Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zwemmen met zeehonden bij Montague Island

Australië

Een van de gaafste activiteiten die wij deden in Australië was het zwemmen met zeehonden bij Montague Island in Nieuw-Zuid-Wales. Vanaf het haventje van Narooma ga je met een boot richting dit beschermde natuurreservaat dat voor de kust van de zuidkust van New South Wales ligt en krijg je de kans om te snorkelen met zeehonden.

Over Montague Island

Montague Island een van de populairste attracties aan de Zuidkust. Het is het op één na grootste eiland voor de kust van NSW en is geclassificeerd als beschermd landschap vanwege zijn landschappelijke, historische en wetenschappelijke betekenis. De schoonheid en unieke omgeving bij dit eiland is adembenemend. Het eiland is omgeven door azuurblauw water en is de thuisbasis van een grote kolonie zeehonden, dwergpinguïns en een overvloed aan wilde dieren.

Snorkelen met zeehonden

Wij hadden ervoor gekozen om te gaan snorkelen en zwemmen met zeehonden, wat een van de gaafste ervaringen ooit was. Tijdens het snorkelen kwamen wij veel zeehonden tegen en ze kwamen heel dichtbij wat het extra speciaal maakte. Op de rotsen zagen wij verschillende jonge zeehonden met elkaar spelen, wat super schattig was. Er zitten zoveel zeehonden, dat de kans om ze te spotten tijdens het snorkelen hel groot is. Ze zijn wel supersnel in het water, houd je ogen daarom goed open en kijk goed om je heen.

Zeehonden
Snorkelen met zeehonden - Montague Island

Tour op het eiland

Naast het snorkelen met zeehonden is het ook mogelijk om Montague Island te bezoeken tijdens een tour over het eiland, waarbij je met een wildlife ranger over het eiland wordt rondgeleid en een o.a. een bezoek aan vuurtoren brengt en de grootste zeehondenkolonie van Nieuw-Zuid-Wales.

Montague Island

Montague Island bezoeken?

Staat dit mooie eiland in Australië ook op jouw lijstje en lijkt het jou ook gaaf om met zeehonden te zwemmen of een tour te doen over Montague Island? Neem dan contact op met Australia Expert.

Deze plek in Australië delen

Meer mooie plekken om te bezoeken Australië

Wallaman Falls

Wallaman Falls

In het afgelegen noorden van Queensland van Australië ligt een natuurwonder dat weinig mensen kennen maar dat zeker de moeite van het ontdekken waard is.

Lees verder »
Fitzroy Falls

Fitzroy Falls

Een bijzondere plek om te bezoeken in Nieuw-Zuid-Wales is Fitzroy Falls. Deze 80-meter hoge watervallen vind je in het mooie Morton National Park en staan

Lees verder »
Kakadu National Park - 3 dagen genieten van natuur en wildlife

Kakadu National Park

Kakadu National Park, gelegen in het noorden van Australië, is een adembenemende natuurgebied die de rijke biodiversiteit, cultuur en geschiedenis van het land weerspiegelt. Dit

Lees verder »