Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stedentrip Praag: prachtig Praag in slechts 4 dagen

Stedentrip Praag - Praag in 4 dagen

Stedentrip Praag: prachtig Praag in slechts 4 dagen

Stedentrip Praag - Praag in 4 dagen

Inhoudsopgave

Stedentrip Praag – Wil je er even tussenuit? Heb je maar een klein budget? En wil je geen lange vliegreis maken? Dan is Praag zeker een stad die aan je ‘travel list’ moet toevoegen. Praag is de hoofdstad van Tsjechië. Dit land heeft een communistisch tijdperk gehad, waarvan je de invloeden zeker nog terugziet tijdens een bezoek aan deze stad.

Dit was een korte geheugenopfrisser uit de recentelijke geschiedenis, terug naar november 2017 waarin ik een bezoek bracht aan deze imposante stad. Lees hieronder per categorie mijn tips voor een geslaagde stedentrip.

Old Town Square
Old Town Square

Museumtips

Ik ben geen liefhebber van kunstmusea, maar over de geschiedenis van een stad en de huidige bedrijvigheid wil ik altijd graag meer weten. Daarom raad ik je aan een bezoek te brengen aan het communistische museum. Houd er rekening mee dat het veel lezen is en er weinig interactie plaatsvindt. Maar zeker een goede om je enigszins te kunnen verplaatsen in de bevolking toentertijd en de invloeden die hier nog van zijn terug te zien.

Architectuur in Praag
Architectuur in Praag

Ben je een bierliefhebber? Dan zit je in Praag helemaal goed, want de brouwerijen vliegen je om de oren. Daarnaast zijn er ook twee biermusea te vinden en ben ik zelf naar het Beer Museum op Husova 241/7 geweest. Met als hoogtepunt de bierproeverij aan het einde van de rit. Tof om de ‘bier’ tijdlijn van deze stad te zien, ik wist namelijk niet dat dit zo groot op de kaart stond.

Beer Museum
Beer Museum

Culinaire tips

Als je jezelf wilt trakteren op een heerlijke zoete versnapering moet je zeker even naar binnenlopen bij Leli’s Cupcakes op Vyšehradská 1446/53. Met een kop koffie of thee ‘on the side’ stuiter je hierna de tent uit en heb je gegarandeerd energie voor 10, wie weet komt het nog van pas.

Als je een liefhebber hebt van een glaasje wijn en een heerlijke gevulde borrelplank met verschillende kaas, vlees of vegetarische hapjes dan ben je bij Wine O’Clock op het juiste adres. De bediening is erg vriendelijk en de Montepulciano kan ik je zeker aanraden.

Wil je lekker lunchen? En hecht je waarde aan een gezellige sfeer? Dan kun je terecht bij Venue of Urban Café. Allebei op een andere plek in de stad te vinden, maar beide erg smakelijk en daarnaast ook nog trendy ingericht.

Venue
Lunchen bij Venue

Als je naast Leli’s Cupcakes nog meer behoefte hebt aan zoetigheid dan heb je middenin het centrum de Bakeshop, waar de keuze reuze is en je lekker door het raam mensen kunt kijken terwijl je een hapje wegwerkt van je cheesecake. Mocht je lekker kneuterig willen theeleuten of gewoon even opladen tijdens het wandelen dan is het Parlor Café een gezellig vintage tentje waar je neer kunt strijken.

Alsof het nog niet genoeg tentjes zijn ga ik toch nog even door, want ja avondeten en biertjes proeven ontbreken nog in deze lijst. The street restaurant & cocktail bar is goed voor een heerlijke burger en ook nog eens voor een spotprijs! Ze serveren hier lekkere cocktails, maar mocht je meer trek hebben in een speciaal biertje ga dan naar de Beer Story.

Wandelroutes

Om al deze versnaperingen te compenseren is een wandelen een goede oplossing en daar is deze stad ook zeer geschikt voor. Als je zoals ons verblijft in een Airbnb middenin de stad, voor een spotprijs, is alles op loopafstand bereikbaar. De bekende Charles Bridge, de John Lennon Wall en andere hotspots hebben wij zeker aan gedaan, maar daarnaast zijn er ook twee mooie wandelroutes die ik jullie kan aanbevelen.

Charles Bridge
Charles Bridge
John Lennon Wall
John Lennon Wall

In het zuiden van de stad heb je Vyšehrad, dit is een mooi uitzichtpunt waar je over de hele stad heen kijkt. Onderweg hiernaartoe kom je langs de indrukwekkende koloniale gebouwen van Praag en eindig je in een mooi park bovenop een heuvel.

Vyšehrad
Vyšehrad

Naast deze route is er ook nog een wandelroute richting het westen van de stad, namelijk de Petrin heuvel. De naam zegt het al en dit is net als Vyšehrad een mooi uitzichtpunt. Dit kun je goed combineren als je richting de Charles Bridge en de John Lennon Wall gaat. Je kunt ervoor kiezen met een treintje naar boven te gaan, maar wandelend is dit ook goed te doen als je niet slecht ter been bent.

Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring met Praag? Lees het in mijn eigen blog.

Zin in een stedentrip naar Praag?

Bekijk het aanbod aan stedentrips en geniet ook van het mooie Tsjechische Praag.

Plan je reis door Tsjechië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Tsjechië