Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 5 mooiste dingen om te zien in Zuid-Afrika

De 5 mooiste dingen om te zien in Zuid-Afrika

De 5 mooiste dingen om te zien in Zuid-Afrika

De 5 mooiste dingen om te zien in Zuid-Afrika

Inhoudsopgave

Een hond, een kat of een konijn. Dieren die je zo bij een dierenwinkel kunt komen en ineens zitten ze in je huis. Maar toch zijn er meer dieren in het dierenrijk: de olifant, de leeuw en een struisvogel. Die kun je niet zomaar even in huis halen. Toch is er ook in Nederland een manier om ze te zien: naar de dierentuin gaan. Nu kun je natuurlijk de dieren zien, maar wat dacht je ervan om ze in het wild te zien? Wat dacht je van een reis naar Zuid-Afrika? Maar als je er dan bent, wat moet je dan echt zien?

Nationale parken

Over dieren gesproken, je moet echt naar een nationaal park gaan als je de benoemde wilde dieren wil zien. Ook heb je een kans om de bekende Big-five in levende lijve te zien. Hiermee worden de leeuwen, buffels, neushoorns, olifanten en luipaarden bedoeld. Op deze dieren werd vroeger veel gejaagd en nu gaan veel mensen naar een nationaal park om ze in het wild te zien en op safari te gaan in Zuid-Afrika. Je wordt ook geleid door een gids die alle kennis heeft om jou naar de juiste plekken te brengen binnen het park. Er zijn verschillende parken waar je uit kunt kiezen en allen hebben een mooie omgeving, dus je zult vast en zeker genieten.

Tafelberg

De Tafelberg is een berg bij Kaapstad die opmerkelijk is omdat de bovenkant plat is. Als je dan toch in Zuid-Afrika bent wil je dit natuurlijk gewoon zien. Bovendien kun je op de berg komen wat beloond wordt met een prachtig uitzicht op Kaapstad en de omgeving. Je kunt op de berg komen door te wandelen, maar ook is er een kabelbaan om op de berg komen voor als je niet van wandelen houdt of de tocht je te zwaar lijkt. Ook zijn er een aantal restaurants en winkeltjes op de berg. Naast het uitzicht word je dus ook beloond met een lekkere maaltijd of een souvenirtje.

De tafelberg
De tafelberg, Zuid-Afrika

Boulders Beach

Als je denkt dat je een strand ook wel in Nederland kan zien, dan wil ik je toch aanraden even bij Boulders Beach te gaan kijken. Dit strand is namelijk overdekt door de inhammen die in de rotsblokken zitten. En misschien dat je zelfs pinguïns gaat zien. Op het strand. Dat komt in Nederland zeker niet voor.

De Tuinroute

De natuur van Zuid-Afrika is al eerder benoemd en het is dus ook al bekend dat deze erg mooi is. Zo is deze schoonheid ook te zien in de Tuinroute. Dit is een route langs de Zuidkust van Zuid-Afrika die begint bij de Mosselbaai in Kaapstad en eindigt bij de Stormsrivier. De route duurt meerdere dagen en laat je naast de natuur ook een beetje cultuur en geschiedenis snuiven van het land.

De mosselbaai
De mosselbaai

Leeuwenkop

Als je echt van bergen houdt kun je ook nog bij de leeuwenkop gaan kijken. Deze berg heeft dan wel geen platte bovenkant, maar heeft wel een mooi uitzicht en schept een dramatische achtergrond. Ook zeker niet mis dus.

Plan je reis door Zuid-Afrika
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Zuid-Afrika