Wat te doen in de badplaats Negombo? 5 leuke bezienswaardigheden!

Gepubliceerd: 02 jul 2019 | Foto: Wat te doen in de badplaats Negombo? 5 tips voor leuke bezienswaardigheden!

Negombo is een kleine badplaats in het westen van Sri Lanka. Door de gunstige ligging is Negombo het perfecte start- of eindpunt van een rondreis door Sri Lanka. Binnen een half uur ben je namelijk al op het vliegveld van Colombo.

Het is een kleine stad met wat leuke bezienswaardigheden. Sri Lanka heeft zoveel meer te bieden, dus blijf hier niet al te lang plakken! Negombo ligt aan zee en veel hotels liggen hier dan ook aan het strand. Langs de Negombo Beach Road vind je veel winkeltjes en gezellige restaurants.

Negombo is hoofdzakelijk Christelijk en wordt ook wel ‘Little Rome’ genoemd. Je zult hier dan ook veel kerken tegenkomen. Negombo is in het verleden meerdere keren in handen van de Nederlanders geweest. Je vindt hier nog de overblijfselen daarvan, zoals The Dutch Fort en The Dutch Canals. Je kunt in Negombo ook je hart ophalen als je een watersport-fan bent. Je kunt hier bijvoorbeeld goed duiken en kitesurfen.

5 leuke bezienswaardigheden in Negombo

1. Bezoek de vismarkt

Iedere dag varen de vissers met hun catamarans op de Indische Zee op zoek naar vis. De gevangen vis wordt op de vismarkt doorverkocht aan handelaren en de lokale bevolking. Je kunt een bezoek brengen aan deze vismarkt, welke de een na grootste van Sri Lanka is. Hier zie je hoe de vis wordt gedroogd, schoongemaakt en uiteindelijk uitgestald wordt om verkocht te worden. Het kan er wat stinken en glibberig zijn, maar het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in het dagelijks leven op de vismarkt!

Breng een bezoek aan de vismarkt in Negombo
Breng een bezoek aan de vismarkt

2. Vaar over The Dutch Canals

De Nederlanders hebben in het verleden van Negombo tot Colombo en Puttalam in zo’n 120 kilometer aan kanalen aangelegd. Deze kanalen werden gebruikt om specerijen te vervoeren. Je kunt in Negombo op de fiets of in een tuktuk langs de mooiste plekken rondom de kanalen rijden, maar je kunt ook een boottocht over de kanalen maken. Het is leuk om een stukje Nederlandse geschiedenis terug te zien in deze stad!

3. Bewonder The Dutch Fort

In de buurt van de Negombo Lagoon vind je The Dutch Fort. Oorspronkelijk was het een Portugees fort, welke is overgenomen en versterkt door de Nederlanders. Als Nederlander mag je dit fort eigenlijk niet missen, maar wees niet teleurgesteld als je niet veel kunt zien. Het fort wordt namelijk tegenwoordig gebruikt als gevangenis en daardoor kun je dus niet erg dichtbij komen. Heel veel meer dan de mooie toegangspoort kun je hier dus niet bewonderen. Aan de linkerkant van de toegangspoort staat een Nederlands kerkje. Het is de moeite waard om deze te bezichtigen.

4. Maak een boottocht op het Muthurajawela Marsh Moeras

Muthurajawela Marsh is een watergebied in het zuiden van de lagoon van Negombo. Het noordelijke deel is uitgeroepen tot reservaat. Het moeras vormt een mix van zoet en zout water dat met vloed vanuit de oceaan wordt vermengd. Je vindt hier zo’n 75 soorten vogels en je hebt de kans om krokodillen, varanen, schildpadden, tijgerpythons, apen en otters te spotten. Er gaan diverse excursies naar het moeras waarbij je met een boot tussen de prachtige mangrovebossen vaart. Erg leuk om te doen! Tip:Het kan druk zijn, dus reserveer deze excursie van te voren.

Boottocht op het Muthurajawela Marsh Moeras
Boottocht op het Muthurajawela Marsh Moeras

5. Bezoek het Munneswaram Tempelcomplex (circa 50 km. van Negombo)

Ten noorden van Negombo vind je het Munneswaram Tempelcomplex, één van de belangrijkste hindoetempels van Sri Lanka. De bouwstijl lijkt op de felgekleurde, piramidevormige tempels uit Zuid-India. Het complex bestaat uit vijf tempels. De centrale tempel is opgedragen aan de god Shiva. De overige tempels zijn opgedragen aan de goden Ganesha, Kali en Ayyanayake. Deze plek is (nog) niet erg toeristisch en dus een fijn tempelcomplex om te bezoeken en zo meer te weten te komen over het hindoeïsme.

Kortom, Negombo is een leuke bestemming om wat tijd door te brengen voor of na je vlucht en om te genieten van het mooie uitzicht op zee. 

Wat vond jij van Negombo?

Heb je nog aanvullende tips voor leuke bezienswaardigheden? 

Wil je meer weten over een reis door het prachtige Sri Lanka? Bekijk dan deze landenpagina boordevol informatie, tips en de mooiste foto’s: https://ontdekjebestemming.nl/ontdek-sri-lanka/

Enthousiast geworden?

Wil jij ook graag het prachtige Sri Lanka ontdekken? Bekijk de mogelijkheden! Tip: vraag de gratis reisgids aan en lees meer over het mooie Sri Lanka.

Meer Sri Lanka reistips:

Udawalawe National Park: Dé plek in Sri Lanka om wilde olifanten te spotten!

Wat te doen in het bruisende Kandy?

De 3 leukste dingen om te doen in Sri Lanka

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Sri Lanka

De 3 leukste dingen om te doen in Sri Lanka

Gastblogger Jarah neemt je mee naar het indrukwekkende Sri Lanka. Wat moet je absoluut doen als je in Sri Lanka...

Udawalawe National Park: Dé plek in Sri Lanka om wilde olifanten te spotten!

Het Udawalawe National Park ligt in het zuiden van Sri Lanka en is één van de beste plekken om olifanten...

Wat te doen in het bruisende Kandy?

Kandy is één van de grotere steden van Sri Lanka en was de laatste hoofdstad van de Singalese koningen, voordat...

5 leuke bezienswaardigheden in Sri Lanka

Eerder plaatsten wij het artikel 7 redenen waarom Sri Lanka op ieders bucketlist thuishoort. De meerderheid van de lezers was het er...

7 redenen waarom Sri Lanka op ieders bucketlist thuishoort

Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan. Een land met een enorme diversiteit, waar je tijdens je reis cultuur,...

Prachtige drone video over Sri Lanka gemaakt door Coen Swijnenberg

De stemronde voor de Drone Awards is ondertussen geopend. Als reisblogger ben ik tegenwoordig erg geïnteresseerd in drone video's, omdat je...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy