Wat zijn de leukste steden van Nederland?

Gepubliceerd: 09 sep 2016 | Foto: Bergkwartier Deventer

Bergkwartier Deventer
Reisblog Liefde voor Reizen

Wij als reporters reizen de hele wereld over maar staan ook regelmatig stil bij de leukste plekken en steden van Nederland. In deze blog beantwoord ik de vraag ‘Wat zijn de leukste steden van Nederland?’. 

Welke Nederlandse steden heeft Liefde voor Reizen bezocht?

Zo zijn wij de afgelopen jaren o.a. naar Rotterdam, Leeuwarden, Zaandam, Arnhem, Breda, Valkenburg en Utrecht geweest. Elke stad heeft weer zijn eigen sfeer en leuke plekken om te ontdekken.

Wat zijn de leukste steden van Nederland?

Dit is best wel een lastig vraag, aangezien er heel veel fijne steden in Nederland zijn, maar ik kan de vraag op dit moment wel beantwoorden. Op dit moment ben ik erg fan van Rotterdam, Leeuwarden en Deventer. Ik zal je uitleggen waarom ik deze Nederlandse steden zo fijn vind. 

Rotterdam is hip 

Rotterdam is een echte hippe stad geworden waarbij vooral de Markthal een echte eyecatcher is en deze Zuid-Hollandse stad zeker een bezoek waard is. Pak bijvoorbeeld de Hop on / Hop off bus en combineer deze leuke tour door de stad met een shopmiddag bij de vele winkels die Rotterdam rijk is. Mijn favoriete plekken van Rotterdam zijn de Oude Haven, de Witte de Withstraat, Irish Pubs en natuurlijk de Markthal. 

Nieuwe Markthal in Rotterdam - Wat zijn de leukste steden van Nederland? 
Markthal in Rotterdam

Leeuwarden moet je geweest zijn 

Leeuwarden heeft mij heel erg positief verrast. Een prachtige stad die in mijn ogen een mix is tussen Maastricht en Utrecht. Prachtige pleinen, veel historie en vooral ook veel gezellige mensen. Een prima sfeertje! Sowieso is heel Friesland een aanrader om een keer naartoe te gaan. Friesland staat echt voor een stukje mooi Nederland waar je meer dan welkom bent. Als ik nog een leuke tip mag geven, dan is een bezoek aan Leeuwarden tijdens het Fries Straattheater zeker een aanrader. 

De Waag, Leeuwarden! - Wat zijn de leukste steden van Nederland? 
De Waag, Leeuwarden! – Tijdens Fries Straattheater!

Deventer organiseert ontzettend veel 

Eigenlijk is het niet eerlijk dat ik Deventer erbij zet, aangezien het mijn eigen stadje is. Maar ik moet gewoon toegeven dat ik Deventer een hele fijne stad vind waar ontzettend veel te doen is. De agenda van Deventer wordt steeds voller en er is steeds meer te doen. Zo kun je in de zomer o.a. genieten van Deventer op Stelten, Het Deventer Stadsfestival, Film op de Brink, Tour de terras en de boekenmarkt. In de winter kun je natuurlijk genieten van het grote Dickens Festijn. Leuk feitje, volgende maand gaan onze reporters een uitgebreide tour doen door Deventer. Hou de website in de gaten en volg ons voor de laatste berichten op Facebook.  

Dickens Festijn 2014 - Deventer - Wat zijn de leukste steden van Nederland? 
Dickens Festijn – Deventer

Den Bosch is kei gezellig

Dit jaar waren wij in het mooie en altijd gezellige Den Bosch. Een hele fijne stad om te zijn, waar ontzettend veel moois te ontdekken is. Maak bijvoorbeeld stadswandeling waarbij je de geschiedenis van Den Bosch ontdekt, breng een bezoek aan de Tramkade of eet een Bossche Bol van Banketbakkerij Jan de Groot.

Sint-Janskathedraal
Sint-Janskathedraal

Meer leuke tips over Den Bosch lees je in onze blog ‘Weekendje Den Bosch: 5 dingen die je niet mag overslaan‘.

Wat vind jij de leukste steden van Nederland? 

Laat je reactie achter! Ik ben benieuwd! 🙂

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Bestemming ook leuk:

Wat te doen in Dunedin
Bestemming

Wat te doen in Dunedin en omgeving in Nieuw-Zeeland

Het betoverende Lake Tekapo verlaten we en rijden richting Dunedin, de op een na grootste stad van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De reis is weer adembenemend, net zoals het eerste stuk wat we aflegden vanuit Christchurch naar Lake Tekapo. We verbleven maar 1 nachtje in Dunedin, maar hebben toch een aardig beeld gekregen van de Wat te doen in Dunedin en omgeving in Nieuw-Zeeland

Camper huren in Canada
Bestemming

Camper huren in Canada? Ontdek het gemak en mooie plekken

Altijd al een onvergetelijke road trip willen maken, maar twijfel je nog over de bestemming? Geen probleem: dat snappen wij als geen ander. Elke bestemming heeft zo zijn voor- en nadelen natuurlijk. Er is echter een land waar wij stapelverliefd op zijn zodra het aankomt op road trips. Dat is Canada. Weten waarom? Wij vertellen Camper huren in Canada? Ontdek het gemak en mooie plekken

Ruka-Kuusamo - zomerse avonturen in mooi Fins Lapland
Bestemming

Ruka-Kuusamo: zomerse avonturen in Fins Lapland

Dat Fins Lapland een mooie bestemming is om te bezoeken in de winter had je waarschijnlijk al meegekregen. Maar wist je dat het noorden van Finland in de zomer ook een paradijsje is om te bezoeken. Wie van avontuur, overnachten in fijne lodges en leuke activiteiten houdt zit in Fins Lapland helemaal op zijn plek. Ruka-Kuusamo: zomerse avonturen in Fins Lapland

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy