Ontdek het Ierse Howth, vlakbij Dublin

Howth: prachtige natuur vlakbij het bruisende Dublin

Gepubliceerd: 09 mei 2019 | Foto: Ontdek het Ierse Howth, vlakbij Dublin

Wie mij goed kent, weet dat ik gek ben van Ierland en graag te vinden ben in Dublin. Ook dit jaar ben ik weer naar het gezellige Dublin geweest. Dit keer ging ik samen met mijn broer en zus. Het werd een onvergetelijk weekend waarbij we genoten hebben van de stad, maar ook een stukje Ierse natuur hebben ontdekt. Over die Ierse natuur vlakbij Dublin wil ik het graag hebben. Reis met mij mee naar Howth, een schiereiland op 40 minuten rijden vanaf het centrum van Dublin.

Vuurtoren Howth
Vuurtoren Howth

Howth

Ik had er zelf nog nooit van gehoord. Tijdens het uitpluizen van gebieden op Google Maps viel mijn oog op dit schiereiland. Ik ben meteen gaan Googlen en tijdens het bekijken van de foto’s en lezen van informatie was ik meteen enthousiast. Dit wil ik zien!

Na 2 heerlijke dagen in Dublin hadden wij voor zondag ons bezoek aan Howth gepland. Wij pakten de Dart (trein) vanaf Connolly station en waren binnen 30 minuten bij het Howth Railway Station.

Van Connolly Station naar Howth Railway Station

Wij waren niet de enigen, de trein zat aardig vol en bij het Howth Railway Station, wat overigens het laatste station was op deze rit, merkten wij ook dat het heel druk was. Het was die dag dan ook prachtig weer, 14 graden en het zonnetje scheen.

Visparadijs

Vanaf het station liepen wij direct naar links om de haven te bekijken. Diverse leuke restaurants en winkels zitten aan deze kade, waar met name visliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Pas wel op voor de vele meeuwen die er vliegen, voor je het weet ben je je vis kwijt of zit je onder de meeuwenpoep. Wij zijn tot het einde gelopen en daarna weer terug om de rest van Howth te bekijken.

Toeristen in de rij voor verse vis
Toeristen in de rij voor verse vis

Italiaans ijs

Als we aan de andere kant langs het water lopen zien we veel vissersbootjes en een stukje verderop veel visnetten liggen, waar zo hier en dan een krabbetje of klein visje tussen zit. We steken de weg over om de hoofdstraat te pakken, waar weer leuke restaurants, koffiebarretjes en winkeltjes zitten. Ook visliefhebbers gaan hier zeker slagen. Het valt ons op dat er veel groepen van Italiaanse scholieren rondlopen. Wellicht een studiereis. Aangezien het zonnig weer is, is het bij de (Italiaanse) ijssalons in Howth ook erg druk.

Wanneer we richting de cliffen lopen en we starten aan onze cliffwalk begin ik het pas echt leuk te vinden. We zijn niet de enigen die aan deze walk beginnen, maar dat mag de pret niet drukken.

Uitwaaien op de pier in Howth
Uitwaaien op de pier in Howth

Vanaf het moment dat we steeds meer natuur zien, hebben we echt het gevoel dat we even heel erg anders zijn. Hiervoor zijn we natuurlijk richting Howth gegaan. Om even de stad achter ons te laten en verrast te worden door typisch Ierse natuur. Ook deze keer ben ik weer onder de indruk. Het beginstuk is al betoverend mooi.

Mooi uitzicht over het water
Mooi uitzicht over het water

We zien het water tegen de rotsen klotsen, meeuwen boven het water zweven en als we iets hoger kijken prachtige Ierse huizen. Wat een mooie plek is dit!!

Prachtige rotsen in het water bij Howth
Prachtige rotsen in het water bij Howth
Cliff walk bij Howth
Cliff walk bij Howth

Hoe verder we naar boven gaan hoe mooier het landschap wordt. Als je wilt kun je hier uren rondlopen en genieten van de Ierse natuur.

Een gevarieerd landschap, met ook paarden
Een gevarieerd landschap, met ook paarden
Mijn zus geniet van het zonnetje!
Mijn zus geniet van het zonnetje!
Hoge cliffen Howth Ierland
Hoge cliffen, Howth

Wij besluiten om na een uur weer naar beneden te gaan en een koffietentje op te gaan zoeken. Wat een schitterende plek en zo dicht bij Dublin. Ik kan Howth aan iedereen aanraden die een lang weekend naar Dublin gaat.

Video over Howth

Zin in een stedentrip Dublin?

Wil jij ook het prachtige Howth bezoeken? En combineren met een stedentrip Dublin? Bekijk dan hier de mogelijkheden!

Meer Dublin reistips

Dublin: bruisende stad omgeven door schitterende natuur!

The Clarence Hotel Dublin: overnachten in het hotel van Bono & The Edge

10 x doen tijdens kerst in Dublin

Stedentrip Dublin, veel meer dan alleen maar gezellige pubs

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy