Zoek
Sluit dit zoekvak.

Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Landschap Noorwegen

Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Landschap Noorwegen

Inhoudsopgave

Een van de mooiste landen van Europa is zonder twijfel Noorwegen. Een reis door dit prachtige Scandinavische land betekent ontelbare Fjorden, indrukwekkende landschappen, mooie natuur, heel veel ruimte en de mooiste plekken om te kamperen. Een van de leukste manieren om Noorwegen te ontdekken is met de camper. Die vrijheid die je hebt om de mooiste plekken van Noorwegen op eigen gelegenheid te kunnen ontdekken is onbetaalbaar. Je kunt zelf een camper huren en je dagen van begin tot eind zelf inplannen, maar je kunt de route ook door experts laten uitstippelen, zodat je geen mooie plekken in Noorwegen mist. In deze bloggen vertellen wij wat de voordelen zijn van een camperreis door Noorwegen en waar je op moet letten bij het huren van een camper. Here we go!

Adembenemende natuur

Noorwegen staat bekend om de adembenemende landschappen en natuur. Met het huren van een camper kun je zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. In plaats van slapen in standaard hotels, waarbij je vaak tussen veel toeristen bent, heb je nu de mogelijkheid om wakker te worden midden in de natuur. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten aan een mooi Noors meer, of midden in het bos. Geniet van alle rust en geluiden om je heen of neem in de ochtend een verfrissende duik in een van de vele mooie Noorse meertjes.

Prachtige landschap in Noorwegen

Vrijheid en flexibiliteit

Als je zelf een camper huurt en de plek bevalt je goed, dan blijf je toch lekker nog een nachtje. Heb je het wel gezien, dan rij je gewoon een stukje verder. Er zijn altijd weer nieuwe mooie plekken in Noorwegen die op je wachten. Die vrijheid die je met een camper hebt vinden veel reizigers fijn, omdat ze niet vastgeplakt zitten aan plekken en ergens op een bepaalde tijd moeten zijn. Want zeg nou zelf: de onverwachtse reismomenten zijn toch ook vaak het leukste van een reis?

Buitenactiviteiten

Als je van het buitenleven houdt en van buitenactiviteiten dan is het huren van een camper in Noorwegen ook een goed idee. Met een camper ben je vrijwel altijd in de buurt van mooie wandel- of fietspaden. En kun je bijvoorbeeld ook heel eenvoudig een kajak huren of gaan vissen. De meeste camper plaatsen liggen op een mooie plek in de natuur, waarbij leuke buitenactiviteiten nooit ver weg zijn.

Het noorderlicht

Wie door Noorwegen reist heeft kans om het noorderlicht (aurora borealis) te spotten. Vooral in het noorden van Noorwegen is er een kans om dit bijzonder natuurverschijnsel te zien. Tijdens een campertrip heb je een nog grotere kans om dit te zien, aangezien je tijdens een camperreis veel meer buiten leeft en bent. Zie jij jezelf al voor je camper zitten tijdens dit bijzondere natuurverschijnsel? Zorg in ieder geval voor een goede camera tijdens je camperreis, want het Noorderlicht is nóg beter waar te nemen op met je camera!

Veiligheid

Noorwegen wordt gezien als een veilig land om te wonen en te reizen. De veiligheidsrisico’s in Noorwegen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. De misdaadcijfers zijn op dit moment in Noorwegen laag. Houd wel altijd rekening in steden en op vliegvelden (waar het drukker is) met zakkenrollers.

Houd ook altijd de weersvoorspellingen in de gaten. Noorwegen kan soms te maken krijgen met hevige regenval waardoor plaatselijk aardverschuivingen kunnen optreden. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk!

Waar moet je op letten bij het huren van een camper?

  • Type camper: er zijn verschillende soorten campers te huren, van een campervan tot een buscamper. Kies het type camper wat het beste bij je past. Vind je een kleine camper prettiger om in te rijden, kies dan daarvoor. Of kies je liever voor meer ruimte en gemak, dan zijn de grotere type campers misschien iets meer voor jou.
  • Grootte van de camper: ga je met z’n tweeën reizen, dan is een kleinere camper handiger. Ga je met meer reisgenoten een camperreis maken, zorg dan dat je genoeg slaapplekken hebt en genoeg ruimte. Kies ook de juiste indeling: ga je voor keukenfaciliteiten, een badkamer of opbergruimte?
  • Budget: campers zijn er in allerlei prijsklasse. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Hoe luxer een camper…hoe duurder de camperreis. Houd ook rekening met de brandstof, verzekeringen, tolwegen en eventuele kampeergelden.
  • Rijbewijs en leeftijdseisen: controleer altijd de leeftijdseisen voor het huren van een camper. In sommige gevallen moet je minimaal 21 of 25 jaar oud zijn. Zorg er ook voor dat je een geldig rijbewijs hebt dat geldig is in het land waar je de camper huurt.
  • Ophalen en terugbrengen: Kijk altijd goed waar je de camper moet ophalen en weer moet terugbrengen. Het te laat inleveren van de camper kost vaak extra en dat is natuurlijk zonde. Let goed op de exacte tijden dat een camper ingeleverd moet worden, zo voorkom je extra kosten.

Heb je meer vragen over het huren van een camper in Noorwegen? De experts van Travelhome hebben veel kennis over het huren van een camper en helpen je graag bij het vinden van de ideale camper.

Mooie plekken om te bezoeken

Ben je ook helemaal om en gaat die camperreis door Noorwegen er nu echt van komen? Dan wil je natuurlijk wel wat mooie plekken in Noorwegen weten om te bezoeken met de camper. Zo is het bijvoorbeeld gaaf om beroemde fjorden zoals Geirangerfjord, Nærøyfjord, Sognefjord en Hardangerfjord te bezoeken. Vind je enkele van de hoogste bergen van Noorwegen in Nationaal Park Jotunheimen en mag je de Lofoten-eilanden niet missen. Dit is een eilandengroep voor de kust van de provincie Nordland in het noorden van Noorwegen en geliefd onder Scandinavië liefhebbers vanwege de adembenemende landschappen.

Een van de meest indrukwekkende routes om te nemen in Noorwegen is zonder twijfel Trollstigen. Dit is de bekendste bergpas van Noorwegen en absoluut een bezoek waard. En wil je je camperreis nog bijzonderder maken? Dan mag een bezoek aan de Noordkaap (het noordelijkste puntje van het Europese continent) natuurlijk niet ontbreken. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekken om te bezoeken in Noorwegen. Neem voor onze persoonlijke tips een kijkje op de Noorwegen pagina en laat je inspireren voor je volgende reis.

Trollstigen in Noorwegen

Camper huren in Noorwegen

Enthousiast geworden en kun je ook niet wachten om een camperreis door Noorwegen te maken? Het huren van een camper in Noorwegen is heel eenvoudig en zeker met hulp van de experts van Travelhome. Bekijk nu de mogelijkheden en maak die droomreis door Noorwegen.

Foto’s: Marloes (Liefde voor Reizen)

Plan je reis door Noorwegen
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Noorwegen