Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wallaman Falls

Australië

In het afgelegen noorden van Queensland van Australië ligt een natuurwonder dat weinig mensen kennen maar dat zeker de moeite van het ontdekken waard is. Maak kennis met Wallaman Falls. Deze waterval, met een indrukwekkende hoogte van 268 meter, is de hoogste permanente waterval van Australië en behoort tot de hoogste ter wereld.

Girringun National Park

De Wallaman Falls zijn onderdeel van het ongerepte Girringun National Park. De watervallen een spectaculair uitzicht op de machtige Herbert River die zich naar beneden stort in een diepe kloof omringd door dichte regenwouden. Het is een plek van ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en sereniteit.

Een van de beste manieren om Wallaman Falls te ervaren is via de goed onderhouden wandelpaden in het nationale park. De Waterview Track leidt naar verschillende uitkijkpunten langs de kloof en biedt adembenemende panoramische uitzichten op de waterval en het omliggende landschap. Voor de meer avontuurlijke wandelaars is er de Djyinda Track, die naar de basis van de waterval leidt, waar je kunt genieten van de verfrissende mist en het bulderende geluid van het neerstortende water.

Het beste seizoen om Wallaman Falls te bezoeken is tijdens de regentijd (van november tot april), wanneer de waterval op zijn meest indrukwekkende is. Tijdens deze periode stroomt het water overvloedig en creëert het een dramatisch schouwspel van kracht en pracht.

Dus ben je in Queensland en hou je van mooie watervallen, dan mag je deze bijzondere plek niet missen. Vergeet ook zeker je camera niet mee te nemen, want mooie plaatjes kun je hier gegarandeerd schieten.

Deze plek in Australië delen

Meer mooie plekken om te bezoeken Australië

Fitzroy Falls

Fitzroy Falls

Een bijzondere plek om te bezoeken in Nieuw-Zuid-Wales is Fitzroy Falls. Deze 80-meter hoge watervallen vind je in het mooie Morton National Park en staan

Lees verder »
Kakadu National Park - 3 dagen genieten van natuur en wildlife

Kakadu National Park

Kakadu National Park, gelegen in het noorden van Australië, is een adembenemende natuurgebied die de rijke biodiversiteit, cultuur en geschiedenis van het land weerspiegelt. Dit

Lees verder »