Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bali tour: Sekumpul Waterfall en eten bij locals!

Inhoudsopgave

Voordat wij richting Australië gingen hadden wij al een prachtige tour gedaan in Oost-Bali. De enthousiaste Mila en Ketut van Toko Travel namen ons mee naar Tulamben Shipwreck, Lempuyang Temple, Tirta Gangga Water Palace, Treehouse in Lemped en traditionele zeezout makers. Een onvergetelijke dag, wat voorbij vloog en naar meer smaakte.

Uit een kokosnoot drinken tijdens onze vorige tour!
Uit een kokosnoot drinken tijdens onze vorige tour!

Martin en ik vonden het leuk om nog meer van Bali te zien en daar hadden wij dan ook rekening mee gehouden in ons reisschema. Op de terugreis van Australië maakten wij nog even een korte stop op Bali om te overnachten in Ubud en nog een tour te kunnen doen. Deze keer namen Mila en Ketut ons mee naar o.a. de Sekumpul and Lemukih waterfall. Tijdens deze tour waren we niet met z’n vieren, maar ging Romina, een vriendin van Mila ook mee. Reis je met ons mee?

Vulkaan Agung

De rit richting de watervallen in het noorden van Bali begon al meteen mooi. Kijkend uit het raam konden wij al snel genieten van de enorme vulkaan, de Agung, die schitterde in de felle zon. We besloten dan ook om even een korte stop te maken, zodat wij dit adembenemende landschap erop konden zetten. Schitterend, vind je ook niet?

De Agung - Vulkaan Bali
De Agung – Vulkaan Bali

Genoeg te beleven onderweg

De weg richting de watervallen was al een beleving op zich. Je komt ogen te kort als je op Bali op de weg zit. Zowel links als rechts zoeven scooters langs ons heen en regelmatig kom je een flink overbeladen auto of scooter tegen. Een autotrip op Bali is alles behalve saai en dat maakt het juist zo leuk.

Genoeg te beleven onderweg!
Genoeg te beleven onderweg!

Sekumpul and Lemukih waterfall

De Sekumpul en Lemukih watervallen liggen op 2 uur rijden van Ubud en zijn een echte must see als je op Bali bent. Door middel van een avontuurlijke tocht door de groene natuur die deze omgeving rijk is, bereik je na enkele kilometers de indrukwekkende Sekumpul en Lemukih waterfall.

Het begin van onze tocht naar de waterval
Het begin van onze tocht naar de waterval

Avontuurlijke tocht

Met goede wandelschoenen (die heb je wel echt nodig) beginnen wij aan onze avontuurlijke tocht richting de watervallen. Om ons heen zien wij een oase van groen en we genieten van alle geluiden die er in deze jungle te horen zijn. Soms kan het er aardig hard aan toe gaan. Zoveel geluid uit zulke kleine beestjes, best bizar eigenlijk.

Sekumpul Waterfall

De tocht richting de watervallen is echt prachtig. Als we eenmaal volledig de waterval in het vizier hebben, is het tijd voor wat foto’s. Ook een groepsfoto mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Op deze foto zie je goed hoe enorm hoog deze watervallen zijn. Ook het geluid van de watervallen is mooi om te horen. Bekijk hiervoor ook de sfeervideo onder dit artikel.

Even poseren met de groep!
Even poseren voor de Sekumpul Waterfall

De tocht richting beneden neemt ons mee langs verschillende soorten natuur. Van enorme palmbomen, felgekleurde varens tot kleurrijke struiken, het komt allemaal voorbij. We houden goed onze ogen open, want er komen namelijk ook veel verschillende dieren langs. Zo hangen er grote spinnen, vliegen er felgekleurde vlinders om ons heen en zoeft er regelmatig een bijzondere libelle langs. Heerlijk om in deze natuur te zijn!

Spinnen spotten tijdens de hike
Spinnen spotten tijdens de hike

Hoe dichter we bij de waterval komen, hoe ruiger het wandelpad wordt. We klimmen over verschillende grote rotsen waarbij we ons evenwicht proberen te houden. We beseffen ons hoe enorm deze watervallen zijn, wanneer we daaronder lopen. Tijdens het laatste stukje voelen wij de spetters van de watervallen tegen ons aankomen. Nog een klein stukje en dan zijn wij er! Tijd voor wat verfrissing! 🙂

Onderweg naar de waterval
Onderweg naar de waterval

Tijd om de watervallen van heel dichtbij te gaan zien. Met de zwembroek aan en mijn GoPro in handen klimmen wij over de laatste rotsen die voor de watervallen liggen. Het geluid neemt steeds meer toe en eenmaal aangekomen is het tijd om het water in te gaan en de kracht te voelen. Wat een prachtige plek!

