Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bratislava: de leukste bezienswaardigheden

Reisblog over Bratislava, Slowakije

Bratislava: de leukste bezienswaardigheden

Reisblog over Bratislava, Slowakije

Inhoudsopgave

Op onze roadtrip door Oost – Europa verbleven we ook een paar dagen in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Deze stad zal niet meteen op je bucketlist staan als stedentrip maar het is zeker de moeite waard. Ook als combi trip met Wenen is het een aanrader. Vanaf Wenen rij je ongeveer in een uur naar Bratislava. Deze bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan.

Kasteel van Bratislava

Hrad Bratislavky is gebouwd op een heuvel. Het gebouw heeft 4 hoektorens en in de kroontoren worden de 13e eeuwse kroonjuwelen tentoongesteld. Op de binnenplaats vind je een put van 80 meter diep. De tuin is ook schitterend met o.a. de citroenbomen. Om het kasteel vind je een prachtig park waar je kan genieten van het mooie uitzicht over de stad en de Donau.

Kasteel van Bratislava
Kasteel van Bratislava

Centrale plein

Midden in de oude stad vind je Hlavne Namestie dat staat voor hoofdplein. Het is één van de bekendste pleinen van Bratislava. Op het plein vind je het oude stadhuis, Paleis van de Primaat en de Roland fontein.

Het centrale plein - bezienswaardigheden Bratislava
Het centrale plein

De beeldenroute

Als je in de stad rondloopt ga je zeker deze beelden tegenkomen. De beelden zorgen voor veel interactie met de toeristen want doorlopen zonder een foto te maken gaat je niet lukken 😉 Het bekendste beeld is Cumil ( de Gaper) de vraag is kijkt hij onder de rokjes van vrouwen of is hij aan het uitrusten van het werken in de riool.

Cumil - de Gaper
Cumil (de Gaper)

Schoner Naci (mooie Ignaz) was een beroemdheid in de 20e eeuw. Hij verloor zijn verstand door verliefdheid. Naci was straatarm maar was altijd goed gekleed en gaf altijd een bloem aan de dames. De Franse soldaat leunt op een bankje op het centrale plein. De Franse soldaat werd verliefd op een zuster en bleef in Bratislava. De Paparazzi staat op dit moment in het UFO restaurant. Hij maakt foto’s van alle toeristen in de stad.

Michael’s poort

Dit is nog de enige stadspoort die bewaard is gebleven van de middeleeuwen in Bratislava. Tegenwoordig vind je in het vestingwerk een stadsmuseum en op de 6e verdieping vind je een mooi uitzicht over de stad. Rond de poort vind je veel winkels en restaurants.

Michael’s poort
Michael’s poort

St Martin’s Kathedraal

Deze kerk is de grootste en één van de oudste kerken in Bratislava. De kerk bevindt zich onder de heuvel van het kasteel. Vroeger werden hier ook de koningen gedaan van de Koningen. Vandaag de dag worden er nog steeds diensten gegeven, ook toen ik er was dus hoe de kerk er van binnen uitziet kan ik je helaas niet vertellen.

St Martin’s Kathedraal
St Martin’s Kathedraal 

Grassalkovich Paleis

Dit is het Paleis van de President van Slowakije. Voor het gebouw vind je een prachtige fontein met een wereldbol. Ook de wisseling van de wacht is hier nog dagelijks te zien. De tuin van de President is gratis te betreden, hier vind je meerder sculpturen.

Grassalkovich Paleis
Grassalkovich Paleis

St. Elizabeth kerk

Voor deze blauwe kerk loop je naar de rand van het centrum. Eigenlijk is de kerk gebouwd voor St Elizabeth van Hongarije maar de kerk staat vooral bekend om zijn blauwe kleur. Als je de kans krijgt ga dan ook binnen een kijkje nemen. Het interieur is ook magisch blauw.

St. Elizabeth kerk
St. Elizabeth kerk

Novy most

De UFO brug is een vrij nieuwe brug en heeft een bijzondere vorm. Het is de 7e grootste hangbrug van de wereld en loopt over de Donau. In de UFO bevind zich een restaurant en voor € 7,40 mag je het observatiedek bezoeken. Bij goed weer kan je Wenen zien liggen en je hebt een prachtig panoramisch uitzicht over Bratislava.

De UFO brug
De UFO brug

Deze leuke gastblog over Bratislava is geschreven door Jolanda

Staat Bratislava op jouw lijstje?

Enthousiast geworden over Bratislava? De leukste accommodaties voor Bratislava vind je hier.

Leuke tours in Bratislava

Plan je reis door Slowakije
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Slowakije
Misschien vind je deze blogs ook interessant