Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

De mooiste Griekse eilanden

Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

De mooiste Griekse eilanden

Inhoudsopgave

Griekenland is het land van het azuurblauwe water, de idyllische huisjes met blauwe daken, de smaakvolle Griekse keuken en de zeer gastvrije mensen. Wie eenmaal de Griekse eilanden heeft ontdekt wil niets anders meer. Maar dat is ook niet zo gek, Griekenland is het land met de meeste zonuren, minste regendagen en heeft duizenden mooie eilandjes die ontdekt kunnen worden. De afgelopen jaren ben ik ook verliefd geworden op de Griekse eilanden. En helemaal na het eilandhoppen in Griekenland is de vonk overgeslagen. In deze blog deel ik de mooiste Griekse eilanden. Reis je mee?

Amorgos

Reisbestemmingen lijken soms op prachtige scenes uit een film. Bij Amorgos was dit écht letterlijk zo. Het Griekse eiland Amorgos is namelijk enorm bekend onder de Fransen, aangezien de filmhit uit 1988 ‘Le Grande Bleu’ er is opgenomen. Le Grande Bleu is een drama / komedie, is 6 keer genomineerd en heeft in totaal 3 prijzen gewonnen.

YouTube video

Het Griekse Amorgos vond ik een van de mooiste eilanden wat ik tot nu toe bezocht heb. Amorgos is nog echt authentiek en dat gevoel krijg je er ook helemaal. Zowel de plaatsjes als de natuur hebben mij zeer positief verrast. Het is een eiland waar je helemaal tot rust komt en waar de gastvrijheid zeer hoog is. Het Griekse eiland Amorgos is goed te combineren met Naxos en Tinos. Lees meer over het Griekse Amorgos!

Reisblog over het Griekse eiland Amorgos - Griekse eilanden
Amorgos – Cycladen eilanden – Griekenland

Vakantie op Amorgos?

Een vakantie op Amorgos boek je eenvoudig via Eilandhoppenopmaat.nl en Riksja Travel

Naxos

Naxos is een heel ander eiland dan Amorgos, maar absoluut niet minder. Doordat het een stuk toeristischer krijg je er een ander gevoel en doet het minder idyllisch aan dan Amorgos. Voor ons was Naxos een fijne afwisseling na het rustigere en kleinere Amorgos. Op Naxos is een stuk meer te bezoeken, de plaatsen zijn een stuk groter en het aanbod aan hotels, restaurants is daarom ook een stuk groter.

YouTube video

Wij hebben op culinair gebied erg genoten op Naxos. Er zijn ontzettend veel goede restaurants, dat het iedere dag weer lastig kiezen is waar je gaat lunchen en dineren. Naxos is ook een fijn eiland als je van tours houdt. Vanuit de haven kun je prachtige zeiltochten maken langs andere Cycladen eilanden en genieten van het azuurblauwe water. Lees meer over het Griekse eiland Naxos

Frappe drinken in Halki op Naxos - Griekse eilanden
Frappe drinken in Halki op Naxos

Vakantie op Naxos?

Een vakantie op Amorgos boek je eenvoudig via TUI, Eilandhoppenopmaat.nl en Riksja Travel

Tinos

Ook het Griekse eiland Tinos viel bij ons in de smaak. Dit mooie eiland, onderdeel van de eilandengroep Cycladen, is een bergachtig eiland ten zuiden van Andros en ten noorden van Mykonos. Wij hadden ervoor gekozen om vanaf Naxos richting Tinos te gaan, maar je kunt natuurlijk ook de volgorde aanpassen of combineren met andere Griekse eilanden.

YouTube video

Huur net als wij een auto en ga op ontdekkingstocht. Tinos kent een hoop mooie (afgelegen) strandjes met leuke strandtentjes, waar je tussen de locals en toeristen kunt genieten van een koffie of ouzo. Bezoek ook het oude klooster of een van de bergdorpjes op het eiland. Lees meer over het Griekse eiland Tinos!

Strandtentje op Tinos - Griekse eilanden
Strandtentje op Tinos

Vakantie op Tinos?

