Bergkwartier Deventer

Wat zijn de leukste steden van Nederland?

Gepubliceerd: 09 sep 2016 | Foto: Bergkwartier Deventer

Wij als reporters reizen de hele wereld over maar staan ook regelmatig stil bij de leukste plekken en steden van Nederland. In deze blog beantwoord ik de vraag ‘Wat zijn de leukste steden van Nederland?’. 

Welke Nederlandse steden heeft Liefde voor Reizen bezocht?

Zo zijn wij de afgelopen jaren o.a. naar Rotterdam, Leeuwarden, Zaandam, Arnhem, Breda, Valkenburg en Utrecht geweest. Elke stad heeft weer zijn eigen sfeer en leuke plekken om te ontdekken.

Wat zijn de leukste steden van Nederland?

Dit is best wel een lastig vraag, aangezien er heel veel fijne steden in Nederland zijn, maar ik kan de vraag op dit moment wel beantwoorden. Op dit moment ben ik erg fan van Rotterdam, Leeuwarden en Deventer. Ik zal je uitleggen waarom ik deze Nederlandse steden zo fijn vind. 

Rotterdam is hip 

Rotterdam is een echte hippe stad geworden waarbij vooral de Markthal een echte eyecatcher is en deze Zuid-Hollandse stad zeker een bezoek waard is. Pak bijvoorbeeld de Hop on / Hop off bus en combineer deze leuke tour door de stad met een shopmiddag bij de vele winkels die Rotterdam rijk is. Mijn favoriete plekken van Rotterdam zijn de Oude Haven, de Witte de Withstraat, Irish Pubs en natuurlijk de Markthal. 

Nieuwe Markthal in Rotterdam - Wat zijn de leukste steden van Nederland? 
Markthal in Rotterdam

Leeuwarden moet je geweest zijn 

Leeuwarden heeft mij heel erg positief verrast. Een prachtige stad die in mijn ogen een mix is tussen Maastricht en Utrecht. Prachtige pleinen, veel historie en vooral ook veel gezellige mensen. Een prima sfeertje! Sowieso is heel Friesland een aanrader om een keer naartoe te gaan. Friesland staat echt voor een stukje mooi Nederland waar je meer dan welkom bent. Als ik nog een leuke tip mag geven, dan is een bezoek aan Leeuwarden tijdens het Fries Straattheater zeker een aanrader. 

De Waag, Leeuwarden! - Wat zijn de leukste steden van Nederland? 
De Waag, Leeuwarden! – Tijdens Fries Straattheater!

Deventer organiseert ontzettend veel 

Eigenlijk is het niet eerlijk dat ik Deventer erbij zet, aangezien het mijn eigen stadje is. Maar ik moet gewoon toegeven dat ik Deventer een hele fijne stad vind waar ontzettend veel te doen is. De agenda van Deventer wordt steeds voller en er is steeds meer te doen. Zo kun je in de zomer o.a. genieten van Deventer op Stelten, Het Deventer Stadsfestival, Film op de Brink, Tour de terras en de boekenmarkt. In de winter kun je natuurlijk genieten van het grote Dickens Festijn. Leuk feitje, volgende maand gaan onze reporters een uitgebreide tour doen door Deventer. Hou de website in de gaten en volg ons voor de laatste berichten op Facebook.  

Dickens Festijn 2014 - Deventer - Wat zijn de leukste steden van Nederland? 
Dickens Festijn – Deventer

Den Bosch is kei gezellig

Dit jaar waren wij in het mooie en altijd gezellige Den Bosch. Een hele fijne stad om te zijn, waar ontzettend veel moois te ontdekken is. Maak bijvoorbeeld stadswandeling waarbij je de geschiedenis van Den Bosch ontdekt, breng een bezoek aan de Tramkade of eet een Bossche Bol van Banketbakkerij Jan de Groot.

Sint-Janskathedraal
Sint-Janskathedraal

Meer leuke tips over Den Bosch lees je in onze blog ‘Weekendje Den Bosch: 5 dingen die je niet mag overslaan‘.

Wat vind jij de leukste steden van Nederland? 

Laat je reactie achter! Ik ben benieuwd! 🙂

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy