Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 x hippe food spots in Reykjavik

De leukste food spots van Reykjavik in IJsland!

5 x hippe food spots in Reykjavik

De leukste food spots van Reykjavik in IJsland!

Inhoudsopgave

Er zijn verschillende leuke restaurants en barretjes in Reykjavik. En dat komt goed uit want het kan flink koud zijn in IJsland Hier kan je even opwarmen en je honger stillen! Mijn top 5 aan restaurantjes in Reykjavik.

Glo

Als je graag gezond eet is Glo een geweldige optie. Je kiest 1 maaltijd van het menu op het krijtbord en je mag 3 bijgerechten kiezen bij het buffet. De opties op het menu zijn vegetarisch, veganistisch, gluten vrij of alle drie. Het menu wisselt dagelijks, maar ze hebben altijd soortgelijke, gezonde opties.

Eten bij Glo
Glo – Reykjavik

Lebowski Bar

Om de hoek van Glo vind je Lebowski Bar, vernoemd naar de film van de Coen Brothers uit 1998. Deze bar heeft alles in de stijl van The Big Lebowski. Precies zoals ‘the dude’ het had gewild verkopen ze White Russians en is er een bowlingbaan tegen de muur. Ze serveren hamburgers en milkshakes met eventueel alcohol er in. Lebowski Bar is een erg leuke optie voor een drankje na het eten.

Cafe Lebowsky Reykjavik
Cafe Lebowsky – Reykjavik

Laundromat Cafe

Een ander leuk café is Laundromat Cafe. Ze hebben een geweldige inrichting met grote landkaarten en foto’s van Amerikaanse wasserettes tegen de muur. De bar is tevens boekenkast, waarin de boeken op kleur gesorteerd staan, zodat je een regenboog aan boeken krijgt. Ze hebben vlees, vis en vegetarische opties op het menu en in de kelder is ook daadwerkelijk een wasserette. Ze hebben hier gratis wifi, net als in veel bars in Reykjavik.

Laundromat Cafe Reykjavik
Laundromat Cafe – Reykjavik

Eldur & Is

Bij Eldur & Is kan je terecht voor heerlijke desserts. Ze hebben veel verschillende ijssmaken en crêpes. Ze hebben volkoren spelt crêpes en veganistische, glutenvrije crêpes. Je kan zelf kiezen wat je op je crêpe wil, ze hebben zowel zoete als hartige opties.

Eldur & Is, Reykjavik
Eldur & Is – Reykjavik

Thai Keflavik

Oke, technisch gezien ligt Thai Keflavik niet in Reykjavik maar in Keflavik, het stadje naast Reykjavik Airport. Maar omdat het zo dichtbij ligt en omdat veel mensen een nacht in Keflavik doorbrengen omdat ze een vroege vlucht vanaf het vliegveld hebben voeg ik hem toch to aan mijn lijstje. In Keflavik zijn niet veel gezellige restaurants en heb je vooral take-out burgers, dus dan is het fijn dat dit Thaise restaurant er zit voor een heelrijke Pad Thai.

Thai keflavik
Thai Keflavik – Reykjavik

Op zoek naar meer leuke food spots?

Neem dan een kijkje op Annetravelfoodie.com Enthousiast geworden overReykjavik? Ga deze IJslandse stad ook zelf ontdekken, bekijk de mogelijkheden.

Plan je reis door IJsland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door IJsland