Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Tampa (Florida) in het zuiden van Amerika

Ybor City in Tampa

Wat te doen in Tampa (Florida) in het zuiden van Amerika

Ybor City in Tampa

Inhoudsopgave

Als je een reis naar Florida plant, dan zal Miami bovenaan het wensenlijstje staan. Pretparkliefhebbers zullen daar nog een paar dagen Orlando aan toevoegen. Deze twee plaatsen mag je natuurlijk niet overslaan. Maar ten westen van Orlando, gelegen aan de Gulf Coast, ligt Tampa, een stad die wel wat vaker in het zonnetje mag worden gezet. Tampa is de derde grootste stad van Florida, na Jacksonville en Miami. De stad heeft ongeveer 400.000 inwoners en tal van leuke bezienswaardigheden die je niet wil missen. Van de historische charme van Ybor City tot aan de neushoorns in Busch Gardens, er zijn meer dan genoeg redenen om Tampa te bezoeken.

Tampa in Florida in Amerika

Ybor City

Ybor City werd rond 1885 opgericht door de Cubaanse zakenman Vicente Martinez-Ybor en maakte de stad tot het centrum van de sigarenindustrie. In 1887 werd het officieel een wijk van de stad Tampa en dat is het nu nog steeds.

In de architectuur, de cultuur en de lokale bevolking zie je meteen de invloeden van Cubaanse, Spaanse, Italiaanse en andere immigrantengemeenschappen terug, die zich hier vestigden.

Ybor City in Tampa

Tegenwoordig is Ybor City een populaire bestemming voor locals en toeristen omdat je er uitstekend kan winkelen, eten, drinken en uitgaan. De combinatie van de moderne Amerikaanse levensstijl en de authentieke historische Cubaanse invloeden, zorgt ervoor dat je je in een andere wereld bevindt.

Parkeren in Ybor City is lastig, maar vanuit Downtown Tampa rijdt er iedere twintig minuten een gratis tram naar Ybor City.

Tampa Bay History Center

Ben je benieuwd hoe Ybor er rond 1900 uitzag? Bezoek dan het Tampa Bay History Center. Het museum heeft drie verdiepingen met tentoonstellingen die je de 12.000 jaar geschiedenis van Florida laten zien. Vaar mee met de conquistadores en piraten, over wilde zeeën. Wandel door de straten van Ybor City met Cubaanse sigarenrollers, of verzamel het vee met de oude bewoners van Florida.

De interactieve tentoonstellingen van het History Center leren je over de geschiedenis van deze staat, zonder dat het saai wordt. Het History Center ligt aan de Riverwalk en is vanuit Downtown goed bereikbaar.

Curtis Hixon Waterfront Park

Langs de oever van de Hillsborough River ligt het Curtis Hixon Waterfront Park. In de zomer is het de perfecte plek om de schaduw op te zoeken, van de openbare kunstinstallaties te genieten en te picknicken. Met de skyline van Tampa op de achtergrond, geniet je van een groene oase midden in de stad. Bovendien geeft het je toegang tot de Riverwalk, een soort boulevard langs de rivier, waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen en hardlopen.

In november en december is er Winter Village at Curtis Hixon Park in het park en kun je er schaatsen, eten, winkelen en ‘The Holiday Season’ ervaren als een local.

Columbia Restaurant

Het Columbia Restaurant in Ybor City werd in 1905 opgericht en is daarmee het oudste restaurant van Florida.​ In ruim 120 jaar tijd is het oorspronkelijke restaurant uitgegroeid tot een groot succesverhaal en zijn er inmiddels zeven locaties in Florida geopend, die allemaal beheerd worden door kleinkinderen en andere familieleden van oprichter en Spaans-Cubaanse immigrant Casimiro Hernandez Sr.

Columbia Restaurant in Tampa

Op 19 november 2020 opende de familie Casa Santo Stefano, in een voormalige macaronifabriek, in Ybor City. Dit eerbetoon aan de vroege Siciliaanse immigranten van Tampa, serveert huisgemaakte Tampa-Siciliaanse recepten en beschikt over sigarenlounge.

Tampa Bay Buccaneers

Vergeet voetbal, in Amerika telt alleen het American Football. Tampa is de thuisstad van de  Tampa Bay Buccaneers en dit team won in 2021 de felbegeerde Superbowl. Voor sportliefhebbers moet dat al genoeg redenen geven om een wedstrijd te willen bijwonen.

Maar ook als je geen grote sportfan bent, is een bezoekje aan een wedstrijd een aanrader. Het entertainment voor en na de wedstrijd, het live-optreden met het Amerikaanse volkslied, de kisscam en de typische hotdogs zijn een beleving op zich en dat wil je niet missen. De tickets koop je online via de officiële kanalen en zijn helemaal niet duur vergeleken met voetbalwedstrijden in Europa.

Busch Gardens

Voordat Busch Gardens in 1959 de deuren openden, was er op het terrein een brouwerij van Anheuser-Busch gevestigd. Na de opening konden gasten in de omringende tuinen genieten van tropische dieren met een Budweiser-biertje in de hand. Toen de bierbrouwerij de deuren sloot, ging de dierentuin annex pretpark zich meer op het toerisme storten. Er kwamen meer verschillende diersoorten en attracties vulden het park. 

Busch Gardens

Tegenwoordig is het park verdeeld in negen zones en in aankleding en thematisering gebaseerd op Afrika. Van Marokko tot Congo, alles komt voorbij. Een van de meest spectaculaire attracties is de treinrit door het leefgebied van de giraffen en neushoorns. Echte thrillseekers kunnen hun hart ophalen bij attracties als SheiKra en Kumba. 

Een ticket voor Busch Gardens is niet goedkoop, maar is zeker de moeite waard. Ben je van plan om meer pretparken te bezoeken tijdens jouw reis? Dan kan een combiticket, met een van de waterparken, een voordelige keuze zijn.

Deze leuke blog over Tampa in de Verenigde Staten is geschreven door Lesley: gewapend met mijn camera en paspoort ben ik altijd op zoek naar mooie plaatsen, nieuwe ervaringen en bijzondere verhalen. Dankzij mijn voorliefde voor de Spaanse taal en cultuur ben ik vaak in Spanje te vinden en bezoek ik het liefste de landen in Midden- en Zuid-Amerika. 

Tampa bezoeken

Vliegtickets Tampa

Vlieg naar Florida om het mooie Tampa ook zelf te ontdekken. Bekijk hier de mogelijkheden

Overnachten in Tampa

Op zoek naar een leuke overnachting? Betaalbare hotels vind je hier

Tours & activiteiten

Ontdek meer van de omgeving met een leuke tour of activiteit. Bekijk hier de mogelijkheden

Tip: bespaar op 5 topattracties in Tampa met de CityPASS. Lees hier meer erover

Plan je reis door Verenigde Staten
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Verenigde Staten