Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zin in een actieve vakantie? Ga op surfvakantie!

Zin in een actieve vakantie? Ga op surfvakantie!

Zin in een actieve vakantie? Ga op surfvakantie!

Zin in een actieve vakantie? Ga op surfvakantie!

Inhoudsopgave

Voor de sportieve vakantieganger zijn er diverse manieren om actief te zijn gedurende de zomervakantie. Je kunt je fiets meenemen, gaan hardlopen op je vakantieadres, gebruikmaken van de tennisbaan bij je hotel, zwemmen in het zwembad, of een berg beklimmen als je daar bedreven in bent. Een echte actieve zomersport is echter ook een optie, surfen!  Wie heeft er niet van gedroomd om als echte surfdude of girl de golven te beheersen en gehurkt op je surfboard richting het strand te glijden over de golven van de zee. Het is niet de makkelijkste sport om meteen onder de knie te krijgen, maar daarom zijn er surfscholen en zelfs surfvakanties. Ontdek hier de leukste bestemmingen voor een surfvakantie.

Zin in een actieve vakantie? Ga op surfvakantie!

Op een surfvakantie leer je surfen, wordt het materiaal voor je geregeld, leer je andere surf enthousiastelingen kennen, ben je actief bezig en kun je na het surfen heerlijk relaxen op het strand, of fun beleven met je surf buddies met een sundowner(drankje tijdens zonsondergang) op het strand. Ben jij klaar om de golven te bedwingen en daarna je successen te vieren onder het genot van een drankje op het strand? Wij hebben een aantal goede surfspots in Europa voor je op een rijtje gezet.

Surfen in Vieux Boucau – Frankrijk

Vieux Boucau ligt in het zuidwesten van Frankrijk, niet al te ver van de Spaanse grens aan de Atlantische kust. Dit plaatsje biedt niet alleen geweldige surfomstandigheden, maar heeft ook leuke uitgaansgelegenheden in de vorm van restaurants en barretjes. De Atlantische kust is ideaal voor goede surfgolven, wat Frankrijk daarom ook erg populair maakt onder surfliefhebbers. In Vieux Boucau vind je surfcamps voor jeugd, maar ook voor families en families. Door de uitgestrekte stranden is er plek genoeg voor iedereen om de golven te bedwingen.

Surfen in de Algarve – Portugal

In Portugal vind je de hoogste golven ter wereld in Nazare, een klein vissersdorpje net boven Lissabon. Voor de doorgewinterde en heldhaftigste surfers een paradijs, maar niet meteen een goede plek als je geen echte pro bent om te gaan surfen. Dit neemt niet weg dat Portugal heel goede plekken heeft om te surfen. Zo kun je in Lissabon ook prima terecht en heb je meteen een geweldige stad om te ontdekken, wanneer je hier op surfvakantie gaat.

Een andere prachtige omgeving en perfect om te surfen is de Algarve en dan met name de Zuidwest- en Westkust van de Algarve.   Er zijn zoveel mooie plekjes te ontdekken en evenzoveel strandjes, waar je als surf liefhebber op diverse soorten golven kunt surfen. De Algarve is een populaire vakantiebestemming, dus er is van alles te doen en er zijn veel restaurantjes waar je heerlijk kunt eten.

Surfen in Kijkduin – Nederland

Voor wie niet naar het buitenland wil of kan, kun je in Nederland zelf ook goed surfen. Kijkduin is een prima surf strand, in de buurt van Scheveningen, maar net even weg van de drukte van de Scheveningse hoofdstranden. Bij Kijkduin heb je ook strandtenten en een vakantiepark net achter de duinen. De golven hier lenen zich uitstekend om het surfen onder de knie te krijgen en wanneer je een beginner bent is surfles nemen op deze plek een echte aanrader. Maar ook voor de surf liefhebber die gewoon even lekker weg wil in eigen land, maar toch de golven wil bedwingen, is Kijkduin een uitstekende optie.

Photo by Ivo van Beek

Wil jij ook dat gevoel beleven dat je de golven de baas bent en op je surfboard over de golven richting het strand glijdt? Wij kunnen niet wachten om weer op een surfboard te staan! Staat jouw bestemming hier nog niet tussen, bekijk dan hier het volledige aanbod aan surfvakanties.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis