbij je direct kunt zien of de prijs die je ziet een gemiddelde prijs is, goedkoper is of een stuk duurder is. Met een gekleurd balkje kun je in een oogslag zien of je nu moet boeken of beter nog even kunt wachten. 

Deze prijs is gemiddeld, het kan dus nog goedkoper.

Naar welke reisbestemmingen ga jij in 2024?

Heb jij ook alweer reiskriebels gekregen en kun je niet wachten om je vliegtickets weer te boeken? Welke reisbestemming kies jij dit jaar?

Updates over Google Flights

Wij houden regelmatig de ontwikkelingen van Google Flights in de gaten. Hierbij lees je onze bevindingen:

UPDATE 25 oktober 2019: Het afgelopen jaar zijn er weer ontwikkelingen geweest bij Google Flights. Zo is er de functie bijgekomen waarbij Google Flights je een overzicht geeft van de prijs en weergeeft of de prijs op dit moment laag is en hoeveel de prijs lager is dan gebruikelijk. Erg handig om je over de streep te trekken om te boeken. Met een balkje van 3 kleuren (groen, oranje en rood) zie je in één oogopslag of je nu moet boeken.

Volgens Google Flight het juiste moment om je vliegtickets te boeken
Volgens Google Flight het juiste moment om je vliegtickets te boeken

Ook is er een koppeling gemaakt met Google Travel. Waardoor je ook naast vliegtickets eenvoudig kunt zoeken naar hotels. Op de pagina kun je eenvoudig filteren op prijs, locatie, reviews en voorzieningen. De reviews zijn zichtbaar van Google gebruikers maar ook van Booking en Tripadvisor.

Google Travel is gekoppeld aan Google Flights (eenvoudig zoeken naar goedkope hotels)
Google Travel is gekoppeld aan Google Flights (eenvoudig zoeken naar goedkope hotels)

UPDATE 20 oktober 2018: Na onze laatste kritische post (update) over Google Flights, zijn er de afgelopen weken wel positieve veranderingen geweest bij Google Flights. Zo staat er nu duidelijker aangegeven of het om de heen of terugreis gaat en heeft Google Flights de informatie uitgebreid met bagage informatie, zodat je direct kunt zien wat je bij de gewenste vliegmaatschappij mee mag nemen aan board. Zo zie je direct hoeveel kg als handbagage mee mag en wat de kosten zijn voor eventuele extra bagage. Ook het ik het idee dat het aanbod aan vliegmaatschappijen een stuk vollediger is dan voorheen. We houden het natuurlijk steeds in de gaten. Heb je zelf iets opvallends gezien, laat het ons dan zeker even weten.

UPDATE 9 september 2018: Na jaren met succes gebruik te hebben gemaakt van Google Flights, moet ik helaas nu concluderen dat sinds de update naar het nieuwe design Google Flights flink achteruit is gegaan. De gebruiksvriendelijkheid is verslechterd en ook de resultaten aan vluchten is niet meer zoals het is geweest. Zeker als ik het bijvoorbeeld vergelijk met Skyscanner, waar ik steeds positiever over ben. Bij het zoeken naar vluchten via Google Flights ontbreken steeds meer vluchten, die wel zichtbaar zijn via Skyscanner. Dit geeft mij een onvolledig beeld en het idee dat ik aanbiedingen mis.

Is het een enkeltje of retour?

Bij het zoeken naar vluchten ben je in het nieuwe design al snel de weg kwijt en moet je goed kijken of het nou om een enkele reis gaat of een retour. Wat voorheen direct zichtbaar was, is nu een zoektocht geworden wat extra tijd kost.

Oeps, luchthaven niet gevonden

Daarnaast merk ik dat sommige luchthavens helemaal niet vindbaar zijn via Google Flights, terwijl ze via andere vergelijkingswebsites zoals bijvoorbeeld Skyscanner wel zichtbaar zijn.

Kleine bugs

Ook wordt bij het openen van Google Flights steeds de Franse domeinnaam voorgeschoteld en staat er telkens standaard bij vertrekpunt Düsseldorf, terwijl ik vanaf Schiphol wil vliegen. Het zijn kleine puntjes, maar wel vervelend om het telkens te moeten aanpassen. Hopelijk leest het team van Google ook mee en zullen zij snel Google Flights weer maken zoals het voorheen geweest is. Want ik heb jaren met veel plezier gebruik gemaakt van Google Flights. Probeer ook eens Skyscanner en vergelijk ook! Heb jij dit ook ervaren met Google Flights? Laat je reactie achter.

— Einde updates —

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je nieuwe reis