Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat je moet weten en regelen voor een reis naar USA

De voorbereiding reis door de USA

Wat je moet weten en regelen voor een reis naar USA

De voorbereiding reis door de USA

Inhoudsopgave

Ben je voornemens om eens naar USA te reizen of ben je er al eens geweest en hebt diverse nationale parken bezocht dan is dit blog een welkome aanvulling op de informatie die je nodig hebt om te reizen naar het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Laat ik beginnen met de voorbereiding die je thuis doet.

De voorbereiding

Allereerst ga je uitzoeken wat wil ik zien, waar ligt het en hoeveel tijd heb ik. Met dit deel van de voorbereiding ga ik je in mijn komende blogs helpen door veel info te geven over de zuidwest staten, Arizona, California, Colorado, Nevada, New Mexico en Utah.

Aanvragen van het ESTA

De eerste stap die je thuis moet maken is het aanvragen van het ESTA, dit is een online aanvraag voor toestemming het land te betreden. Een soort visum dus. (Wil je langer dan 90 dagen gaan dan moet er een visum aangevraagd worden.)

Op het formulier moet je enkele vragen beantwoorden, de kosten betalen (momenteel 14 dollar via de originele site) en enige dagen later (max 72 uur) krijg je bericht of je toestemming hebt om te komen. Mocht je geen toestemming verleend krijgen mag je 14 dagen later het nog eens proberen.

De reden om geen toestemming te verlenen ligt in het feit dat je wellicht een of meerdere vragen onjuist beantwoord hebt. Mij is het overkomen en dat terwijl ik al 14 jaar naar Amerika reisde. Een klein foutje en ik kon naar Amsterdam gaan om het te corrigeren.

Het formulier hoef je niet mee te nemen naar Amerika, daar moet je je elektronisch aanmelden of gewoon ouderwets door de controle gaan. En de rijen zijn of waren altijd lang want er gaan ontzettend veel mensen naar USA. Of dit na het Corona gedoe ook nog zo zal zijn zal moet blijken in de toekomst.

Indianenschildering
Indianenschildering

Hotel of motel reserveren

Alvorens je het Esta formulier gaat invullen moet je voor de eerste nacht al een hotel of motel gereserveerd hebben want er moet een verblijfadres opgegeven worden. Ga je naar familie dan moet het adres van hen vermeld worden.

Je weet nu dus wat je wilt doen en waar je heen vliegt voor de eerste overnachting.

Kiezen van de luchthavens

Waar vandaan ga je vliegen is de volgende vraag. Amsterdam, Brussel of Düsseldorf?

Het vergelijken is altijd nodig want het kan heel wat geld schelen. Zo vlogen wij vanaf Düsseldorf via Amsterdam naar Los Angeles voor € 450,00. Waren we vanaf Amsterdam gevlogen (met hetzelfde toestel) dan had ons dat € 750,00 gekost. Dat is dus maar liefste € 300,00 p.p. en de parkeerkosten in Düsseldorf zijn ook nog eens beduidend lager en dan heb ik het toch al over minimaal € 100,00 minder dan in Amsterdam.

Je moet ook andere aanvlieghavens controleren op de prijs. Zo kan het interessant zijn om naar San Francisco, Las Vegas, Denver of Phoenix te vliegen. Voor de bestemmingen die in een volgend blog volgen zijn dit allemaal mogelijkheden.

Een arch in de USA - Voorbereiding reis door de USA
Een arch – Voorbereiding reis door USA

Vervoer kiezen

Nu je dat geregeld heb moet je vervoer gaan zoeken. Ga je naar de parken dan volstaat elk voertuig dat je voorkeur heeft. Ga je echter naar bijzondere natuur, waarover in een volgend blog meer, dan heb je een AWD of 4WD nodig. Voor de benzineprijzen hoef je je geen zorgen te maken want 1 liter kost € 0.80 tot 0.90. Daar kan je dan wel een auto nemen die wat duurder in gebruik is.

AWD staat voor een 4 wiel aangedreven auto, 4WD is een 4 wielen aandrijving maar die moet dan handmatig omgezet worden van 2 naar 4 wiel aandrijving. Deze toepassing is sterker dan de AWD. Voor de bestemmingen die je in de volgende blogs gaat ontdekken is een AWD met High Clearance (hoge bodemvrijheid) nodig. 

Dit omdat je regelmatig op onverharde paden zult gaan rijden, niets heel speciaals, de paden zijn over het algemeen goed berijdbaar behalve bij regen of na regenval.

Een hoodoo
Een hoodoo – Voorbereiding reis door USA

Creditcard

Creditkaart heb je nodig om de borg te stellen voor de huurauto. Heb je geen dan moet je contant 500 dollar achterlaten.