Een vakantie op Tinos boek je eenvoudig via Eilandhoppenopmaat.nl en Riksja Travel

Samos

Maar ook de wat bekendere Griekse eilanden heb ik bezocht. Zo is Samos zonder enige twijfel mijn favoriete Griekse eiland. Het mooie aan Samos vind ik vooral dat het zo’n groen eiland is in tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden. Bij het landen met het vliegtuig zie je al hoe groen het eiland is. Wij zaten zelf met ons verblijf in de buurt van Pythagoreio, waar we regelmatig heen zijn gegaan voor een drankje bij de haven. Bij de haven van Pythagoreio hangt een fijne sfeer en zitten veel goede restaurants. Samos is het ideale eiland voor stelletjes die graag een relaxte vakantie willen hebben.

Terrasje pakken in Pythagorion - Samos
Terrasje pakken in Pythagorion op Samos

Vakantie op Samos?

Een vakantie op Samos boek je eenvoudig via TUI

Zakynthos

Nog een mooi eiland in Griekenland wat je niet mag missen is Zakynthos. Zakynthos ligt net als Corfu westelijk en aan de kant van Italië. Het is een mooi eiland en heeft veel idyllische plekjes. Het eiland is heuvelachtig en kent net als de andere Griekse eilanden veel zonuren. Maar van een flinke onweersbui moet je op Zakynthos ook niet gek opkijken. Verwacht op het eiland geen grote clubs of discotheken, daarvoor kun je beter naar Kreta of Kos gaan.

Zakynthos is net als Samos een idyllisch eiland en heeft alle ingrediënten voor een relaxte zonvakantie. Als je naar Zakynthos gaat dan is een excursie naar Navagio Beach, ook wel beter bekend als ‘Shipwreck Beach’ een echte aanrader. Je zult verstelt staan hoe blauw het water hier is. Zakynthos is trouwens ook bekend als schildpadden eiland. De ‘Caretta Caretta schildpad’ is erg bekend.

Vakantie op Zakynthos?

Een vakantie op Zakynthos boek je eenvoudig via TUI

Corfu

Corfu kun je aardig vergelijken met Zakynthos. Corfu is het meest Noordelijk gelegen eiland van Griekenland en behoort tot de Ionische Eilanden van Griekenland. Ook Corfu leent zich goed voor het huren van een auto. Op deze manier kun je veel van het eiland zien. Corfu is een prachtig eiland waar families, maar ook stelletjes graag heen gaan. Lees meer over Corfu

Uitzicht Pantokrator op Corfu
Uitzicht Pantokrator op Corfu

Vakantie op Corfu?

Een vakantie op Corfu boek je eenvoudig via TUI

Kos

Het eiland Kos is misschien hier wel de vreemde eend in de bijt. Dit komt vooral omdat het eiland wat meer in trek is bij jongeren in tegenstelling tot de andere eilanden. Maar Kos is een zeer interessant eiland. Want zowel voor vermaak als voor je rust is het Griekse eiland Kos zeer geschikt. Zo kun je het bruisende centrum van Kos-stad bezoeken, maar kun je ook op de fiets stappen en de wat kleinere plaatsen opzoeken en tot rust komen. Het eiland is zeer geschikt om te fietsen. Zo kun je idyllische strandjes bezoeken maar kun je ook een heetwaterbron bezoeken en ontstressen en genieten van het warme water wat uit de bergen stroomt.

De haven van Kos-stad
De haven van Kos-stad

Vakantie op Kos?

Een vakantie op Kos boek je eenvoudig via TUI

En zo zijn er nog veel meer mooie Griekse eilanden om te bezoeken. Zodra ik weer nieuwe pareltjes heb ontdekt laat ik het je natuurlijk weten. Meer leuke reistips over Griekenland? Neem dan een kijkje op onze Griekenland-pagina.

Zelf een Griekenland reis plannen?

Heb jij liever zelf de touwtjes in handen en wil jij graag je eigen Griekenland reis plannen? Regel het nu:

Plan je reis door Griekenland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Griekenland