Leven in Australië: kerst, oud & nieuw, bosbranden en videobellen

Gepubliceerd: 03 jan 2020 | Foto: Kerst in Darwin Australië

Kerst in Darwin Australië
Reisblog Liefde voor Reizen

Deze maand zitten we alweer 6 maanden in Australië. Er is weer ontzettend veel gebeurd en helemaal in december, de maand vol met feestdagen. Het blijft heel bijzonder om in de warmte kerst en oud & nieuw te vieren. In deze blog deel ik onze ervaring over de feestdagen in Darwin, de impact van de vele bosbranden en mijn ervaring betreffende de emigratie.

Kerst

Terwijl ze in Nederland eerst nog aan het wachten waren op 5 december, hadden wij de kerstboom al ruim van te voren neergezet. Bij de Bunnings (dé zaak voor de klussers, maar ook voor kerstversiering) hadden wij een suppende kerstman met zonnebril gekocht, voor op onze veranda.

Suppende kerstman
Suppende kerstman

Ook hadden wij nog wat kleine dingen voor in huis bij K-mart gehaald. Australiërs zijn zelf niet heel uitbundig met kerstversiering, de meeste houden het heel beperkt op een paar na dan, die wel flink uitpakken.

Onze kerstdagen

De eerste kerstdag hebben wij overdag heerlijk relaxt wat gezwommen en hebben wij thuis gegeten op onze veranda. Op dit moment is het regenseizoen in Darwin, maar je kunt in de ochtend en avond prima buiten zitten. De luchtvochtigheid is wel wat hoger in deze periode, maar dit verschilt echt per dag. Na een regenbui is het vaak het lekkerst, dan koelt het flink af.

Casuarina Beach
Casuarina Beach

De tweede kerstdag zijn wij de stad in gegaan en hebben wij bij Six Tanks Brew Co. gegeten. Wij gingen voor een typisch Australische maaltijd: chicken parmigiana met patat en een biertje. Het was voor ons een zeer relaxte kerst: geen verplichtingen en geen stress. Lees meer over Kerst in Australië

Ons kerstdiner op tweede kerstdag
Ons kerstdiner op tweede kerstdag 😉

Oud & Nieuw

Ook oud & nieuw was heel anders dan in Nederland. Je hebt de dagen voor oud & nieuw helemaal geen besef dat de jaarwisseling eraan komt. Je hoort geen knallen, je kunt gewoon rustig de hond uitlaten en iedereen doet gewoon zijn dagelijkse dingen.

Gratis openbaar vervoer

Op oudejaarsdag hebben wij eerst gewerkt tot 15.00 uur en zijn wij daarna de avond begonnen met een koud biertje en een Mexicaanse maaltijd thuis. Een uur of 7 hebben wij vanaf het winkelcentrum wat op loopafstand van ons huis ligt, de bus gepakt. De hele avond en nacht was het openbaar vervoer gratis en reden er bussen af en aan naar de stad, dat vonden wij echt heel fijn.

Live optredens

Wij zijn richting Waterfront gegaan, waar in de avond eerst optredens waren van Daryl Braithwaite, verschillende DJ’s en een Pink tribute band. Het was mooi om te zien hoe iedereen zat mee te zingen met ‘The Horses’ Daryl Braithwaite’s grootste hit, een zeer populair nummer voor Australiërs.

Optreden van Daryl Braithwaite
Optreden van Daryl Braithwaite

Vuurwerk

Om 21.00 uur startte het familie / kindervuurwerk. Dit vonden wij zelf al erg mooi, we waren dan ook wel nieuwsgierig naar het vuurwerk van 12 uur. Rond 12 uur ging het echt los met een schitterende vuurwerkshow en muziek van een DJ.

Vuurwerk bij Waterfront in Darwin - Leven in Australië
Vuurwerk bij Waterfront in Darwin

15 minuten lang konden we hiervan genieten. Na het vuurwerk zijn we nog naar The Precinct geweest, waar we nog even los zijn gegaan op hits uit de jaren 80, 90, en zero’s. Darwin is een multiculturele stad, op de dansvloer sta je tussen heel veel verschillende nationaliteiten te dansen. Ook aboriginals houden wel van een feestje en een dansje, echt mooi om te zien.

Bosbranden

Iets wat minder leuk is aan Australië zijn de bosbranden. Al jaren wordt Australië geteisterd door hevige bosbranden. In welke staat je ook woont, er is altijd een kans dat je ermee te maken gaat krijgen. Dit jaar is het wel echt extreem en een grote ramp voor mens en natuur. Wij kijken dan ook met verdriet naar de beelden die telkens weer verschijnen op de Australische televisie.

Northern Territory

Wij krijgen vaak de vraag of wij er ook mee te maken hebben. Op dit moment is het vrij rustig in Northern Territory met bosbranden, maar dat komt puur omdat het regenseizoen hier nu is. Het is hier allemaal minder droog dan in andere delen van Australië.

Kust bij Darwin - Leven in Australië
Kust bij Darwin

Om je een idee te geven geven: de meeste branden zijn zo’n 4000 kilometer van ons vandaan. Onze gedachtes zijn op dit moment bij de slachtoffers: overledenen, mensen die hun huis kwijt zijn geraakt en de miljoenen dieren die getroffen zijn. Laten we hopen dat het snel goed gaat regenen in Australië.

Australiërs

Door de ellende die deze heftige bosbranden brengen, zie ik ook wel weer waarom ik zo van Australiërs hou. Als je ziet hoe mensen in getroffen gebieden elkaar helpen en hoe communities ervoor elkaar zijn, dan ben ik alleen maar trots dat ik in dit mooie land mag wonen.

Emigratie tot nu toe

De afgelopen maanden was erg bijzonder. De eerste weken was het voornamelijk settelen en alles hier regelen. De laatste maanden hebben wij echt onze draai gevonden en gaan we ook steeds meer mee in het Australische (tropische) tempo.

Familie en vrienden

Het gekke van emigreren is wel dat je soms 2 werelden hebt. Je hebt je nieuwe thuis in Australië en je hebt je familie en vrienden die in Nederland wonen. Wat ik echt mooi vind en dat kun je van te voren alleen maar hopen, is het feit dat mijn band met familie en vrienden sterk is en misschien nog wel sterker is geworden.

Hagedis in onze tuin - Leven in Australië
Hagedis in onze tuin – Leven in Australië

Videobellen

Regelmatig start ik even een videocall of ben ik uitgebreid aan het whatsappen met familie en vrienden. Het is super om dan hun verhalen te kunnen horen, en zij zijn weer erg benieuwd naar ons leventje hier. Maar tijdens een emigratie zul je ook merken dat niet iedereen zo’n grote stap accepteert, maar dat moet je gewoon loslaten, dat zegt meer wat over het gedrag van hunzelf.

Een emigratie is niet een van de makkelijkste dingen om te doen. Maar ik heb wel een ding geleerd in 2019: volg altijd je hart, hoe lastig de stap ook is. Go for it!!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Emigreren naar Chili - prachtig land met gemoedelijke cultuur
Emigratie

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken ter wereld, maar ook een stabiel land met kansen en mogelijkheden. Veel mensen emigreren naar Chili vanwege werk, anderen om juist te ontsnappen en ver van de bewoonde wereld te wonen in bijvoorbeeld Chileens Patagonië. Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?
Emigratie

Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?

Droom jij ervan om op het prachtige eiland Australië te wonen en werken? Dat begrijpen wij wel! In 2019 verhuisden wij zelf naar Darwin, Australië, en inmiddels hebben we het land goed leren kennen. In deze blog geven we je informatie waar je aan moet denken tijdens jouw voorbereiding voor een emigratie naar Australië. Vraag Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?

Emigreren naar Australië - de voordelen en nadelen
Emigratie

Emigreren naar Australië: de voordelen én nadelen!

Emigreren is een grote stap in je leven en zeker als je naar de andere kant van de wereld wilt emigreren. Een emigratie naar Australië brengt veel met zich mee, een goede voorbereiding is daarom extra belangrijk. Ik woon nu bijna zelf 2 jaar in Australië en heb daardoor het land nog beter leren kennen. Emigreren naar Australië: de voordelen én nadelen!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy