Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dé verborgen parels van de Algarve

Verborgen parels van de Algarve

Dé verborgen parels van de Algarve

Verborgen parels van de Algarve

Inhoudsopgave

Met een bekroning tot ‘beste strandbestemming van Europa’ bij de World Travel Awards kan niemand meer om de Algarve heen. In deze prachtige regio in Portugal vind je ruim 200 kilometer kustlijn waarbij je kunt genieten van gouden zandstranden en kristalhelder water. Van bruisende stranden met leuke watersportactiviteiten tot idyllisch verlaten baaitjes waar je niemand tegenkomt. De Algarve heeft het allemaal. In de deze blog ontdek je de verborgen parels van de Algarve. Ontdek je mee?

Cacela Velha

Praia de Cacela Velha, ook wel bekend als Fábrica Beach, ligt ten oosten van de Algarve, tussen Tavira en Monte Gordo. Grenzend aan het natuurreservaat Ria Formosa is het zelfs midden in de zomer een zeer rustige plek. Er zijn twee manieren om naar het strand te gaan. Bij eb kun je over de Ria Formosa lopen en bij vloed kun je met een klein vissersbootje naar het strand. Het strand is grotendeels ongerept en heeft zijn bijna wilde schoonheid behouden. Liggend op je handdoek heb je uitzicht op de baai van Monte Gordo, de kerk en het fort van Cacela Velha, het eiland Tavira, het eiland Cabanas en andere hooglanden van de Algarve.

Praia de Cacela Velha - parels van de Algarve
Praia de Cacela Velha – Credits: VisitAlgarve

Ilha Armona

Een perfecte dagtrip vanuit de regio Olhão is een bezoek aan het eiland Armona, onderdeel van het natuurreservaat Ria Formosa. Dit grotendeels onbewoonde eiland heeft kilometers aan prachtige ongerepte stranden met prachtig wit zand. Het is hier relatief rustig, zelfs in de zomer, en je kunt het strand helemaal voor jezelf hebben als je bereid bent een stukje te lopen. Een perfecte plek om te ontspannen. Je kunt hier komen met de veerboot, die meerdere keren per dag vanuit Olhão vertrekt, of je kunt een privé speedboot huren. Kom hier zeker de prachtige zonsondergang zien.

Ilha Armona
Ilha Armona – credits: VisitAlgarve

Vale Centeanes

Iets ten oosten van Carvoeiro vind je het bijzondere Vale Centeanes. Dit gele strand ligt beschut tussen mooie goudkleurige kliffen, waarin weer grotten verscholen liggen. Het is het ideale strand om te zwemmen vanwege de kalme zee. Maar ook snorkelliefhebbers komen hier graag om de prachtige onderwaterwereld te verkennen. Vale Centeanes is vooral in de zomer een leuk alternatief voor het populaire Praia do Carvoeiro, dat 2 kilometer westwaarts ligt.

Praia de Vale Centeanes
Praia de Vale Centeanes – credits: VisitAlgarve

Vau

Praia do Vau ligt op slechts 2 km van Praia da Rocha, misschien wel het beroemdste strand van de Algarve. Het is het perfecte strand om te ontsnappen aan de drukte Praia da Rocha en het centrum van Portimao. Buiten het hoogseizoen is het strand grotendeels leeg. Het fijne gouden zand wordt omringd door opvallende rode kliffen die bezoekers van dit strand een spectaculair uitzicht bieden. Kliffen blokkeren de wind en bieden enige bescherming aan het strand. Dit maakt het strand vooral erg populair bij Portugese gezinnen met kinderen.

Praia do Vau - parels van de Algarve
Praia do Vau – credits: VisitAlgarve

Furnas – een geheim paradijs

Praia das Furnas is een klein strand in de gemeente Vila do Bispo in de westelijke Algarve. Het strand wordt bezocht door zowel natuurliefhebbers als nudisten. Praia das Furnas is omgeven door prachtige natuur. Je kunt hier ook enkele grotten en holen verkennen. Praia das Furnas is een relatief onbekende plek, met weinig mensen op het strand (zelfs midden in de zomer) en is een waar geheim paradijs. Ook hier is de zonsondergang een must-see!

Praia das Furnas - parels van de Algarve
Praia das Furnas – credits: VisitAlgarve

Kijk voor meer tips over de Algarve en Portugal op onze speciale Portugal pagina. Of neem een kijkje op VisitAlgarve.pt

Plan je reis door Portugal
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Portugal