Druk en uniek Dubrovnik in Kroatië (stedentrip Dubrovnik)

Gepubliceerd: 10 dec 2019 | Foto: Leuke bezienswaardigheden tijdens stedentrip Dubrovnik

Leuke bezienswaardigheden tijdens stedentrip Dubrovnik
Reisblog Liefde voor Reizen

Iedereen heeft wel al eens gehoord van Dubrovnik, de Unesco-stad in het uiterste zuiden van Kroatië. Het is dan ook een veelbezochte plek en ware toeristische trekpleister. Als je weet dat er zelfs dagelijks cruiseschepen aanmeren, dan weet je ook aan welke mensenstromen je je kan verwachten. Maar ook dat de stad heel wat te bieden moet hebben.

In Dubrovnik
In Dubrovnik

Dubrovnik bereiken

Je kan Dubrovnik het makkelijkst bereiken met de auto of met de ferry vanuit de Kroatische eilanden. De binnenstad zelf heeft geen openbaar vervoer. Je kan wel een pendelbus nemen van de rand van de stad naar het centrum.

Stadspoort van Dubrovnik in Kroatie
Stadspoort van Dubrovnik

Parkeren kan bij de stadsmuur of wat verderop in de haven. Om de ommuurde binnenstad te bezoeken, ben je aangewezen op de benenwagen.

Tip: Denk erom dat als je met de auto komt, je sowieso door Bosnië moet rijden en je een internationaal paspoort nodig hebt aan de grenscontrole!

Goede schoenen

Stevige schoenen zijn zeker geen overbodige luxe in Dubrovnik: de vele trappen, de oude bestrating en tegels zijn namelijk spekglad, zeker als het er regent. Hoewel Dubrovnik een warme, zonnige bestemming is, kan het er ook flink regenen. Vergeet dus zeker je poncho niet!

Fontein van Onofrio
Fontein van Onofrio

Dubrovnik bezoeken

Trek zeker genoeg tijd uit voor je bezoek aan de stad en de stadsmuren. Je kan beginnen met een wandeling over de stadsmuren of eerst bij de palmbomen genieten van het mooie uitzicht op de zee en de stadsomwalling.

Stadsomwalling van Dubrovnik
Stadsomwalling van Dubrovnik

Als je niet van cultuur en eeuwenoude gebouwen houdt, kan je niet veel doen in het stadscentrum zelf. De kleine straatjes nodigen uit om erin te verdwalen en ook de oude haven is een wandeling waard.

De oude haven
De oude haven

Franciscanenklooster

Loop zeker eens binnen in het Franciscanenklooster. Alleen al voor de prachtige kloostergang is dat een must see. Het is ook de ideale plaats om even te ontsnappen aan de grote mensenmassa. Wat heel bijzonder is, is dat je er de op twee na oudste apotheek ter wereld kan bezoeken (foto’s nemen verboden). De authentieke houten inrichting, de oude potjes en reageerbuisjes: zo uniek!

Franciscanenklooster in Dubrovnik
Franciscanenklooster

Paleis van de Rector

Het Paleis van de Rector wordt terecht een van de mooiste gebouwen van Dubrovnik genoemd. Je ziet er verschillende stijlen in elkaar overvloeien.

Paleis van de Rector in Dubrovnik
Paleis van de Rector (vanbinnen)
Paleis van binnen
Paleis vanbinnen

De buitengalerij, de binnenplaats, de oude cellen en de vertrekken van de rector zelf maken dat het bezoek aan het paleis boeiend genoeg is om de talrijke terrasjes op het hoofdplein even links te laten liggen 😉

Paleis van de Rector
Paleis van de Rector

Eten & drinken in Dubrovnik

Het beste adresje is volgens ons Café Festival. Je kan er zowel terecht voor een lunch als voor een drankje of vieruurtje. De wachttijden kunnen tegenvallen, maar de supervriendelijke bediening maakt veel goed.

Café Festival in Dubrovnik
Café Festival

De visrisotto was er niet te versmaden ;). En bovendien kregen we een overheerlijk huisbereid dessert als beloning voor ons geduld.

visrisotto van Cafe Festival
Visrisotto

Congo bar Dubrovnik

Ook Congo bar Dubrovnik (meerdere vestigingen in Kroatië) is een leuk adresje! Vooral voor … cheese cake!

Cheese cake van Congo Bar
Cheese cake van Congo Bar

Hoewel we meer regen dan zon hadden in Dubrovnik, hebben we er echt van genoten. Nog eens een keertje teruggaan sluit ik daarom zeker niet uit!

Geniet van de prachtige kust
Geniet van de prachtige kust

Heb jij Dubrovnik al eens bezocht?

Deze leuke gastblog over Dubrovnik is geschreven door gastblogger Valerie.

Ook het mooie Dubrovnik bezoeken? Bekijk hier de mogelijkheden. Rondreizen door Kroatië? Bekijk hier de opties!

Meer leuke blogs over Kroatië:

Eilandhoppen in Kroatië: met de zeilboot langs de mooiste plekken!

Top 5 bezienswaardigheden in Kroatië

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Kroatië

Istrië de weinig ontdekte regio van Kroatië
Kroatië

Istrië: de weinig ontdekte regio van Kroatië

Ontdek Istrië, Kroatië – Groene zones, rode zones, quarantaine… deze begrippen zijn een aantal maanden geleden geïntroduceerd om aan te tonen hoe de besmettingsgraad, en bijgevolg het reisadvies, in een bepaald gebied in Europa is. Het geeft weer of het verstandig of zelfs toegelaten is, om naar dat land te reizen. Na enkele weken kleurde Istrië: de weinig ontdekte regio van Kroatië

Eilandhoppen in Kroatië
Kroatië

Eilandhoppen in Kroatië: met de zeilboot langs de mooiste plekken!

Kroatië heeft een kilometerslange kustlijn en alles is mogelijk! Of het je nu een natuur- of sportliefhebber bent, of komt voor de cultuur en steden. Graag kampeert of meer een luxe vakantieganger bent, de vele mogelijkheden in Kroatië laten niet te wensen over. Een zeilvakantie in Kroatië biedt de unieke mogelijkheid om een natuur en Eilandhoppen in Kroatië: met de zeilboot langs de mooiste plekken!

Krka meren in Kroatië!
Kroatië

Top 5 bezienswaardigheden in Kroatië

Afgelopen zomer ben ik naar Kroatië geweest. Wij verbleven in Zaton, vlakbij Zadar. We zijn niet naar heel veel plekken rondom Zadar geweest, omdat het simpelweg te ver rijden was in 1 dag. Daarom zou ik zeker nog een keer terug willen en plaatsen zoals Split, Dubrovnik en naar de Plitvice meren willen gaan. Natuurlijk Top 5 bezienswaardigheden in Kroatië

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy