Bezienswaardigheden Karlovasi, op het Griekse eiland Samos

Gepubliceerd: 12 jul 2020 | Foto: Karlovasi op Samos

Karlovasi op Samos
Reisblog Liefde voor Reizen

In mijn eerste blog over Samos vertelde ik over de watervallen en het magische strand van Potami die beide vanuit Karlovasi te voet bereikbaar zijn. Voor dat ik vorig jaar op reis ging naar Samos las ik veel negatieve reacties over de omgeving van Karlovasi. Ik deel deze mening echter niet en wil jullie daarover in deze blog meer vertellen.

Agia Triada kerk

Vanaf de achterkant van het Samian Mare hotel suites & spa resort loopt een pad naar boven die je bij een schattig Grieks kerkje brengt. De wandeling duurt ongeveer tien minuten. Een aanrader is om dit kerkje rond zonsondergang te bezoeken om de mooiste foto’s te maken van het uitzicht en het kerkje zelf.

Agia Triada Kerk
Agia Triada Kerk – Samos, Griekenland

Het is ook mogelijk om het kerkje van binnen te bekijken.

Voor de ingang van de Agia Triada kerk
Voor de ingang van de Agia Triada kerk

Neem voor de weg terug de route door het berg dorpje Paleo Karlovasi. Deze route duurt wel iets langer maar loopt wel een stuk gezelliger langs typische Griekse huisjes.

Uitzicht op een dorpje Paleo Karlovasi op Samos
Uitzicht op een dorpje Paleo Karlovasi op Samos
Typisch Griekse huisjes op Samos - Bezienswaardigheden Karlovasi op Samos
Typisch Griekse huisjes op Samos

Hapje en een drankje

Aan de haven van Néon Karlovasi kan er heerlijk geluncht of gedineerd worden bij Rendevous 2000. Met stipt mijn favoriete restaurant in deze omgeving. De eigenaresse is altijd in voor een persoonlijk gesprekje en ontzettend vriendelijk.

Restaurant Rendevous 2000 - Karlovasi Haven - Bezienswaardigheden Karlovasi op Samos
Restaurant Rendevous 2000 – Karlovasi Haven
Dineren bij Rendevous 2000
Dineren bij Rendevous 2000

Ik heb daar tijdens mijn verblijf in Samos ongeveer vier keer gegeten en bij onze laatste maaltijd kregen wij een fles olijfolie mee voor thuis. Hier kan je genieten van typische Griekse gerechten maar ook de pasta met gamba’s is hier voortreffelijk.

In voor een feestje tijdens je verblijf in Néon karlovassi? Dan is er aan de haven ook een club te vinden met een moderne skylounge waar je de lekkerste cocktails kan drinken. De dj speelt hedendaagse liedjes terwijl je uitzicht hebt op zee.

Vervallen huisjes zijn in de laatste jaren in Néon Karlovassi opgeleukt met prachtige schilderingen. In het weekend is er op het pleintje vaak een klein marktje waar je direct van de lokale bevolking producten en snuisterijen kan kopen.

Mooie schilderingen op vervallen huisjes in Karlovassi
Mooie schilderingen op vervallen huisjes in Karlovassi

Het grote centrum

In het grotere centrum van Karlovasi is het leerlooiermuseum te vinden. Dit museum is tot 1 uur ’s middags te bezoeken dus je moet er wel vroeg bij zijn. Het bewerken van leer was vroeger een van de belangrijkste werkzaamheden die in deze regio plaatsvond. Verder is er een gezellig plein te vinden met diverse terrassen, clubs en bars.

Plein van Karlovasi
Plein van Karlovasi

Vooral ’s avonds wanneer de lichtjes aangaan en de lokale bewoners de straten opgaan komt het centrum tot leven. Winkelen kan hier ook heel goed. Bepakt en bezakt kwam ik terug van een middagje shoppen in het centrum.

Vakakis Winery

De grootste tip is toch wel Vakakis Winery. Deze wijngaard is iets hoger gelegen in Karlovasi. Bij aankomst wordt er van alles verteld over de geschiedenis van de wijngaard en bij het proeven van de wijnen staat er een hapje klaar. Tijdens de rondleiding in de gaard mag je ook van de druiven proeven waarvan de wijn gemaakt wordt. Deze wijnproeverij is in vergelijking met proeverijen in Nederland spot goedkoop. De proeverij is namelijk rond de 8 euro voor twee personen.

Ik hoop dat ik met deze blog de stad Karlovasi in een beter daglicht heb kunnen zetten. Er is zeker geen rede om deze stad tijdens je verblijf in Samos niet te bezoeken!

De haven van Karlovasi
De haven van Karlovasi

Deze leuke gastblog over Samos is geschreven door Kim Tol, neem ook een kijkje op haar eigen blog Storyofourlives.nl

Samos bezoeken?

Pakketreis

Met een pakketreis voor Samos word je vervoer en accommodatie geregeld. Bekijk de mogelijkheden

Accommodaties

Overnacht op een mooie plek op Samos. De leukste en goedkoopste accommodaties op Samos vind je hier

Tours

Ontdek de leukste bezienswaardigheden op Samos met een tour. Boek je tour op Samos nu

Meer Samos tips

Het dal van de nachtegalen op Samos

Samos: wat te doen op het Griekse eiland Samos?

Kajakken in Samos: ontdek de mooiste plekken met Sea Kayak Samos

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Griekenland ook leuk:

Lesbos - de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid
Griekenland

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende eilanden, ondanks dat het de thuisbasis is van Ouzo en je er de verbazingwekkende natuurlijke schoonheid van The Petrified Forest kunt vinden. Lesbos ligt in de Egeïsche zee en de hoofdstad Mytilini is ook het Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

De mooiste plekjes in Griekenland
Griekenland

De mooiste plekjes in Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Dat is niet verrassend, want het land is rijk aan schitterende eilanden, prachtige natuurlandschappen en adembenemende bezienswaardigheden. Helaas is het onmogelijk om alle plekken in Griekenland in één vakantie te bezoeken, dus is het goed om te weten welke plekken een must see zijn. Bovendien is De mooiste plekjes in Griekenland

De mooiste Griekse eilanden
Griekenland

Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Griekenland is het land van het azuurblauwe water, de idyllische huisjes met blauwe daken, de smaakvolle Griekse keuken en de zeer gastvrije mensen. Wie eenmaal de Griekse eilanden heeft ontdekt wil niets anders meer. Maar dat is ook niet zo gek, Griekenland is het land met de meeste zonuren, minste regendagen en heeft duizenden mooie Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy