Avontuurlijk overnachten in Zweden (Tipi Ställe)

Gepubliceerd: 14 okt 2016 | Foto: Avontuurlijk overnachten in Zweden

Avontuurlijk overnachten midden in je eigen stukje bos in Zweden. Wij deden het en delen graag onze ervaring. Zweden is een prachtig land waar je kunt genieten van de bossen en de vrijheid. Wij waren op bezoek bij een prachtige plek in de plaats Dala-Järna in de provincie Dalarna.

Tipi Ställe – Dalarna Outdoor

Genieten van de rust en avontuurlijk kamperen

We komen aan op de plek waar je kunt overnachten, het eerste wat mij opvalt is de rust en de unieke locatie. Je kunt buiten koken, douchen, naar de wc en je slaapt in een prachtige tent. Dit is echt avontuurlijk kamperen. Nu zullen sommigen van jullie afhaken vanwege het primitieve, maar blijf dan toch nog maar even hangen. Primitief is het in zekere zin wel, maar toch biedt de omgeving en het buiten zijn ook luxe dingen; er is warm water, een koelkast en een toilet beschikbaar! Wat is er mooier dan een ervaring om te leven in rust en te douchen met een vogel op de rand van je douchehok?

Met warm water douchen in de natuur
Met warm water douchen in de natuur

Outdoor cooking

Verder is het koken op vuur al een heel avontuur! Een vuur maken, je eten bereiden en vervolgens opeten is ook een ervaring die je niet snel zal vergeten. Je kunt ook een workshop outdoor cooking volgen bij de eigenaar.

Outdoor Cooking
Outdoor Cooking
Outdoor cooking workshop met de eigenaar Dennis Daselaar
Outdoor cooking workshop met de eigenaar Dennis Daselaar

Een idyllische plek waar je tot rust komt

Het is mogelijk om op je eigen stukje bos een aantal dagen of weken te reserveren, je hebt in dit gebied voldoende bereik met je telefoon en de eigenaren zijn altijd in de buurt om je uit de brand te helpen als het nodig mocht zijn. Dus het is veilig verblijven en leuk voor jong en oud. In de buurt van de Tipi Ställe is een beverdam, ook deze kun je met de eigenaar of zelf van een afstand bezoeken.

Verder zullen de beelden voor zich spreken, een mooie idyllische plek waarin je jezelf kunt vinden of jezelf in alle rust weer kunt opladen.

De omgeving waar je verblijft biedt een hoop vruchten. Dennis laat ons zien wat de natuur biedt.
De omgeving waar je verblijft biedt een hoop vruchten. Dennis laat ons zien wat de natuur biedt.

Bekijk ook onze sfeervideo

Meer informatie?

Nieuwsgierig geworden? Neem vooral contact op met de eigenaren van deze prachtige plek! Ohja, de eigenaren komen van oorsprong uit Nederland en kunnen je dus in het Nederlands te woord staan.

Contact

Tipi Ställe
Morn 9
78051 Dala-Järna
Dennis Daselaar
0046 767793404

info@dalarna-outdoor.com

www.tipi-stalle.com

Reisblogger Marloes

Auteur:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Zweden

Scandinavië boven de poolcirkel: een reis voor het leven!

Reizen boven de poolcirkel, menig reishart gaat daar sneller van kloppen. Het ruige en uitgestrekte Arctische landschap, de vriendelijke bevolking,...

Citytrip Stockholm: 6 spots die je niet mag missen

Citytrip Stockholm - Zo spannend als mijn eerste blog voor liefde voor reizen is, zo spannend was mijn stedentrip naar...

De echte winter ervaren in betoverend Zweeds Lapland

Op uitnodiging van Voigt Travel mag ik mee om Zweeds Lapland te ontdekken, een gedeelte van Lapland dat nog niet...

Ga mee op een all inclusive avontuur door de wildernis van Dalarna

Ga mee op een all inclusive avontuur door de wildernis van Dalarna. Het is een samenwerkingsverband tussen 3 organisaties, Naturligt Liv, ståtion Sågen...

Wildernis safari met Dalarna Outdoor

Wanneer je in Zweden bent in de provincie Dalarna kun je ervoor kiezen om met Dalarna Outdoor een Wildernis safari...

Orsa Björnpark, oog in oog met de beren

Wanneer je in Zweden bent (omgeving van Dalarna) kan het interessant zijn om het berenpark in Orsa te bezoeken. Het...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy