Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rondreis door Zuid-Afrika: 7 plekken die niet mogen ontbreken!

Deze plekken mag je niet missen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika

Rondreis door Zuid-Afrika: 7 plekken die niet mogen ontbreken!

Deze plekken mag je niet missen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika

Inhoudsopgave

7 must sees tijdens rondreis door Zuid-Afrika – De Tafelberg in Kaapstad, een safari in het Krugerpark, een bezoek aan het Apartheidsmuseum in Johannesburg en het bezichtigen van de cel van Nelson Mandela op Robbeneiland. Deze plekken zijn absoluut de moeite waard om te gaan bekijken wanneer je in Zuid-Afrika bent. Maar dit bijzondere land heeft nog veel meer moois te bieden!

Rondreis door Zuid-Afrika

Het is een behoorlijk groot land. Wanneer je een rondreis gaat maken, moet je er rekening mee houden dat je regelmatig lang onderweg bent van de ene naar de andere plek. Het openbaar vervoer is nog niet overal goed ontwikkeld. De meeste mensen kiezen er daarom voor om een auto te huren of een georganiseerde rondreis te maken.

Onder andere het maken van geweldige safari’s op zoek naar de big five, maakt dit een bijzondere bestemming. Maar wat zijn nu de plekken die je écht moet bezoeken tijdens je reis door Zuid-Afrika? Ik deel graag mijn tips met je!

1. Johannesburg

In Johannesburg vind je nog veel bezienswaardigheden die te maken hebben met de Apartheid. Een absolute must-do is dan ook een bezoek aan het Apartheidsmuseum. Het is erg confronterend om te zien wat er allemaal voor vreselijke dingen zijn gebeurd in deze periode, maar het helpt je wel de hedendaagse cultuur beter te begrijpen. Vanuit Johannesburg kun je ook een (georganiseerd) bezoek brengen aan Soweto; de grootste township van Zuid-Afrika met de twee iconische en kleurrijke torens. Deze plek is vooral bekend geworden door de vele opstanden die hier plaatsvonden tegen de Apartheid. Ondanks de vele problemen die nog spelen in Soweto, is het ook een stad in ontwikkeling.

2. Drakensbergen

De Drakensbergen is de hoogste bergketen van Zuid-Afrika. Het is een populair gebied met geweldige natuurparken. Het meest bekende deel van de Drakensbergen is de Panorama Route met Bourke’s Pothole, de Blyde River Canyon, de drie rondavels en God’s window. Deze plekken bieden elk een prachtig uitzicht.

De Drakensbergen, de hoogste bergketen van Zuid-Afrika
De Drakensbergen, de hoogste bergketen van Zuid-Afrika

In het Royal Natal National Park kun je mooie wandelingen maken door de bergen. Ook kun je hier op zoek gaan naar de muurschilderingen die vroeger door de Bosjesmannen zijn gemaakt. Het Golden Gate Highlands National Park maakt ook deel uit van de Drakensbergen. Je ziet hier prachtige goudkleurige rotsen en je hebt hier de kans om wilde dieren te spotten, zoals zebra’s, gnoes en jakhalzen.

3. iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park is een bijzonder park met wel vijf verschillende ecosystemen, van koraalriffen tot zout- en zoutwatermoerassen en kustvlaktes. Het park heeft het grootste aantal nijlpaarden en krokodillen van Zuid-Afrika.Het park werd in december 1999 als eerste van Zuid-Afrika op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Het enorm grote Lake St Lucia ligt in het midden van het park. Hier zie je onder andere flamingo’s en andere watervogels, nijlkrokodillen en nijlpaarden. Het park maakt deel uit van een project waarbij de grenspoorten van Zuid-Afrika, Mozambique en Swaziland worden neergehaald, zodat er een enorm groot beschermingsgebied ontstaat voor de big five die in dit park leeft.

Nijlpaarden in het iSimangaliso Wetland Park
Nijlpaarden in het iSimangaliso Wetland Park

4. Hluwluwe-Umfolozi National Park

Het Hluhluwe-Umfolozi National Park wordt als het mooiste wildpark van Zuid-Afrika beschouwd. Je vindt hier diverse soorten landschappen; van beboste delen tot open savanne. In dit park heb je de kans om de big five te spotten. Maar wat het park écht bijzonder maakt, is haar grote neushoorn populatie.

