Is een camper iets voor mij? De voor- en nadelen van een camper!

Gepubliceerd: 21 nov 2022 | Foto: Is een camper iets voor mij?

Is een camper iets voor mij?
Reisblog Liefde voor Reizen

Het huren van een camper is hot. Steeds meer mensen hebben de smaak te pakken en kiezen voor een camperreis in plaats van een rondreis met de auto en het boeken van losse hotels. Maar hoe weet je nou of een camperreis iets voor jou is? Speciaal voor de twijfelaars onder ons hebben wij de voor- en nadelen van het huren van een camper op een rijtje gezet. Wij geven antwoord op jouw vraag: Is een camper iets voor mij?

De voordelen van het huren van een camper

Het huren van een camper heeft veel voordelen. Wij zetten een paar voordelen op een rijtje:

Vrijheid

Een van de belangrijkste voordelen van het huren van het camper is zonder twijfel de vrijheid die je hebt. Het rijden in een camper geeft je het gevoel van vrijheid. Zie je een mooie plek dan kun je eenvoudig even stoppen en genieten van die mooie plek. Maak zelf een kopje koffie (je keuken heb je altijd bij je) en geniet! Ook geeft een camper je de mogelijkheid om ergens een extra nachtje te verblijven als het je goed bevalt. Met hotels en een vast reisschema is dit een stuk lastiger om te realiseren.

Alles bij de hand

Nog een groot voordeel van het maken van een camperreis is dat je alles bij de hand hebt. Je hoeft niet te zeulen met je koffers van hotel naar hotel, je hebt alles bij je in de camper. Jouw camper is je ’thuis’ voor de komende weken. Ook hoef je niet dagelijks te wachten totdat je eindelijk mag inchecken in je hotel, je kunt dus rusten wanneer je dat zelf wilt. Even een uurtje de ogen dicht doen voordat je de reis weer verder voortzet is dan ook zo gedaan.

Overnachten op de mooiste plekjes

Met het rondreizen met een camper kom je op de mooiste plekjes. Wakker worden met de meest adembenemende vergezichten, samen de zonsondergang bekijken vanuit de camper en overnachten tussen wildlife, met een camper beleef je het allemaal. Terwijl je voor luxe hotels (met een schitterend uitzicht) de hoofdprijs betaald, kun je met je eigen camper eenvoudig op de mooiste plekjes logeren. En dichterbij de natuur kom je niet. Met je eigen camper overnacht je op een meest natuurrijke plekjes en ben je helemaal één met de natuur.

De nadelen van het huren van een camper

Maar het huren heeft ook zeker nadelen. Dit zijn een paar nadelen waar je rekening mee moet houden:

Minder ruimte

In vergelijking met een hotel of appartement ben je toch een stuk meer beperkt qua (leef)ruimte. Je moet iets creatiever zijn, vaste plekjes hebben en zorgen dat het geen zooitje wordt. Afhankelijk van het type camper wat je huurt kun je ook bijvoorbeeld gebruik moeten maken van openbare toiletten en douches. Met het boeken van hotels heb je hier weer geen last van.

Het rijden gaat minder snel

Een camper is een stuk groter dan een auto, het rijden gaat daarom een stukje minder snel. Hier moet je dan ook rekening mee houden in je reisschema. Je zult niet vaak niet sneller rijden dan 100 km per uur op snelwegen. Maar als je rondreist heb je natuurlijk veel nieuwe dingen te zien en te ontdekken, geniet dan ook van elk moment tijdens de rit.

Meer tanken / meer verbruik

Campers en met name de grote Amerikaanse en Canadese campers zijn helaas niet zuinig in het verbruik. Tijdens een grote rondreis zal je bijna elke dag wel moeten tanken. Houd hier rekening mee! Hoeveel het verbruik is is natuurlijk afhankelijk van de bestemming en de huidige prijs van de benzine (of diesel) in het land.

Een camper huren?

Hebben de voordelen van het huren van een camper jou over de streep getrokken en kun je niet wachten om op pad te gaan met je eigen camper? Neem dan snel contact op met de experts van Travelhome. Zij kunnen jou advies geven en de juiste camper voor je regelen voor een onvergetelijke rondreis door bijvoorbeeld Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen of Schotland. Maar er zijn ook nog veel meer mooie bestemmingen om een camper te huren. Bekijk nu de mogelijkheden

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

5 redenen waarom je in 2021 een camperreis moet maken
Camperreizen

5 redenen waarom je dit jaar een camperreis moet maken!

2022 gaat hét camperreis jaar worden! Als je het ons vraagt tenminste. Vaste camperreizigers hoeven wij natuurlijk niet met deze blog te overtuigen. Maar mensen die twijfelen over een camperreis kunnen we hiermee wellicht over de streep trekken. 5 redenen waarom je in 2022 een camperreis moet maken. Daar gaan we! 1. Je eigen slaapplek 5 redenen waarom je dit jaar een camperreis moet maken!

5 redenen waarom je dit jaar absoluut een camperreis moet maken!
Camperreizen

5 redenen waarom je dit jaar absoluut een camperreis moet maken!

Niet ervaren camperreizigers zitten vaak in dubio: gaan we een auto huren en losse hotels boeken of kiezen we voor de volledige vrijheid en gaan we voor een camperreis. Camperreizen Het reizen met een camper is ontzettend leuk en heeft veel voordelen. In deze blog delen wij 5 redenen waarom je dit jaar absoluut een 5 redenen waarom je dit jaar absoluut een camperreis moet maken!

De meest campervriendelijke landen ter wereld
Camperreizen

De meest campervriendelijke landen ter wereld

Reizigers die eenmaal een camperreis hebben gemaakt, willen daarna niets anders meer. Die prachtige landschappen, magische momenten en natuurlijk vrijheid die je krijgt met het reizen met een eigen camper. Niet in elk land is het even makkelijk om een campertrip te maken. Je hebt nou eenmaal te maken met andere regels, andere wegen en De meest campervriendelijke landen ter wereld

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy