Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De 3 leukste dingen om te doen in Sri Lanka

De 3 leukste dingen om te doen in Sri Lanka

De 3 leukste dingen om te doen in Sri Lanka

De 3 leukste dingen om te doen in Sri Lanka

Inhoudsopgave

Gastblogger Jarah neemt je mee naar het indrukwekkende Sri Lanka. Wat moet je absoluut doen als je in Sri Lanka bent, lees nu zijn ervaringen. Tip: bekijk ook zeker even zijn reisvideo onder deze blog. Adembenemende videobeelden waardoor je nog meer zin krijgt in je rondreis door Sri Lanka!

Surfen

Of je nou een beginnend surfer bent of al wat meer advanced. Sri Lanka is perfect voor alle niveaus. Er zijn genoeg kustplaatsen waar je boards kunt huren om te gaan spelen in de zee. Zelf heb ik gekozen voor Weligama en Midigama. Weligama is perfect voor de mensen die nog nooit op een board gestaan hebben, of die slechts een paar keer gesurfd hebben. Midigama zou ik zeggen, is de plek voor de medium en advances surfers. Dit is ook een wat meer surfdorpje puur gericht op het surfen. Een prachtige plek zoals je ook ziet aan de surf beelden in de video.

Tip: Smeer je altijd in met de westerse zonnebrandcrème of zink, voordat je het water in gaat. Ik heb een jongen gezien met 2e graads brandwonden op zijn gezicht, omdat hij lokale zonnebrandcrème had gebruikt.

Huur een scooter of TukTuk

Regelmatig heb ik een scooter gehuurd in Sri Lanka. Dit kost slechts een euro of 7 per dag. Je betaalt dan nog wel voor de benzine a 3 euro per dag. Niks van te zeggen en je ziet de meest prachtige plekken van Sri Lanka. Ik heb een scooter gehuurd in Sigiriya, Ella en Mirissa. Op deze plekken heb ik ook het meest kunnen zien en doen, mede dankzij de scooter. Ik ben op plekken geweest waar echt geen enkele toerist te vinden is. Erg bijzonder. Zoals de groene velden in de video. Dit is een plek waar ik na een half uur rijden terecht kwam, net buiten Sigiriya. Vraag de locals gerust om tips van waar het mooi is.

Daarnaast heb ik theeplantages, watervallen en natuurlijk de toeristische hotspots met een scooter kunnen doen. Wil je kunnen rondtouren met meerdere mensen, dan kun je ook een TukTuk huren. Dit heb ik genoeg toeristen zien doen.

Tip: Let goed op, want in Sri Lanka houden ze zich niet echt aan snelheidsregels. De bussen daar rijden als gekke.

Hiken

In Sri Lanka zijn genoeg wandeltochten die je kunt doen, welke je naar een adembenemende plekken leiden. Doe zelf van tevoren even kort onderzoek over welke hikes je wel en niet wilt doen. Ik maakte de fout door geen tijd te maken voor de grote Adam’s Peak klim. Hier bleek je wel 2 à drie dagen voor uit te moeten trekken, wil je niet al te gehaast hoeven doen. Wel heb ik de ‘’Little Adam’s Peak’’ en Ella Rock gedaan in mijn favoriete dorpje Ella. De eerste is relatief makkelijk te doen. Je komt uiteindelijk uit op een prachtig uitzicht. Ella Rock is wat meer pittig, maar dat geeft weer extra voldoening zodra je de top bereikt. Je staat letterlijk op ooghoogte van de wolken. Buiten deze bekende beklimmingen, zijn er tal van andere hikes die je kunt ondernemen.

Tip: Vertrek niet te laat naar Ella Rock. Ik moest bijna de berg op rennen om voor het donker terug te kunnen zijn. Dat raad ik je niet aan.

Kortom:Sri Lanka heeft enorm veel te bieden. Van indrukwekkend veel groen tot aan de mooiste surfstranden. Het land is nog erg puur en vriendelijk, dus ga er heen nu het toerisme nog niet de overhand heeft gekregen!

Bekijk mijn reisvideo over Sri Lanka

YouTube video

Deze leuke gastblog en prachtige reisvideo is gemaakt door Jarah Gartener Simons, volg hem ook op: Instagram of Youtube

Meer inspiratie over Sri Lanka?

TIP: vraag nu de gratis reisgids aan een laat je inspireren over Sri Lanka!

Zin in een rondreis door Sri Lanka? Bekijk de mogelijkheden!

Plan je reis door Sri Lanka
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Sri Lanka