Neushoorn in Hluwluwe-Umfolozi National Park - rondreis Zuid-Afrika
Neushoorn in Hluwluwe-Umfolozi National Park (rondreis door Zuid-Afrika)

In de jaren zestig startte het Hluwluwe-Umfolozi National Park ‘Operatie Neushoorn’ voor het behouden van de witte neushoorn. Van 500 neushoorns in die tijd, is de populatie inmiddels uitgegroeid tot bijna 6.000! In dit park kun je ervoor kiezen om een begeleide safari te doen, maar je mag ook zelf met je auto rondrijden. Ook is het mogelijk om een wandeling te maken, zolang je niet afwijkt van de aangelegde wandelpaden.

5. Durban

Durban ligt aan de oostkust in de provincie KwaZulu-Natal en is de op twee na grootste stad van Zuid-Afrika. Een van de bekendste plekken is ‘The Golden Mile’; het gouden strand. Dit strand is ongeveer 6,5 kilometer lang en is erg geliefd bij de lokale bevolking en bij toeristen. De aangename temperatuur van de Indische Oceaan maakt Durban een fijne strandbestemming. In Durban kun je ook het Moses Mabhida Stadion bewonderen. Dit stadion werd gebouwd voor het WK voetbal in 2010. Je kunt naar de top van het stadion gaan (lopend of met een SkyCar). Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. In Durban vind je veel moderne gebouwen, maar ook historische bouwwerken. Ook vind je in Durban vele restaurantjes, winkels en barretjes.

6. Kruger National Park

Het Kruger National Park is het meest bekende en grootste nationale park van Zuid-Afrika. Door de vele verharde wegen en de goede bewegwijzering, kun je hier heel goed met je eigen huurauto op safari gaan. Wil je wat meer ‘off-road’? Dan kun je beter op pad gaan met een ranger in een open jeep. Zij weten vaak ook de beste plekken te vinden waardoor je meeste kans hebt om de big five te spotten! Ben je echt uit op avontuur? Dan kun je zelfs een wandeling maken! Naast de big five heb je hier ook een grote kans om onder andere zebra’s, giraffen en diverse bokken tegen te komen.

7. Kaapstad

Kaapstad is een geweldig bruisende stad en je kunt je hier gemakkelijk een aantal dagen vermaken! Wanneer je in Kaapstad bent, moet je natuurlijk boven op de Tafelberg gaan staan. Je kunt via een kabelbaan naar boven, maar je kunt hem ook zelf beklimmen. Een bezoek aan Robbeneiland is ook een aanrader. Dit is de plek waar de politieke gevangen tijdens de Apartheid gevangen zaten.

Het mooie Kaapstad, zeker een bezoek waard.
Het mooie Kaapstad, zeker een bezoek waard (rondreis door Zuid-Afrika)

Een andere leuke tip is om een bezoek te brengen aan een van de wijngebieden in de buurt, zoals Stellenbosch of Franschhoek. Daarnaast bezit Kaapstad ook een aantal geweldige stranden. Ten slotte is een bezoek aan het Kaap de Goede Hoop National Park, Boulder Beach en een township ook een aanrader. Kortom, er is hier echt heel veel te doen!

Heb jij al rondgereisd door Zuid-Afrika?

Er is echt enorm veel te zien en beleven in Zuid-Afrika. Ben jij er wel eens geweest? Wat is jouw favoriete plek? Wil je meer weten over een reis door Zuid-Afrika? Bekijk dan deze landenpagina boordevol informatie, tips en de mooiste foto’s: https://ontdekjebestemming.nl/ontdek-zuid-afrika/

Deze leuke gastblog over Zuid-Afrika is geschreven door Kim Hobo van Ontdekjebestemming.

Rondreizen door Zuid-Afrika?

Ook zin gekregen om het mooie Zuid-Afrika te bezoeken? Bekijk het aanbod aan rondreizen door Afrika

Meer Zuid-Afrika reisblogs

Wat te doen in Kaapstad? 5x de beste tips!

De 5 mooiste dingen om te zien in Zuid-Afrika

Plan je reis door Zuid-Afrika
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Zuid-Afrika