Zoek
Sluit dit zoekvak.

(Budget) tips voor een stedentrip Kopenhagen

Inhoudsopgave

In maart vloog ik samen met een vriendin voor nog geen €100 (retour) naar Kopenhagen. Ideaal als je even weg wilt van huis, maar een aantal dagen weggaat en daardoor geen uren in het vliegtuig wilt zitten.

Als je geld wilt besparen adviseer ik je op tijd iets te boeken via Airbnb om zo de kosten te drukken. Aangezien je in de meeste hostels al €25 neerlegt voor een bed in een slaapzaal kan je nagaan dat de hotels al helemaal de hoofdprijs vragen. Rond de €30 heb je een standaard verblijf via Airbnb in de stad. Wij sliepen in Vesterbro, een erg leuke buurt die ik zeker aanraad.

Ontbijt

Het eerste tentje waar we belanden is Coffee Room waar we samen €30 neer moeten leggen voor een vrij eenvoudige lunch. Ik geniet van yoghurt met granola en fruit en mijn medereiziger gaat voor roggebrood met avocado, typisch Deens. Beiden gaan we voor een Chai Latte als warme drank. Hierna brengen we een bezoek aan de haven, waar het tot onze verbazing enorm druk is. In de rest van de stad is het namelijk aanzienlijk rustiger, maar blijkbaar begeven alle mensen zich rondom de haven. Erg mooi om deze authentieke haven een keer in het echt te zien.

Roggebrood met avocado
Coffee Room: roggebrood met avocado
Yoghurt met granola en fruit
Coffee Room: yoghurt met granola en fruit

Diner

’s Avonds kiezen we bewust van te voren een restaurant uit waar we lekker kunnen eten zonder belachelijk veel te hoeven betalen. Samen genieten we voor €40 bij het Vietnamese restaurant Chao Viet Kitchen. Hier hebben ze alle populaire Vietnamese gerechten op de kaart staan en de verse springrolls zijn heerlijk. Mocht je na het eten nog zin hebben in een borrel kan je gewoon aan de bar schuiven bij Downtown hostel middenin het centrum. Je betaalt hier relatief weinig voor je drankjes en het is er hartstikke gezellig.

Springrolls
Springrolls
Vietnamese gerecht
Vietnamese gerecht

Hotspot

Een attractie die je in mijn ogen echt niet mag missen is Christiania. Dit is een vrijstad waar voornamelijk krakers wonen in met graffiti onder gespoten woningen. Het is een afgezonderd deel van Kopenhagen omringd door wanden die zo de grens aan geven. Er zijn hier diverse restaurants en koffiebars te vinden en daarnaast wordt er op een groot plein softdrugs verkocht. Houd er rekening mee dat je overal contant moet betalen.

Christiania
Christiania

Koffie & lunch

Waar je wel gewoon kunt pinnen en lekker koffie kan drinken is Le Kaff in Vesterbro. Als vegan kan je hier ook goed terecht, want merendeel op de kaart is veganproof. Wij delen een vegan snicker die goed in de smaak valt. Je kunt hier helaas niet uitgebreid lunchen, maar dat kan je wel bij Holberg no.19 wat in de buurt ligt van de oude haven. Je betaalt hier ook niet asociaal veel voor je lunch trouwens. Ze hebben hier allerlei sandwiches voor zowel vegetariërs als alleseters. Mocht je van tuna melt sandwiches houden, dan zou ik die hier zeker nemen!

Sandwich van Holberg no.19
Sandwich van Holberg no.19
Koffie drinken bij Le Kaff in Vesterbro
Koffie drinken bij Le Kaff in Vesterbro

Attracties

In Kopenhagen zijn er een aantal activiteiten te doen, waar het Nationaal Museum er een van is. In tegenstelling tot wat er op sommige sites staat is dit niet gratis, dus mocht je hier interesse in hebben check dit dan even van te voren. Verder is er het Carlsberg Museum wat ik zelf erg tof vond. Je maakt hier een ‘bier’ tijdreis en na afloop mag je een biertje naar keuze drinken.

Carlsberg museum
Carlsberg Museum

Dagtrip Malmö

Wat verder leuk is om te doen is een dagtrip naar Malmö. Met de trein ben je al binnen een halfuur in deze Zweedse stad. Je kunt hier een bezoek brengen aan het Malmohus, waar verschillende musea samenkomen. Verder kun je hier een lekkere burger scoren bij Puma en eventueel een speciaalbiertje als je daar van houdt.

Maar wat je sowieso niet mag overslaan is een typisch Zweeds kaneelbroodje bij de koffie die je onder anderen bij Espresso House kan bestellen. Mocht je weinig tijd hebben kun je Malmö ook overslaan aangezien het een klein stadje is met slechts enkele attracties.

Mikkeller

In Vesterbro kun je ’s avonds laat nog terecht bij Mikkeller voor een lekker zelf gebrouwen biertje. Ze hebben er allerlei soorten van IPA tot witbier en daarnaast ook lekkere snacks om wat te snabbelen bij de borrel.

Speciaal bier drinken bij Mikkeller
Speciaal bier drinken bij Mikkeller

Wij sliepen hier op steenworp afstand vandaan en hebben heerlijke biertjes gedronken om de trip goed af te sluiten. Kopenhagen is niet goedkoop, maar als je deze tips gebruikt kun je zeker betaalbaar genieten van deze mooie Scandinavische stad.

Mikkeller in Kopenhagen
Mikkeller in Kopenhagen

Benieuwd naar mijn persoonlijke blog waar ik schrijf over reizen, voeding en media? Neem dan gerust een kijkje.

Zin in een stedentrip Kopenhagen?

Ervaar het zelf! Bekijk de mogelijkheden!

Plan je reis door Denemarken

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Denemarken