Onder de waterval
Onder de waterval

Na nog wat selfies onder de waterval is het tijd om op te drogen en onze tocht te vervolgen.

Eén groene oase

Het nadeel van afdalen is natuurlijk dat je ook weer omhoog moet. Gelukkig is het deze dag prima weer, zo rond de 28 graden en af en toe bewolking. Dit maakt het aangenaam weer voor deze tour. Tijdens de tocht naar boven komen wij verschillende trappen tegen met enorme treden, wat het af en toe wel zwaar maakt, maar met af en toe een rustpauze is het prima te doen. En tja, wie mooie dingen wil zien, moet er natuurlijk ook wat voor over hebben.

Eenmaal boven is het weer volop genieten als wij al snel uitkijken op een prachtig groen landschap met rijstvelden, palmbomen, beekjes en groene bergen waar laaghangende bewolking te zien is. Schitterend dit!

Een en al groen om ons heen!
Een en al groen om ons heen!
Prachtige natuur in Noord-Bali
Prachtige natuur in Noord-Bali

We lopen midden tussen de rijstvelden en zien ook hier weer schitterende vlinders en andere insecten voorbij vliegen.

Tussen de rijstvelden
Tussen de rijstvelden

Na deze flinke klim is het tijd om te gaan lunchen. Mila en Ketut nemen ons mee naar een typisch Indonesisch familie restaurantje met een adembenemend uitzicht op de rijstvelden. Wauw, dit is nog eens te gek lunchen! Na een heerlijke saté en nasi goreng is het tijd om verder te reizen.

Traditionele Indonesische markt

De volgende stop is een traditionele Indonesische markt, waar we een korte wandeling maken en genieten van alle kraampjes vol met groenten, fruit en souvenirs. We maken kennis met vruchten die voor ons onbekend zijn en verbazen ons om de hoeveelheid producten die te verkrijgen zijn.

Een bezoek brengen aan de markt
Een bezoek brengen aan de markt

Eten bij locals

We stappen de auto weer in en reizen naar onze laatste stop. Misschien wel de meest bijzondere van deze dag. We gaan namelijk eten bij locals en niet zomaar locals, het zijn namelijk de ouders van Ketut. Tijdens onze tour heeft zijn moeder al uren in de keuken gestaan om voor ons een heerlijk traditioneel Indonesisch diner te bereiden.

Als wij aankomen worden wij zeer vriendelijk verwelkomd door zijn familie. Voor het huis staat een huisje, waar bovenin rijst wordt opgeslagen en waaronder een tafel staat om te dineren. Dit is dan ook de plek waar wij met elkaar gaan zitten en deze mooie dag gaan afsluiten.

Het huisje waar boven de rijst opgeslagen ligt.

Na een Indonesische koffie is het tijd voor het diner. De hele tafel wordt volgezet met heerlijke Indonesische gerechten. Een echte smaaksensatie, waarbij je goed kennismaakt met de Indonesische keuken. Het smaakt echt voortreffelijk en het is lastig om te stoppen met eten.

Eten bij locals, een hele mooie ervaring!
Eten bij locals, een hele mooie ervaring!

Na het eten krijgen wij nog een korte rondleiding door de traditionele keuken en vertelt zijn moeder hoe zij het eten bereidt. Leuk om te zien! Ook neemt Ketut ons nog mee naar zijn familie tempel, die tegenover het huis van zijn ouders te vinden is. Hier krijgen wij nog wat te horen over de gewoontes en cultuur en waarom iedere familie een eigen tempel heeft. Daarna is het tijd om weer terug te keren naar Ubud en afscheid te nemen van Mila, Ketut en Romina.

Wij hebben genoten! Ook deze tour was weer zeer geslaagd! Mila en Ketut zijn erg goed in het kiezen van de juiste plekken en het creëren van een onvergetelijke Bali experience. Wil jij ook het authentieke Bali ervaren? Ga dan ook een keertje met Toko Travel mee!

Video over deze tour

Meer leuke reisblogs over Bali

Paradijselijk Bali: snorkelen, culinair genieten en cultuur snuiven

Hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Reis mee naar het indrukwekkende Java & Bali, Indonesië

Alchemy in Ubud, Bali

Plan je reis door Indonesië

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Indonesië