Betalingen gaan tegenwoordig ook heel goed met je eigen pinpas, dus daar heb je niet een creditkaart voor nodig. Gebruik je de pinpas (debitcard) vergeet dan niet deze aan te klikken op wereld want standaard staat een pinpas op Europa.

Overnachten in de USA

De overnachtingen hoeven vooraf niet gereserveerd te worden als je in het voor of najaar gaat. Behalve als je naar de parken gaat en ook nog dichtbij wilt overnachten. De prijzen variëren qua ligging en het comfort dat het motel bied. Ze lopen van 40 tot 200 dollar per nacht.  Ja, motel want hotels kennen ze niet in de binnenlanden. Een logies met ontbijt is dan ook niet altijd van toepassing. En als er al ontbijt bij is dan is het muezli of een boterham met jam. Bij de duurdere klasse zoals Best Western is er meestal wel een aardig ontbijt bij inbegrepen.

Prijzen overnachting

De prijzen zijn voor 1 Queen (1.40), double (1.20) of King (180-2.00 mrt. breed) bed. Voor 5 of 10 dollar per nacht meer kan je ook 2 beds vragen, dan heb je 2 Queen of King bedden en dat is handig voor elk een bed of als je met de kinderen gaat heb je 4 slaapplaatsen.

De overnachtingen zou ik nooit dichtbij de parken doen maar een heel stuk verderop omdat dat gewoonweg veel goedkoper is. Zion bijvoorbeeld. Nabij het park betaal je minimaal 200,00 per nacht, in Hurricane liggen de prijzen rond de 100.00 maar als je naar St. George gaat betaal je tussen de 50 en 75.00. scheelt een heel stuk dus.

Nadeel is dat je meer kilometers moet maken. Dat is voor het gebruik bij de benzineprijzen geen probleem want ook dan verdien je nog heel veel. Je hebt alleen wat meer tijd nodig om op en neer te rijden. Voordeel van St. George is ook nog eens dat daar veel en goede restaurants zijn en dat is nabij het park niet het geval.

Slot canyon -  Voorbereiding reis door de USA
Slot canyon – Voorbereiding reis door USA

Restaurants

In tegenstelling tot wat ik vaker op het net lees zijn er in de plaatsen waarvandaan de mooie bestemmingen liggen (Page, Moab, St. George b.v.) wel degelijk goede en gezellige restaurants. Uiteraard zijn de welbekende fastfoodketens er ook. De prijzen wijken niet zo veel af dan bij ons. Wel moet je rekening er mee houden dat tipgeld min of meer geëist word.

Was het voorheen 10%, nu is het al 15 en zelfs 20% dat ze vragen en soms ook gewoon op de rekening zetten. Je bent overigens niet verplicht dit te betalen.

Korting op overnachtingen

Er zijn in USA, voornamelijk bij Denny’s, boekjes met vouchers (kortingsbonnen voor overnachtingen)  verkrijgbaar die behoorlijke kortingen verlenen. Tevens zijn die boekjes handig zodat je weet welke motels er waar liggen en wat ze kosten. Ook staat het telefoonnummer en het e mail adres erbij en dat is handig i.v.m. reserveren.  Meestal is dit veel goedkoper dan dat je via Booking.com zou reserveren. Je kunt Booking wel gebruiken om de prijzen te vergelijken.

En als je toch vooraf wilt reserveren om zo zeker te zijn van een bed dan boek zo dat je er altijd nog vanaf kunt tot enige dagen voor aankomst. Vooral als je een eerste of tweede keer gaat heb je nog geen idee hoeveel dagen je nodig hebt om te gaan doen wat je op de planning staan hebt.

Tot zover de voorbereiding, gaan we nu het zuidwesten ontdekken.

De welbekende nationale parken zijn Grand Canyon, Bryce Canyon, Yosemite, Zion en Capitol Reef om er enkele te noemen. Hierover is op het net meer dan voldoende te vinden zodat ik dit hier oversla.

Rondom nationale parken

Maar wat vele niet weten is dat er rondom de nationale parken zoveel meer te zien en te doen is. En dan heb ik het over Hoodoos, Slot Canyons, Cliff Dwelling en Badlands.

Wat het is, hoe het ontstaat en waar het te vinden is volgt later in 1 van mijn volgende blogs. In dit artikel alvast de foto’s van dit soort natuur zodat je al kunt bekijken of je hier naar toe zou willen gaan.

Tot aan mijn volgend blog waarop ik de hier genoemde natuur nader zal gaan uitleggen.

Deze leuke gastblog over de USA is geschreven door Jos Haffkamp

Reisinfo

Plan je reis door Verenigde Staten
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Verenigde Staten